МВР: Нулева толерантност към хулиганите!

Не е толкова крайна реформата в МВР, коментира Цвятко Георгиев
Обновена: 2 мар 2016 11:45 | 2 мар 2016 11:22,
20
МВР: Нулева толерантност към хулиганите!
Снимка: Архив Булфото

Полицията срещу престъпността

Заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев обяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, че масираните полицейски проверки, тръгнали последните дни из страната, са насочени към успокояване на обществото, че едни отминали мутренски времена се завръщат.

"Те са насочени към това да покажем на хората, че можем да осигурим сигурността им", категоричен бе той.

"Прояви на такива дребни хулигани в различните населени места у нас създават чувство на безнаказаност и именно към такава категория ще бъдат насочени усилията на полицията, имаме подкрепата на прокуратурата, както и на ДАНС", отчете той.

Зам.-министърът се зарече, че ще има нулева толерантност към такава категория лица. Обеща още и че тези проверки няма да се правят два или три дни, а ще са постоянни.

Реформата в МВР

Цвятко Георгиев обясни, че реформата в МВР далеч не е толкова крайна, колкото бе в края на миналата година, която изкара по улиците на страната хиляди униформени служители на протест.

"С промените не се предвижда орязване на каквито и да било доходи на служителите, а намаляване на обезщетенията при пенсиониране за новопостъпващите в системата на МВР. Намаляване на размера на отпуската от 30 на 25 дни, защото този отпуск остава неизползваем сега. В края, когато напускат, тази разлика се изплаща. Миналата година например са изплатени повече от 6 млн. лева неизползвани отпуски“, пресметна той.

"На практика се получава заплащане на едно и също нещо два пъти", настоя той.

По думите му отпускът на униформените е доста голям, той не е само 25 дни, защото те получават и допълнителни дни за прослужено време.

"Той е напълно достатъчен за почивка и възстановяване", категоричен бе зам.-министърът.

Георгиев попита и от ефира: "Дали е по-добре да има една модерна, добре платена и обучена полиция, която да може да осигурява сигурността, или да търсим голям брой полицаи, които да ги пратим навсякъде в страната".

Според него всеки протест в системата води до напрежение и не се приема еднозначно или пък като нещо положително.

"Служителите и синдикатите трябва да преценят реакцията си към социалния пакет, чието орязване не е драстично и радикално. Не съм сигурен, че протестът, по начина, по който го обявиха, ще доведе до желания от тях ефект", настоя Цвятко Георгиев.

Полиция и военни на браздата срещу мигрантите

Заместник-министърат на МВР коментира и горещата мигрантска тема, разгоряла се на границата между Македония и Гърция, застрашаваща и цяла Европа.

По думите му българската държава в момента се е съсредоточила да осигурява българските граници, "знаете, че се строи ограда", припомни той и настоя, че мерките, които са предприети, включително и с включването на военни на браздата, са напълно адекватни.

Георгиев отбеляза, че има план за разположение на униформените – полицаи и военни по границата.

"Те ще участват заедно, в патрули. С този допълнителен ресурс от армията ще подобрим съществено усещането, че ще гарантираме сигурността на българите", заключи Цвятко Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те сринаха армията, полицията, икономиката, справедливостта, културата, спорта, олигархизираха всичко и дадоха България на кредит на олигарсите. Какво повече ни трябва за да се отърве отечеството ни от тая хунта. От калинки.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Георгиев като си завършил Академията що я съсипваш, щото си неблагодарник, нали?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко години си спасявате скапания политически имидж като организирате плюене и скапване на полицията, балона на медийните ви шашми и статистическите ви пируети свършва. Оставка и си вървете с реформата като с камък на шията на политическото дъно от което изпълзяхте и загнусихте живота в отечеството ни.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО излъгахте че уволнявате един достоен полицейски шеф за бъдещи събития. Защо се оплитате в лъжите си? На това ли те научиха в ДАНС, на активни мероприятия към колегите си?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цвятко, защо ментиш, ха кажи като направите хора с полицейски правомощия и първоначална полицейска подготовка на трудови договори и не са даже администрация, с какви права ще ги лишиш. Ти ги лишаваш от нещо по-страшно от доходи, лишаваш ги от право на кариера като полицаи и от право да рабатят като полицаи. Това е репресия и дискриминация каквато никой по света не се е сетил да му хрумне на акъл. ПОЗОР! КАК НЕ ВИ Е СРАМ!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕМОЕМ РАЗБЕРЕМ ТАА ДАЛАВЕРА С РИФОРМИТЕ, ГЛЕАМ НАШИО ПОЛИЦАЙ ДЕТ СА 30 - 40 ХИЛ. ЧОВЕКО, ГЛЕАМ И СА ЧУДИМ, КВО ПРАЯТ ПО ЦЕЛ ДЕН, ГЛЕДАМ КВИ СА "СНАЖНИ", "СПРЕТНАТИ" И СА ЧУДИМ, ШОТО КАТ БЕХ У ВЕНЕЦИЯТА ГЛЕДАМ КАРАБИНЕРО, ЕПА ОПНАТ, СПРЕТНАТ, ИЗЛЪЧВА РЕСПЕКТ, ГОЛЕМ, ЕХ БАЛГАРИО, БАЛГАРИО, НЕ Е ИСТИНА, ШО НИШТО НЕ ТАКА КАК СИ ТРЕБЕ, ЕХ ЕВРОПО, ЕХ У ТАА ВИЕНА СИ ЯКО
13
2
 
13
 
! Отговори
дааааа преди 8 години
До ЛондонНе обиждай милиционерите те едно време си гледаха работата и всичко беше наред,сега е бардака...
12
4
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 8 години
Това в БГ е милиция и няма нищо общо с полицията!
11
2
 
13
 
! Отговори
t2 преди 8 години
Хахаха най-големите хулигани ще гонят хулигани. Ами то по-големи нарушители от милиционерите няма - спират където си искат, карат без фарове, без винетки, без гражданска - както служебните така и частните си автомобили .... ХАХАХА смешна държава ....
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се Мара да се пребара!
9
1
 
10
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До 8 я стига : Трябва реформа да! И съкращения, но не на редовите ченгета с патрулките, а на администрацията! И от къде на къде една канцеларска мишка бачкаща в МВР на бюро ще ми взима 20 заплати и 10000 дни отпуска? Да не би да са задържали престъпници или да ги е брулил вятъра докато са бачкали на улицата? Всеки иска шеф да е, ама то само шефове в тая държава, кой ще бачка?
8
0
 
15
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Това звучи все едно да кажа на моя работодател "Обещавам да започна да бачкам пък ти си ми плащай заплатката"... Най-големия проблем на държавата е корупцията! Не си мислете, че обикновения полицай ще си позволи да ви вземе 20-30-40лв на пътя, ако нагоре не есъщото, че и по-зле... Не може един обикновен полицай да "бачка" на своя глава, както и митничар, както и прокурор, съдия и т.н. Всичко е разрешено от горе!
7
0
 
14
 
! Отговори
я стига преди 8 години
МВР и полицията се нуждаят от тотални реформи и съкращения,какви са тези вятър и мъгла наречена реформа,няма човек от народа който да е доволен от работата на полицията а тези си играят игрички!?
6
0
 
20
 
! Отговори
лъжи преди 8 години
Това за реформите и 0 толерантност го слушаме от 90 години и нищо само приказки и така стигнахме дъното....
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз да се повторя , всяко чудо за три дни !
4
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Приемам.
3
0
 
13
 
! Отговори
Не с рогите преди 8 години
До ?!?!?!Нр само на МВР. Не бъркай ситуацията с боя. И на съда и на прокуратурата и на 240 - тте разбойника, които приемат закони , които нямат ясно и еднозначно тълкуване.Мога да ти дам много примери за перфектно свършена работа от страна на МВР, но пропуските в законодателството и ""неподкупността"" на съда ги увенчават с нвуспех.
2
0
 
13
 
! Отговори
Убаво ама.... преди 8 години
Армия и полиция добре, но да не са посрещачи . Не като ги заловят да ги пращат във вътрешността на страната,а да ги връщат в държават от която са влезли незакпнно.
1
0
 
26
 
! Отговори
?!?!?! преди 8 години
Обещание?! - Това е задължение на МВР!