Патриотите искат промени в НК за жестоките убийства

Целта е да отпадне възможността за съкратено съдебно следствие
9
Патриотите искат промени в НК за жестоките убийства
Случаят и Илиян Здравков провокира Патриотите. Снимка: Булфото, архив

Депутатите от Патриотичния фронт внесоха поправка в Наказателния кодекс, за да не се повтаря случаят с убиеца на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново - Илиян Здравков.

Още по темата

Гневът на патриотите е предизвикан от факта, че съдът постави той да лежи зад решетките 30 години, въпреки че е убиел Вероника по особено жесток начин, за което в Наказателния кодекс се предвижда доживотен затвор.

Рецидивистът Илиян, който има вече влезли в сила шест ефективни присъди, една от които за убийство, и пребивавал в затвора повече от 15 години, обаче се призна за виновен по делото за смъртта на Вероника, то беше разгледано по бързата процедура и присъдата му беше намалена с 1/3.

Заради това от ПФ искат да отпадне възможността за съкратено съдебно следствие при случай на умишлено причиняване на смърт или тежка телесна повреда.

Предвиденото наказание сега за тези случаи е доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, но пък има и възможност присъдата да бъде намалена, ако престъпникът си признае вината.

Според патриотите на фона на обстоятелство, че доверието в съдебната система е ниско и е породено от усещането за безнаказаност, с даването на възможност за отмяна на най-тежките присъди, се създава сериозен проблем, свързан с борбата срещу тежките престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
да се върне смъртното наказание
4
1
 
15
 
! Отговори
Потвърждавам! преди 8 години
Много хора сме за смъртното, но защо като влезнат в затвора и си клатят опинците? Я който с каквото специланост е да работи за държавата. Ако си чистачка ще чистиш министерството. Ако си заварчик - ремонт по жп линията. Ако си счетоводител, безплатно финансите на съкилийници и затворническа документация! Който няма образование на магистралата да налива асвалт; по подлези/свлачища/ строшени бордюри/градинки забатачени/*** разхвърлян - да работи по 8-10 часа в денонощието! Няма само да ядат!!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йоско *** заплаши и *** прати да я убия,някой разселдва ли Йоско? Някой разпитва ли Йоско ?Това убийство е политическа поръчка а сега се сетете кой скандал заглуши това убийство ?Добре ,че има мислещи хора и раздуват истината та днес не станахме свидетели на нови убийства та се наложи Борисов и Пеевски да се оправят сами и да имитират заплахи
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добрата новина се крие в думите 'ВНЕСОХА ПОПРАВКА'..Т.Е нещо е свършено, не само приказки..да видим сега герб, бсп, дпс, реформаторите накъде са..
1
1
 
30
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Въобще не разбирам защо човек с шест присъди се пуска по улиците?