След доклада за КТБ, искат и договора с "Аликс партнърс"

Мартин Димитров търси клаузи за конфиденциалност в него
5
След доклада за КТБ, искат и договора с "Аликс партнърс"
Снимка: Булфото

След като докладът на "Аликс партнърс" за Корпоративна търговска банка вече е в секретната секция на парламента на разположение на депутатите, реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов искат да видят и договора с компанията, за да проверят какви клаузи за конфиденциалност има в него.

Още по темата

"Ако няма тежки финансови санкции, докладът може да стане обществено достъпен", обяви Димитров.

В момента, ако депутатите които са чели доклада, изнесат подробности от него, ги заплашват от 3 до 15 години затвор за разпространение на класифицирана информация.

Димитров ще пита финансовия министър Владислав Горанов и дали тази фирма или друга ще участва пряко в събирането на лошите кредити. Той нито потвърди, нито отрече, че е депутатът, който се нужда от охрана от НСО.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че има заплаха за още един народен представител, но не назова име.

Димитров днес лаконично призова обществото да не бъде занимавано с него и с неприятния инцидент, който претърпя миналата седмица, когато се оказа, че спирачките на колата му са срязани.

"Предупреден съм за рисковете, ще бъдат предприети нужните мерки", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
33 преди 8 години
150000лв. за страница ....... няма що хубав договор от него ще се хранят няколко поколения от възложители и изпълнители .... ЗАТОВА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ .ИМА НЯКОЙ КОЙТО ЯКО СМУЧЕ
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро, това го писах тук много отдавна, но ако има такива клаузи, този, който е подписал безумният договор, да бъде така добър да си бръкне в джобчето и сам да заплати договора, след като сам си го ползва! Ако е платен с обществени средства - веднага да стане обществено достояние!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кредитните милионери от 90-те години ги пазеха в тайна поне десет години, същото ще стане с техните колеги от КТБ. Системата работи, всичко е под контрол
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
75 милиончета за 500 страници - бая са ни одрусали тези спецове, а и освен това и условия са поставили