Анкара активизирала присъствието си у нас

Това е политика, която Турция провежда към съседите
52
Анкара активизирала присъствието си у нас
Снимка: БСП

България е поле на едно значително активизирано присъствие на Турция. Очевидно става въпрос за една политика, която днешната турска държава провежда към съседите, смята лидерът на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Според него сред управляващите "има страх" да разровят чрез парламентарна комисия информацията от службите за евентуална намеса на Русия и Турция в българската вътрешна политика, въпреки че такава комисия беше създадена, което пък доведе до гневни реакции от страна на Москва.

Миков коментира, че двете страни са били събрани като обект на проучвания от депутатите от временната комисия "малко изкуствено" заради конфликта помежду им, но "ако има някакви проблеми, те са с Турция".

За него притеснителното около новата партия ДОСТ на Лютви Местан са именно информациите за подкрепа от страна на турската държава.

Миков посочи, че отношенията между Анкара и ЕС също са обтегнати и съпроводените със заплахи искания за по-сериозно субсидиране на престоя на нелегални имигранти представляват предизвикателство, за справянето с което не е ясно дали евролидерите имат нужния капацитет.

Според него изпращането на войската по границата, което стана факт с промени в закона за отбраната, е добър ход, защото Гранична полиция не може да се справи сама, а командироването на служители на реда от вътрешността на страната води до повишаване на престъпността.

Освен това има увеличаване на миграционния поток през последните месеци, посочи той пред bTV.

За Миков спирането на обществени поръчки за стотици милиони от премиера Бойко Борисов е ясен сигнал, че в България няма върховенство на закона, защото един човек решава какво ще "пусне" и какво ще "спре".

Трябва да излезем от блудкавия пиар и да отидем до истинските неща, призова той и даде като пример спирането и на поръчката за почистването на Летище София.

Миков припомни, че тя е обявена още в първия кабинет на ГЕРБ, спряна е по времето на Пламен Орешарски, съдът я е пуснал отново и по времето на "Борисов 2" премиерът обявява, че е прекратена.

Според председателя на левицата, зад цялата процедура е името на бизнесмена Александър Сталийски.
Михаил Миков отбеляза, че ако фирмите със спрени поръчки не заведат дела, то става въпрос за явна договорка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
целите на всички ислямски държави са грабителски,беззаконни и престъпни,като на нацистите, комунистите и другите слуги на дявола - измама, грабеж и убийство на всички друговерци с цел униюожение и заробване на Божиите праведни хора, против човешките права ан живот и свобода, дадени от Бога и против Бог и неговия морален закон, даден чрез Мойсей
25
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Недуразумението Миков пак е забравил да си вземе гинкобилобата! Пак е забравил че точно той беше вътрешен министър когато плъзнаха ислямистите из България /в Пазарджик примерно/! Пак е забравил, колко здраво се бяха гушнали с ДПС във властта и плътно си затваряше очите за золумите им! Продаваше си душичката ама сега се прави на морализатор - "целия в бяло"! Само че отдолу прозира "тъмно червено с черни петна"!
24
2
 
0
 
! Отговори
МАРИАНА ПЕТРОВА преди 8 години
АРСЕНАЛ НА ЗЛОТО СЕ ИЗЧЕРПВА ВЕЧЕ.А В ПИЯНАТА ГЛАВА НА МИКОВ КОЙ ЗНАЕ КАКВИ БРЪМБАРИ СЕ ГОНЯТ
23
2
 
1
 
! Отговори
MARIANA PETROVA преди 8 години
ЗАСИЛВА ИМ ПРИСЪСТВИЕТО СИ В БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ.ЕРДОГАН СЕ ЧУДИ КАК ДА ЗАПАЗИ ДЪРЖАВАТА СИ ЦЯЛА,СЪШИТА КАТО ОТ КРЪПКИ ОТ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ЕТНОСИ,СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ И КЮРДИТЕ МУ СА НА ГЛАВАТА И ТОЧНО В МОМЕНТА МУ Е САМО ДО НАС.НА РУСИЯ АПЕТИТИТЕ СЪЩО СА ОГРОМНИ КЪМ СИРИЙСКАТА И ТУРСКАТА ТЕРИТОРИЯ.И ЕРДОГАН В ТОВА СЛОЖНО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО С БЪЛГАРИЯ.АМАН ОТ ТАЯ РУСКА ХИБРИДНА ПРОПАГАНДА.ПОНЕ ДА Я ПРАВЕХА МАЛКО ПО-УМНО,ТА ЧОВЕК ДА НЕ СЕ ЯДОСВА КАТО СЛУША.АМА ИЗГЛЕЖДА И ТЕХНИЯ ОГРОМЕН
22
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Чуйте сега те САЩ,Франция и т.н. ние си ги викаме да им докладваме- нали си спомняте как Кунева ги покани в парламента да им се отчита и да им се извинява.Така ,че те са ни новите господари,а ония другите от Русия те са ни сега враговете.Сега сме слуги на много господари то не бяха американци,европейци/целия им тюрлю гювеч там/,дърпат ни ушите и ние им се усмихваме.
21
1
 
2
 
! Отговори
ТАСС преди 8 години
Потвърждавам и заявявам без да съм упълномощена.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам какъв е проблема на някои да се види и разбере има ли намеса във вътрешните ни работи на Турция и Русия!Ако има да си понесат последствията от това ако няма значи всичко е наред! Просто не знам дали някои бяга преди вятъра или така им е наредено?!Все си мисля че интереса на България е над всичко!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков знае повече за руското присъствие у нас, защо го питате за турското такова?
18
1
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Номерът беше да се злепостави Русия в навечерието на Празника, но не се получи. Няма факти. Някъде пишеше че наша организация, движение, сдружение са изпратили покана на Путин за честванията на Шипка. Може би тази комисия беше блъф, който да възпре Путин?! Деликатно, но злонамерено! И пошло! Както и да е. Ние това си можем. Аз ако съм на мястото на Путин, ще благодаря за поканата, ще приема, и ще дойда. На Шипка, и в Руската църква в София. Ще почета героите, Св.Серафим, и обратно в Москва.
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сaмо зaрaди aнтибългaрските и чисто колониaлни " проекти" южен поток и белене върхушкaтa нa руските бсп, aбв, дпс и aтaкa трябвaше дa ги линчувa нaродa отдaвнa!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой се целуваше с Местан? КОЙ ?
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
плюнкaтa миков лъже, мaже сaмо и сaмо дa не лъсне, че губерниятa " бг" се упрaвлявa от мAсквa! aко нaистинa комисиятa е безпристрaстнa то ще трябвa тоя и остaнaлите руски aгенти дa влязaт в зaтворa!
14
6
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Според мен идеята за тази комисия беше добра. При едно условие, обаче. - Да е безпристрастна. Без- пристраст- на! Така щеше да се докаже, че Русия не оказва никакво влияние у нас. Москва реагира, защото НЕ вярва че тази комисия щеше да отрази истината. А отмяната й по предложение на премиера не му носи бонус. Нека не се заблуждава. Или нека не го заблуждават. Някой му е подшушнал че чуждо влияние има, но то не е на Москва. Е, тогава тази комисия трябва да се закрие. Така и стана. Лоялност?!?!..
13
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Слушах интервюто.Едно смислено изказване на умен човек,нямащ нищо общо с тази *** от показващи се по телевизията недоразумения напоследък.Но щом народът харесва недоразумения да го управляват,воля негова и съдбата си му е негова.
12
5
 
2
 
! Отговори
виденекспертотвидин преди 8 години
Защо изобщо е необходима телевизионна изява на другаря Миков,всъщност покрай чистачките от летището някой може и да си спомни за него
11
0
 
4
 
! Отговори
е преди 8 години
Ние наподобяваме един разграден двор с разни бандюги за боляри и някакви царе на хартия без особена власт.Структурата на ГЕРБ и олигархията е тъкмо такава . Борисов Доган Пеевски ,Местан ,Костов -всеки поотделно продавал се на Турция ще води борбата срещу османците.Вятър и мъгла.Всеки с конференции и тн . За Сидера просто нямам думи ,за 20 г от либерал до фашист до комунист ....
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновна Анкара, а нашите дупедавци мазнии и дебелии свинчовции, как са се наклали всички в парламента от крадене направо са кръгли. Да изметем *** от НС! ОСТАВКА! МАФИЯ!
9
0
 
2
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Сидеров ще ходи където си иска ,разбира се прави сте,но защо се сърдите ,че и Местан ходи където си поиска . Странна логика.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарича се външна политика. Съществува от хиляди години и няма да спре да съществува. Въпросът е какво правят нашите политици за да се противопоставят? Правят ли нещо освен да се занимават с мазния за.д.*ик на Пеевски?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо всички български евроатлантици са се навели към турция със свлечени до коленете панталони?. Отговорът е, че обичат турско-нативски пушки без заглушител на цевта.