Борисов за Танев: Загубих скъп приятел!

Горанов ще го помни като достоен човек, отстояващ принципите си
54
Борисов за Танев: Загубих скъп приятел!
Снимка: IMPACT PRESS GROUP, архив

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователен адрес до семейството на внезапно починалия тази сутрин директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

"Днес загубих скъп приятел, човек, на когото вярвах и можех да се доверя", пише премиерът.

"През годините на общата ни работа в системата на МВР, както и като директор на Агенция "Митници", Ваньо Танов многократно доказа своя професионализъм, изключителна принципност и последователност. Той вървя по своя път с достойнство и чест и ще бъде помнен от приятелите и колегите си със своята решителност и всеотдайност, с която защитаваше интересите на България", посочва още Борисов.

Министърът на финансите Владислав Горанов също изпрати съболезнователен адрес до близките на Ваньо Танов.

"Генералът ще остане в паметта ни като достоен човек, мъжки отстояващ принципите си за честност, почтеност и справедливост", посочва финансовият министър.

Горанов изразява скръбта на цялото Министерство на финансите за човека Ваньо Танов, с когото всички са работели "в синхрон, пълноценно и с ясни приоритети", посочва той.

В съболезнователния адрес се казва още: "Ще си спомняме времето, в което Ваньо Танов ръководеше Агенция "Митници", с промените и реформите, които той предприе, за да може българската митническа администрация да заеме достойно място сред голямото митническо семейство. Под негово ръководство бързо и ефективно "Агенция "Митници" постигна резултатите, които обществото и държавата очакваха".

Ваньо Танов почина внезапно тази сутрин.

По първоначална информация 57-годишният началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин. Извикана била линейка. Танов починал в нея на път за болницата.

Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Роден е на 22 септември 1958 година в град Монтана.

От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР.

През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юи 2007 г. Ваньо Танов подаде оставка.

На местните избори през есента на 2007 година бе издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но загуби.

Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията. Женен, с двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Мем преди 8 години
Ваньо, зашо не взе и Бойко и Цецко с теб да си пътувате заедно. Нали сте дружки. Не ги оставяй молимте
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танов наруши омертата, удари лошо мафията, включително Пещаците, удари Лукойл, бандеролите, не вярвам да си е отишъл от естествена смърт.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bai Vanio, tebe pone ste te sudiat za po malko, tez deto ostavat prodaljavat da kradat
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne se otdelaia ot drugaro svoi, Bududia Veserionavi4i Sakashkavili4i.zalagam edna karuca Harmanliiski tikvi 4e sledvastia sas vnezapnia vertikalen sprint e onia deto razlaia psetata 4e stel da stava dedo na vnu4e ot dasteria zabremenena ot muj koito ne ii e ve4e soprug....i sa de e unukataÉ kvo krivopiponeta kratunali ima budestia mutrionak
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot stres ot iskarvsne milioni Po mitnizata ot gonene pidsluschvane posle vraschtane na Rabota i eto Resultata a Sega priatel Tajim bog da go Prosti besche Profi 4enge no naprejenie goljamo e imal. Toi si otide istinata Nama da se resbere koi mu e Tel koi go e stresiral
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
v svilengradb praznuvat.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като ти е скъп тичай след него в отвъдното
29
3
 
16
 
! Отговори
Ало, Ваньо преди 8 години
Всички, които са мислили, че този е бил добър, достоен или принципен човек, бързо да се строят в редица и след него.
28
7
 
1
 
! Отговори
Kashkaval преди 8 години
Sardechni saboleznovania!
27
1
 
25
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Поклон пред поредната жертва от аферата "Ало Ваньо". Вече остана само един!
26
2
 
27
 
! Отговори
някой преди 8 години
До Голям човек беше!От какво ги събра тези 3 миларда ?Работил ли си на митница и знаеш ли как се събират тези пари.Може би е уплашил контрабандистите ?Тировете с цигари ,алкохол и горива са започнали да плащат акциз ,защото Танов бе много страшен и митничарите изведнъж станаха честни и спряха да вземат пари.Чуй сега-едрата контрабанда винаги се е контролирала от държавата.Няма осъдени за корупция митничари защото всичко е канализирано и никой не пипа нищо без заповед от началниците.
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало Ваньо, . . . . . . и ти ли като Мишо Бирата.
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимка Янита преди 8 години
Нека Бог никога не прощава за злините причинени на народа ни от тази престъпна мутра.Света на мутрите осиротя.Нямаше наяждане и напиване този селски бандит.Кой ще му прости за золумите и побоищата в мвр над невинни хора?Цяла вечност да изплаща в рая греховете си и никога да не може изплати.Само казана с катран ще успокои духа му.Амин.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свитнаа го човеко ;((
22
3
 
33
 
! Отговори
9689 преди 8 години
Не се радваме на умряло,не сме *** ***,просто не забравяме Мишо-бирата,кой звъни на ЕГН итн.
21
32
 
9
 
! Отговори
Голям човек беше! преди 8 години
Хора ,човека събра 3 МИЛИАРДА НАД ПЛАНИРАНОТО ! Повече от това което се иска от него! Колко такива хора има в България ? Закри цяла митница-Свиленград...Поклон!
20
2
 
8
 
! Отговори
вм преди 8 години
Камелио ЦветанЕва оправи си заглавието на-после
19
1
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 8 години
Тука всеки се изживява на Свети Петър.....Затова и толкова умрели има всеки ден....всеки се мисли за безсмъртен в тая държава- от депутата до просяка ,всеки си мисли ,че на него не може да му се случи.
18
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, от управленците Танев изглеждаше най- читав, Бог да го прости. Предполагам, че е ощетил някой от едрите трафиканти и затова е умрял, три милиарда не са шега работа. Този човек да ви кажа още приживе му бяха издигнали паметник, все е имало за нещо добро да го направят хората това нещо.
17
1
 
24
 
! Отговори
9689 преди 8 години
Скъп приятел с компромати,не е много за обичане.