Без неустойки за спрените търгове от Борисов

На "Хемус" с до 120 км/ч., така се пестят 150 млн. лв.
35
Без неустойки за спрените търгове от Борисов
Снимка: БТА

Неустойки за спрените обществени поръчки от премиера Бойко Борисов няма да бъдат плащани, защото спирането е направено по законен начин, разясни премиерът, след като преди седмици спря поръчки за милиони левове заради съмнения за нередности около тях.

Още по темата

"Поръчките са развалени, защото тези обекти могат да се изградят с по-малко пари. А администраторът, който е подготвил предложенията, вероятно няма да остане на работа", допусна Борисов.

"Така например, за магистрала "Струма" фирма, която никога не се е занимавала с тази дейност обжалва. Предполагам, че това е отмъщение", коментира той.

Борисов увери, че ще бъдат спестени пари от строителството на магистрала "Хемус".

"Ако бъде допусната скорост от 140 км/ч, то при изграждането на завоите дължината на пътя се удължава. Затова скоростта ще бъде свалена до 120 км/ч, за да се спести от изграждането. Ще се стесни и пространството между двете ленти на движение. Вече няма да е 3 метра. Така ще се спестят около 100-150 млн.лева", обясни той.

Според него може да се отчете като грешка, че е търсена проектна скорост от 140 км/ч. и тя е на агенцията, която е подготвяла проекта.

"Мисля, че е по-добре планината да бъде мината със 120 км/ч, което ще ни спести пари. Не е нужно да ускоряваме скоростта точно в планината", коментира Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
До 29: Човече, уважавам мнението на всеки един, включително и на турбо неграмотни хора, като теб, но все пак... обърни внимание на правописа! Това са неща, които се учат до 5-ти клас! Не може да владееш собствената си писмена реч на нивото на третокласник и да очакваш, че изразеното ти мнение ще звучи сериозно!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко кога ще кажеш нещо за зелената мафия,която прахоса толкоз милиони,за броене на рибите 450 000 за броене на скалният орел 4 милиона и много подобни.До кога щесе правиш на прозрачен.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Се така се оправдава пред народа,и после садът ниго зачука два ката.Бойко ти винаги гледаш за момента да ископчеш ***,пък после мислиш че хоръта ще забравят.Там тие силата,и във това да търкате мненията на хоръта по вестници и навсякъде.Всичката история тие мафиотска,но няма кой да те осъди но май наближава.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е истина колко загубен е този банкянски ***.
19
0
 
3
 
! Отговори
Obratna informatia преди 8 години
Da pita bg narod s sms, e-maili ili s pisma po bg post...a moje i po tv al djazira...:-):-):-):-):-)
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов наистина няма да плаща, народецът ще плаща. Както за КТБ, както за АЕЦ"Белене" и т.н.Хубавото е, по думите на Ленин преди революцията "Колкото по-зле, толкова по-добре"
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще се плаща или не не решава ТОЙ. Това решава съда. Като толкова се е загрижил за обществените пари кой носи отговорността за изгубените 47 милиона долара от аферата с ваксините на Москов с Турция?
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че ще се плаща за спрените обществени поръчки ще се плаща. Но Боко е прав ТОЙ няма да плаща ,ще плащаме всички НИЕ.
15
16
 
3
 
! Отговори
Искам истински дикта преди 8 години
Ей още не мога да разбера защо мразите Бойко Борисов. Даже мисля че е доста мекошав. Ако беше истинка мутра сега нямаше да има какво да ядете вече, а то видиш ли, всичко си имате :)
14
4
 
8
 
! Отговори
dsadsa преди 8 години
Всички магистрали в България са с ПРОЕКТНА скорост 120кмч.....защо тази да прави изключение?
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи завоите ще са изчислени за 120км скоростдобре,а на вътрешните пътища ,като е регламентирано 90км в час завоите пак с 90 ли да ги взимаме или да намаляме за да не се изтрепем?голяма тъпня
12
0
 
2
 
! Отговори
xxx преди 8 години
luksa na naroda
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще резнем малко тук, малко там и накрая, защо нямаме магистарала? Еми защото не отговаря на исикванията за такав. Я да каже по тази схема със спестяването, колко спести от кръговото на Симеоновско и Околовръсното, на ТВ-кулата, на Семинарията новото недоразумение от Черни връх към Токуда и още много подобни където две коли трудно се разминават.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се направи черен път сигурно и 500 млн лв ще се спестят.
9
12
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
всички тука плюете защото не спазвате пределната скорост за движение......и се движете с по 150/180 км/ч по магистралата
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да се печели от нещо, трябва преди това да се вложат пари за него, а не да се "спестяват", както прави ГЕРБ от 2009-та година досега и резултатът е, че губим много повече, отколкото ГЕРБ е "спестил". То по логиката на ГЕРБ и Борисов, ако не се влагат никакви пари за строителство и ремонт на пътищата, ще спестим много милиони или милиарди....
7
2
 
25
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Бедните хора имат бедно мислене ! Отново ще се хвърлят пари за вчера ! Как тези самозвани политици не разбраха, че най=добрата инвестиция е не за вчера а за бъдещето. 150 млн. могат да се вземат от командировките на т.н. "народни представители", от техните безотчетни "представителни" , които получават всеки месец.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво, Тикво... не е лесно да си толкоз ***, а? Ако намалиш скоростта пък на 90км/ч, сигурно ще спестиш още 200 милиона. А ако се намали на 60км/ч - идеално. Или направо само направете маркировка, без хасфалт и я пуснете като офроуд пътека(магистрала), с ограничение 10км/ч. Естествено, трябва да искате и свинетка за съответното нещо, щотовсе пак има макркировка, а камерите за скорост ще ги окачате по дърветата. Добре дошли в Тикволандия, където всяка магистрала има собствен характер...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце да нареди проверка на обществените поръчки в съдебната система, че там е мазало що пари изтичат при наши хора
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ще имаме първокласен Репубикански път а не магистрала!Сомо се чудя на Баце тоьотата нали беше с 6 скорости и миналата година се оплакваше, че нямаме пътища където да включва на 6-та