Побои на пътя, пребити старци, зрелищни грабежи...

МВР: Обективните факти показват намаление на престъпността
Обновена: 3 мар 2016 07:08 | 2 мар 2016 17:00, Камелия Цветанова
146
Побои на пътя, пребити старци, зрелищни грабежи...
Снимка: Булфото, архив

Побои по пътищата, пребити старци за по 10 лева, бутилка олио или кило ориз, поне десет измамени по телефона на ден, зрелищни грабежи я от инкасо автомобил, я от магазин... Това е криминалната статистика, която официално отчитат в бюлетините си от МВР ежедневно.

Още по темата

На този фон обаче вътрешният министър Румяна Бъчварова отчете в парламента, че "обективните факти през последните два месеци показват намаление на битовите престъпления с 24% и с 12 на сто увеличаване на разкриваемостта".

"Обществената чувствителност по тази тема е изключително голяма и ние я отчитаме", увери тя.

МВР шефът добави, че вчера са били обсъдени какви мерки могат да се предприемат за борба с престъпността.

"Първото е възможно най-бързо разкриване на извършителите и в много случаи успяваме, но по- трудно е да докажем самото престъпление и начина, по който е извършено", каза още Бъчварова.

Тя припомни, че преди два месеца е поискала от частните охранителни фирми да разширят периметъра на мястото, което охранят.

"Основната част от зрелищните грабежи всъщност са на охранявани територии, МВР на тези места идва малко след тях", призна силовият министър и добави, че в структурите на ведомството има сериозен недостиг на кадри.

"Само за София са обявени над 300 конкурса, а между 6 и 9 месеца е нужно, за да се обучат кадрите. Заради това МВР се опитва да се справи с проблема чрез вътрешна реорганизация", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
9
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Госпожо, спри , огледай се , прочети,ако не иде разбойник--бабаит-премини.
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-докога ще има зрелища ?-докато има хляб ...
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При 100% завишена престъпност къде тази"шматка"видя намаляване й?За да се видят очевадните факти на лавинообразно повишаващата се престъпност не е необходимо математическо образование.
101
1
 
8
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
и след като откриете извършителите какво правите?...залавяте ги...и после?...после ги пускате на свобода...докога? ...докато пак ги заловите...после пак на свобода...ами да...проблемът не е в полицията, а в правосъдната система...
100
0
 
12
 
! Отговори
Пострадал преди 8 години
Те просто не регистрират престъпленията, упражнпвайки натиск върху жертвите. НЕ НА НАС ТИЯ!
99
0
 
11
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
Тая разкриваемост постоянно се увеличава !Сигурно е станала 120-140 %... :)
98
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова, ако на това разюздано положение му викаш "под контрол" значи не разбираш колко си се провалила или не искаш да признаеш. Тотален крах на сигурността има повсеместно, махали, села, градове. Това е една престъпна държава, в която цари беззаконие и саморазправа. Всичко е отбий номер, уж има полиция, уж има съд и прокуратура, но те работят само когато трябва в нечия полза. Обикновените граждани не могат да разчитат на никой. Вие сте един срам за народа! Резил! Затова: ОСТАВКА! МАФИЯ!
97
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
MINISTAR BACHVAROVA KAKVO LI RAZBIRA OT POLICIA
96
0
 
19
 
! Отговори
Азармо преди 8 години
Живях по времето на соца, когато уж нямаше непреизпълнена норма и петилетка. Наглите лъжи и лицемерието, които срещам сега денонощно по ВСИЧКИ западни медии (не пиша за БГ-такива, защото ги няма!) надминават по фантазия и остроумие дори гении като Спилбърг. Госпожата с липсващ за министърка дизайн, ако обича доброволно да се отсвири - не става! И да заповяда лично с преспиване в кое да е бивше цветущо село, приличащо в момента на декор за хорор филм.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И един мармот ...
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе ейййййййййй, тази жена е политическо лице-кабасакали такива-под нея са спелиалиститееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее-кабасакали такива-дъртофелници
93
0
 
18
 
! Отговори
23453 преди 8 години
откъде си ги човъркате тия факти а? от г..а ли ве? изгледай репортажа на Нова ТВ за Н-ското село в Северозапада и тогава ми дрънкай с "обективни факти".
92
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко пусни я за прецедент, след Роско и тая става за декор, отърви МВР от нейното неможене. За да я довършиш политически ли я инстелира на тоя горещ стол, или да довършиш първо МВР?
91
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
под нейното ръководство се гони показател да се регистрират по-молко престъпления, така отличници стават най-простите полицаи, които не знаят че като пъдят гражданите и не регистрират престъпления, са престъпници - укриват лица от правосъдието. От нея, дилетонтското и обкръжение и риформата и се отвратиха и полицаи и общество.
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова си създаде звено за стъкмистикака, а кака, и въобще не и пука, че ще уволни незаконно някой ректор, който просто и казва истината за опасенията на полицаите от вредните псевдореформи, и същински били, които обкръжението на самозабравилата се социоложка причинява на България и хората в нея. Тя примамваше с месеци хората да станат работещи пенсионери, за да им прокара поправка в закона за държавния служител и да ги уволни. Може ли това да е министър на Европейска България?
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам на мутраците да им се помолят от полицията да не правят золуми.Може пък да стане работата!
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от жена, забравила да претака зелето и то шупнало?
87
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
министър Румяна Бъчварова отчете в парламента, че "обективните факти през последните два месеци показват намаление на битовите престъпления с 24% и с 12 на сто увеличаване на разкриваемостта".За пореден път се чудя в една и съща държава ли живеем?
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бла, блаЯ кажи за кой да гласуваме на другите избори, та да не се минем пак.
85
1
 
18
 
! Отговори
Бла, бла преди 8 години
Ама, какво се чудите, бе хора. Та в България на социолизите всичките им изследвания и "факти" са им такива. Като го четеш, разбирай обратното. А тази май беше социоложка. Така че, не винете женицата. Това й е професионалното изкривяване. Винете себе си, дето сте гласували за тази шайка, аз не съм!