Плевнелиев оптимист за съдебната система през 2016 г.

Президентът се срещна с представители от "Атака"
29 фев 2016 19:35,
59
Плевнелиев оптимист за съдебната система през 2016 г.
Снимка: БТА

През 2016 г. може да бъде реализиран сериозен пробив за подобряване на съдебната система. И това трябва да стане не защото Брюксел го изисква от България, а заради българските граждани. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на парламентарната група на партия "Атака", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата е в рамките на традиционния Месец на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

Президентът и представителите на партия "Атака" са обменили мнения по основните въпроси, поставени за обсъждане - актуална политическа ситуация в страната, мерки за осъществяване на реформите през 2016 г., изпълнението на стратегическите цели на НПР "България 2020" и подготовката на програмата "България 2030".

Основни акценти в разговора са били промените в Конституцията, предстоящата реформа в съдебната система, миграционната криза и защитата на българските граници, проблемът с трафика на хора, блокадите на българската граница с Гърция.

Президентът и представителите на "Атака" са били на обща позиция, че българските граждани очакват справедливост и затова реформата в съдебната система трябва да бъде продължена.

Президентът е уверил, че ще използва конституционните си правомощия, за да подпомогне осъществяването на най-важната реформа за 2016 г. - тази в съдебната система.

Според представителите на "Атака" реформите губят своя ориентир без анализ на постигнатите ефекти от направените промени досега, без яснота какво трябва да се промени още и без поставена конкретна цел.

По отношение на миграционната криза 2016 г. няма да бъде по-лека от 2015 г., е било общото мнение на участниците в срещата.

Депутатите от "Атака" са призовали държавния глава да сезира Съда на Европейския съюз в Люксембург заради блокадите на гръцките фермери на контролно пропускателните пунктове по границата с южната ни съседка.

Росен Плевнелиев е заявил още, че България е единствената държава по пътя към Германия, която регистрира и проверява мигрантите, които влизат в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм оптимист 2030-2040г. Някъде ще се оправи съдебната система и *** манталитета.
26
0
 
0
 
! Отговори
апо преди 8 години
:))))мдаааааа , на тези двамцата от всякъде им личи че са гаджета
25
0
 
0
 
! Отговори
игноре преди 8 години
този руски въздухар не си заслужава да го коментираме.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм оптимист, че на този скоро му свършва мандата и няма да се налага да го гледаме повече.Даже и на кукловода му Тиквата явно му е неудобно и ще предлага нова марионетка за поста
23
9
 
6
 
! Отговори
позора на двамата преди 8 години
Което само показва колко многооо мамят народа и двамата.Единия ,че няма общо с Кремъл ,а другия ,че видите ли щял да му прости офшорката и простотиите само да смянят едно именце.Сменето го де,навремето Мусала стана за минути Сталин ,а после отново Мусала. Едни и също червени *** ,това е точната дума-*** управляват от 70 г България. Реформи ли ,че комунистите от реформи разбират ли ?
22
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И Захари Стоянов зад тях на портрета се гордее че съвременна България има управленци като Волен Сидеров и Росен Плевнелиев достойни наследници на своите предци и възрожденци като Георги Бенковски,Георги Сава Раковски,Васил Левски и поета- революционер Христо Ботев. Като Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Плевнлиев и Сидеров никога не изменили на своите принципи,убеждения и работещи изцяло за народното добруване!
21
3
 
7
 
! Отговори
Бивш ГЕРБ-ер преди 8 години
Съвременните апостоли на майка България!Росен и Волен!
20
2
 
6
 
! Отговори
тракиец преди 8 години
До ГЕРБ foreverНа снимката са двама от малкото честни политици на прехода! Не се поддали на корупция и национално предателство!
19
2
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 8 години
Росен Асенов ПлевнелиевВолен Николов СидеровДвама истински Държавници,политици и водачи милеещи за народа!Хора които не предадоха своите принципи и убеждения!Двама които не откраднаха нищо от отрудения Български народ!За разлика от Борисов,Цветанов,Валери Симеонов- Винкела,пишман патриота Агент Иван/Каракачанов/,Гоце Седефчов Първанов,Румен Петков,Ахмед Демир Доган който каза че имал толкова пари че ако може и летяща чиния би си купил,Лютви Местан/агент Павел/,Фидосовеа и Цачева и още ....
18
2
 
2
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Има защо да е оптимист . И той си е уредил отърването !
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже... колко са убави и двамата!Какво ли са си приказвали, докато сме работили за заплатите им?
16
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
При някои хора със сигурност, при други не се гарантира.
15
2
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Бойко е Ботев. Волен Исус! Путин е Господ!
14
9
 
4
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Плевнелиев е Левски и мачка ***.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно цялата ни нация е сериозно болна, щом се радва че Плевнелиев е президент и Борисов премиер. Нямам думи ...
12
2
 
1
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Добре де при открито нападение от пришелец главнокомандващия защо още не е изпратил войска на границата?
11
3
 
10
 
! Отговори
К о з я к преди 8 години
Мистър Расим Плевнелиев е велик президент и много ни помага в слугинската работа!Тенкю мистър пресидент!
10
6
 
2
 
! Отговори
хм преди 8 години
Чудя се кой ми е по-отвратителен!!!
9
9
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
До АнонименРусия е европейска държава само географски (и то на 1/4).Културно и икономически е изцяло в Азия заедно с Казакстан, Узбекистан, Туркменистан, Монголия и т.н.През последните векове руснаците винаги са се стремили да се европеизират, но винаги са оставали с манталитета на азиатски селяни - агресивни и извратени.Най-страшното е, че поне 20-30% от българското население е със същия манталитет- като мутрата, която бие по околовръстното.Вие разбира се не сте българи, а предатели.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен не трябваше ли да e в затвора ?Докато политическите мутри се здрависват с президента вместо да са в затвора ... всичко младо и нормално ще продължава да бяга на запад.