Борисов хвали КЗК: Те са в унисон със съмненията, които имахме

Човек трябва да си пести думите, зове премиерът
Обновена: 26 фев 2016 06:33 | 25 фев 2016 21:22, Красимир Ангелов
59
Борисов хвали КЗК: Те са в унисон със съмненията, които имахме
Снимка: БТА

Поздравявам КЗК, че най-сетне са излезли с решение, което до голяма степен е в унисон със съмненията, които имахме и ние, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на решението на Комисията за защита на конкуренцията да образува производство срещу 7 компании за картелни практики на пазара на горивата.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, КЗК е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение (по чл. 21 от ЗЗК), става ясно от публикувания на страницата на КЗК анализ.

"Отсега нататък започват проверки, които ще бъдат много обстойни, защото това са публични компании и всички трябва да бъдат много внимателни в изказванията си към тях, защото и санкциите за картел, ако се докаже, са огромни, а това са 7 компании от най-големите компании в света. Човек трябва да си пести думите, тъй като имат много могъщи адвокати", посочи премиерът.

Той сподели и очакванията си за предстоящото туристическо лято. "В новия туристически сезон очакваме много повече руски и израелски туристи", подчерта Борисов.

Премиерът допълни, че в областта на екологията правителството полага огромни усилия и Борисов подкрепя всички, които искат да запазят природата. “Държавата даде шест милиона лева да защити дървенца, с година забавихме магистрала "Хемус", за да се излюпят птичета от щъркелово гнездо, навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци и за лисици, поставихме и огромни мрежи и стени за пазене на птичките. В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото”, заяви още министър-председателят.

По думите му не е проблем дали част от реформаторите няма да подпишат допълнителното споразумение с ГЕРБ, а проблем е ГЕРБ да не каже, че няма го подпише. “С цялото ми уважение към тях, те първо да видят себе си”, каза Борисов.

"Допреди десет-петнайсет дни ме интересуваше дали ще подпишат споразумението, сега изобщо не ме интересува", заяви в заключение Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще излезне кака Руми и ще ви заклейми, че заплашвате националната сигурност и клатите стабилността. "Разкриваемостта на битовите престъпления е огромна" - пак от същия класик.
40
1
 
1
 
! Отговори
Констативна преди 8 години
За съмненията 100% сме в унисон.Резултата???
39
0
 
1
 
! Отговори
iuru преди 8 години
Gadnata Mutra dolna eiiiii izroddddd darjavata zamina podlogo kradliva
38
1
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Айде пак негова заслугата. Клоун.
37
1
 
4
 
! Отговори
До номер 50 преди 8 години
Правилно си се кръстил "празна тиква", задълбоченият ти анализ го доказва...
36
3
 
4
 
! Отговори
празна тиква преди 8 години
След съсипването на Цска, господин Борисов оправи и Литекс, сега на мерника е Лудогорец и техните шефове...Фен съм на черно море но виждам как един човек се е самозабравил,един болен мозък иска да изгони най силните провинциални отбори,само и само неговия умрял Левски да стане шампион..Е направи си ги служебно бе Бойко,или си направи груба с 2 отбора,всяка събота ще има мач Бистришките Тигри срещу Левски...Хората ти го казаха можем да си купим яхти и няма да влагаме милиони в футбол,ама мълчиш
35
1
 
3
 
! Отговори
докога ще живеем преди 8 години
Господ Бог пак спаси България, човека който иска процент от всеки,сега му дошло на акъла за картел,какво ли го вълнува него,цял живот държавата (тоест ние робите му,,така цени избиратели), му плащаме ,а той събира за другия си живот..Колко милиарда ти трябват да спиш спокойно, а ние да можем да си позволим най нормалните неща, да идем на една скапана почивка да закараме децата си да видят и те малко живот,много ли искаме господин рекет..Ти предпочиташ пенсионерите да ***, а младите терминал 2
34
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 8 години
Накрая да не накажат VM Petroleum?
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде вдигнете пак винетките, защото с евтиния бензин на Марешки сега ще търкаме асфалта повече.
32
1
 
7
 
! Отговори
Мутра премиер преди 8 години
Мутренска държава
31
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Картели, малтретирани семейства по пътищата, измами .............П.П.Нормално ежедневие за една държава, чиито премиер е бил главатар на силова групировка. Просто човека пренася бандитското правосъдие в управлението на държавата.
30
0
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Тия най-сетне прозряха това, което и бебетата у нас знаят от десетилетия.Много интересно съвпада с "катарзиса" на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.Което за сетен път показва, че нещастната ни Родина се управлява като мафия от банда разбойници.
29
0
 
26
 
! Отговори
ясно като бял ден преди 8 години
Шефа на мафията се съмнявал ,че май има мафия.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZIALA BALGARIA E EDNO KARTELNO SPORAZUMENIE.
27
0
 
21
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Тези съмнения ги имаме от повече от 10 г. Къде спа тази тиква толкова време?
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Човек трябва да си пести думите, зове премиерът"---Ти защо ги "харчиш" всеки ден за щяло и нещяло, по сто пъти на ден те показват по медиите!
25
0
 
14
 
! Отговори
товариш Путин преди 8 години
от колко време го говорите гад...ве мръ....ни,хубаво че беше Марешки,изпихте кръфчицата на народа тикви с тикви
24
2
 
13
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Всеки народ си заслужава водачите :)
23
1
 
2
 
! Отговори
Utia преди 8 години
Ah, tea bg marliovci ot ministerskia savet - pak ne sa izgladili bayraka...gnus...
22
1
 
19
 
! Отговори
опаа преди 8 години
Всички мълчат за Северната тангента.Човек ще убият, отколкото да кажат нещо, скандално признава пред скрита камера шефката на столичния инспекторат Веска ГеоргиеваВече трети ден нито една институция не реагира на скандалните разкрития на шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиeва пред скритата камера на една от националните телевизии. Пред "Господари на ефира", без да знае, че я записват, тя говори за участието на фирми на Делян Пеевски в строежа на Северната скоростна тангента