БСП към Борисов: Палки, калашници, мизерия...

Левицата критикува кабинета за престъпността
26 фев 2016 13:37,
37
БСП към Борисов: Палки, калашници, мизерия...
Архив: Булфото

БСП излезе с остра декларация към управляващите, припомняйки стряскащите събития от седмицата. Шофьор на автомобил бе пребит от друг с гумени палки. В голям столичен магазин имаше обир и стрелба с калашници. 

"Случката за жалост е банална", каза Мерджанов по повод побоя на Околовръстното и допълни: "Всеки ден по улиците на София или в по-малките населени места, често посред бял ден и пред очите на всички някои бият, а други биват пребивани".

Говорителят на социалистите констатира със съжаление и че новината за обира в мола с калашници не е предизвикала учудване в никого. Той изчака премиерът Борисов да дойде в парламента, за да обяви критиките на червените.

Още по темата

"Лошото е, че не само премиерът на страната обръгна към различните заплахи. Обществото ни като че ли свикна с куршумите, започна да го приема за нормално и дори понякога да го оправдава, особено когато става дума за саморазправа", каза Мерджанов. 

Той обяви, че БСП осъжда вчерашното насилие. "Но и ширещата се мизерия и чувството за безнаказаност", допълни депутатът. 

Той разкритикува работата на вътрешния министър Румяна Бъчварова. "За цяла година госпожа Бъчварова не съумя да убеди, че има способност да ръководи МВР. Нещо повече – тя не показва и особено желание за това. Счита, че критиките към МВР са посегателство срещу националната сигурност", каза депутатът. 

Той обясни и че професионалното ръководство, което би трябвало да й помага, също не е на висотата на своите отговорности.

"Вместо да реформира системата, Бъчварова и нейният екип влязоха с полицейските синдикати в абсолютно ненужен конфликт, който и днес изглежда без изход", каза още говорителят на БСП.

Социалистите отправиха и три предложения към властта - битката с вандализма и престъпността да стане приоритет, да се увеличи числеността на граничните полицаи и включване на българо-турската граница в обсега на действие на заплануваната нова Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ba4varova Trabva da si podade ostsvjata slu4aite sa Mnogo v eu darjavite Taka opravat Sanität si papkite i ostsvka a taja sedi sme Drehite si Hodi Po komand.v 4ujbina Blaga ima da sedi
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А като бяхте на власт щото при вас беше розово :) Дела трябват, не думи - хората вече и от тъпия черен пиар се умориха. Със стари ***, нов бардак не става - и да вият и да не вият, нито БСП нито ГЕРБ биха видяли власт отново ако зависеше от народа..
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31 За да спите по колите вместо за 1000 за 2000лв??? Ти да не си луд? Я ела вечерта на Стамболийски и Опълченска пред Аванти да ги видиш! Всичко живо паркирало на пътното платно ако има начин и на трамвайната линия да спрат и полицията която се грижи за реда и тя там си пие кафенце с бакшишите. Оня ден на Лидъл спряли на паркинга да си спинкат. Я вашта ...... !!!! Когато си вършите работата ще застанем зад вас и ще ви подкрепим! До тогава и 370 лв са ви много!
20
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 8 години
Докато се подигравате с полицайте и лишите от мизерните им придобивки ,всички кадърни ще напуснат и ще става по лошо.ЗАТОВА,,,,спешно да се вдигнат заплатите на униформенините и въстановят правата и отпуските.Да се увеличи нощният труд и извънредните часове.ЛОШО
19
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Много ми харесват декларациите на БСП, все едно никога не са били на власт и не са партията с най-много правителства...Аре довиждане...
18
6
 
4
 
! Отговори
Ковалски преди 8 години
Другарете са толкова отчаяни, че даже вече не драпат за властта. По скоро турско ще съане.
17
16
 
6
 
! Отговори
Въпрос? преди 8 години
При Орешарски всеки ден убиваха по 5-6 души, зверски убийства с остраняване на крайници, няколко деца бяха отвлечени и също убити.Но тогава вие мълачхте и нищо не казахте за тия престъпления, нали?
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БКП=ДС=БСП=ДПС=ГЕРБ=всички останали производни на столетната вещица.
15
2
 
9
 
! Отговори
СС преди 8 години
С куршумите свикнахме още като си убихте премиера Луканов, червени нещастници!
14
2
 
7
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин Михов, така не става - отидете при Борисов и помогнете, включете се във властта и поемете отговорността - не виждате ли , че Борисов няма кадри за нито едно министерство, всички са кухи и нищо не раждат, Първо се обединете, защото идват тежки дни за България, а не за ГЕРБ - ПОСЛЕ ПОМАГАЙТЕ, С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО - ЕТО ТОВА Е ОТГОВОРНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ, а не да гледате саира, след това няма да остане ноито една българска партия, защото раята няма право на организация.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С две думи:ВЪОРЪЖАВАИТЕ СЕ!
12
1
 
9
 
! Отговори
G преди 8 години
Всички са от едно котило и използват всеки случай за да дърпат кокала към себе си.И те са същите Л***п***чи:()
11
3
 
13
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 8 години
ВСИЧКО Е ЯСНО ЗА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ - ПРЕСТЪПНИЦИ И НЕУКИ. НАЛИ ВИДЯХТЕ СТАТИСКАТА НА СИНДИКАТИТЕ ВЧЕРА. НАЙ-ОБРАЗОВАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА С НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ, ДОРИ САМО ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ ПАДАТ.
10
3
 
7
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 12ами приятелю а на герб кой веке верва и я не съм за бсп а за комунистите ако правиш некаква разликата въпроса ми е герб що прави военните направиха оградата на границата при Орешарски за 300 000ся другаря Борисов стигна милион хи хи хи я да си пийна една каничка винце
9
8
 
8
 
! Отговори
До маке преди 8 години
"Драги ми" червен приятелю, БиеСиПе е била на власт средно през мандат, След фиаското през 97-*** и безобразията на двете тройни коалиции в които столетницата имаше основно участие резултатите са налице - бавно но сигурно тя залязва защото никой не и вярва вече.
8
5
 
5
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 5 приятелю я кажи кога бсп е била на власт последния четвърт век като изключим първите една две години след промените се са били десни другари след 100 години па комунистите и бсп ке са ви виновни ревизирайте си "десното управление " да не го ревизират други щот Сталин ке ви се види детски ученик
7
8
 
7
 
! Отговори
Хе-хе преди 8 години
Крадеца вика дръжте крадеца.
6
8
 
20
 
! Отговори
с преди 8 години
И аз се чудя, с какво престъпленията от миналото оправдават сегашното статукво? Винаги когато мутрофашистите от ГРОБ са на власт, убийства, грабежи, побоища и мизерия са ежедневие.
5
10
 
11
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Не обичам герп, ама леваците нямат морално право да се обаждат особенно по въпросите с престъпността, Видяхме ги всички какво представляват през годините. Хубавото е че няма кой да им се върже вече и електората им прогресивно намалява.
4
5
 
6
 
! Отговори
засега води преди 8 години
Голяма отрова е тоя мерджана! И рядко,рядко!