МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет

Промените в закон трябва да бъдат приети, убедена е Бъчварова
1 мар 2016 20:00, Анисия Иванова
75
МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет
Снимка: Булфото, архив

МВР може да се спре да работи в един момент, ако не бъдат приети промените в ресорния закон. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването "Лице в лице” по БТВ.

Тя коментира новите промени в Закона за МВР като посочи, че със структурната реформа, която се готви и с преминаване на около 4200 служители към държавната администрация вътрешното ведомство ще спести около 15 милиона лева годишно.

Вътрешният министър подчерта, че 5 милиона лева са капиталовите разходи и спестените пари след реформата ще могат да бъдат вложени в оборудване за полицията. "Моята отговорност като министър е да се справя с бюджета и с дейностите, които трябва да осигури МВР. Ако парламентът реши да не приеме този вариант на закона, трябва да е ясно как той ще носи отговорност за министерството. В един момент МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет”, заяви още Бъчварова.

Във връзка с нападките срещу министерството Бъчварова коментира, че това го правят тези, които искат да се върнат времената, когато контрабандата е процъфтявала, които искат да се върнат мутренските времена и които искат да сменят правителството.

По думите й ситуацията е много различна в момента. "Нашата отговорност е МВР да остане в състояние, с което да можем да им се противопоставим, за това е реформата”, посочи тя.

Във връзка с изпращането на армията на границата, която да осъществява подкрепа на ГД „Гранична полиция” министърът заяви, че европейските държави също включват и мобилизират своите армии заради бежанската криза.

„Разработили сме конкретен план и мерки - за часове да знаем, какво трябва да се направим. Нашата цел е да не се образуват тълпи, които да преминават през нашата страна за там, където са тръгнали”, заяви тя.

По отношение на критиките, че оградата, която се издига на границата, е 4 пъти по-скъпа тя посочи, че оскъпяването е в рамките на 15-20% на километър.

"Успоредно с оградата строим и пътища, за да може тя да бъде по-лесно достъпна", заяви още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
19
 
! Отговори
ss преди 8 години
Като знам кви конкурси за коли правите с тез 5 милиона я успеете да вземете 5 астри я не :)
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, сега просто след тази сързераздирателна изповед на Селската тетка, няма начин щедрият Борисов с лека ръка да подари на МВР 500-600 млн от нашите пари, тези на данъкоплатците. Да видят всички, че е щедър - не е стистнат като оня Орешарски.
6
1
 
14
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Какво да работи ? Тя работата е за раяа.
5
1
 
18
 
! Отговори
NE преди 8 години
Критиките за Оградата от тел по Границата са основателни .За същите пари се строят Магистрали на километър .
4
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2 МВР ако не работеше, ти щеше да си бежанец някъде по границите, вместо да с,ереш по форумите.
3
3
 
11
 
! Отговори
CPY преди 8 години
Mvr da spre, bez tova nishto ne varshi.Darjavata e mutrenska!!
2
3
 
30
 
! Отговори
:( преди 8 години
А те пък като са се разработили , та чак пушек се вдига.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя цялата евроатлантическа *** е спряла да работи, те за МВР се загрибили.