Падна главата на още един шеф в Агенцията за бежанците

Борисов освободи зам.-председателя Александър Димитров
13
Падна главата на още един шеф в Агенцията за бежанците
Снимка: Булфото, архив

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов днес е освободен от длъжност заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците Александър Димитров, съобщи пресслужбата на кабинета.

Вчера правителството реши да освободи Никола Казаков като председател на Държавната агенция за бежанците. За изпълняващ длъжността до назначаването на титуляр е определен един от сегашните заместник-председатели на агенцията Кирчо Киров.

Още по темата

Рокадата стана, след като Нова телевизия излъчи репортаж, от който стана ясно, че Агенцията купува храната за бежанците на завишени цени.

През лятото на миналата година от Агенцията за бежанците обявиха, че имат спешна нужда от доставка на храна за центровете за временно настаняване. Аргументът беше, че обявената обществена поръчка се обжалва, а запасите са изчерпани. От агенцията определиха ситуацията като критична и сключиха договори директно с избрани от тях фирми за над 320 000 лева.

Малко преди Коледа Агенцията за бежанците сключви втори договор и похарчи още над 800 000 лева, вместо да обяви обществена поръчка. Основната част от продуктите са купени на цени, по-високи от пазарните.

Казаков оглавяваше Агенцията и при първото правителство на ГЕРБ, а кабинетът на Пламен Орешарски го уволни заради липсата на планиране за посрещане на започналата през 2012 и 2013 г. бежанска вълна. След това обаче настоящето правителство пак го върна на поста.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: АгенцияКазаковбежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Основната част от продуктите са купени на цени, по-високи от пазарните."Извинете, нищо не разбирам вече от пазарна икономика! Уж няма определени цени, пък по-високи били от "пазарните". Ми нали, според оня, големия хуманист Фридман, цените се определят от търсенето и предлагането?! Кой тогава е определил, че цените са били по-високи ? Нали пазарната цена е спазарена, т.е . не е статична. А? Понеже го няма Кафаролев да обясни, някой може ли да каже, що е то?
11
0
 
4
 
! Отговори
маче преди 8 години
А кога ще падне главата на министъра на отбраната?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой, някога да е чувал за конкус са директор на агенция или държавна фирма- обикновенно се подбират люде с наколенки на др. Ливайн!
9
0
 
5
 
! Отговори
активен преди 8 години
А кога ще падне главата на главната Тиква-мутра.
8
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен И АЗ ПОМИСЛИХ 4Е Е ПАДНАЛА ГЛАВАТА НА МАФИЯТА
7
0
 
5
 
! Отговори
нона преди 8 години
пари до бежанците изобщо не стигат!!!!! всичко е за имиграционни и бежански служби - не се наядоха!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А съд кога??? Дреме им на тях че са ги уволнили. Прибрали са едни парички. След някоя друга година, като ги забрави обществото, ще ги назначат пак на някоя сладка позиция и така....Трябва работещи институции в тази държава, а не цар слънце който да ни пази ....
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво излиза? "Лошият" , според протестърите, Орешарски уволнява шефа, но големият демократ Боко връща пак "нашия" човек. Ако не вдигне малко шум подобни гербаджии са недосегаеми. Въртят далаверите и захранват правилните фирми. Нищо не ги стряска.
4
0
 
14
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Като гледам, да си в България бежанец е доста по-добре, от колкото да си българин... :))
3
1
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Ама, как бе !? Те бежанците са толкова важни хора ! ... Всеки държавен чиновник, който не ги обгрижва достатъчно си заминава. Факт !Де да беше така и със социалните министри, от които зависи българските пенсионери да бъдат поне малко защитени ...Ама, какви пенсионери бе !Те са строили "комунистическа" България ...Затова за бежанците по 1 000 лева за издръжка, а за пенсионерите по 250 лева пенсии ...Справедливо, нали ?! :)
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом се назначават хора,които нищо не трябва да правят за да си запазят работата,защо всъщност се назначават?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
уплаших се от заглавието