Защо не гвардейци и пред Паметника на Левски

Мигранти, здраве, съдебна реформа, вълнуват БДЦ
11
Защо не гвардейци и пред Паметника на Левски
Снимка: Булфото, архив

В навечерието на националния ни празник 3 март депутати от БДЦ предложиха на президента Росен Плевнелиев националната гвардейска част да бъде ангажирана с охраната на паметника на Апостола на свободата Васил Левски в София.

Депутатите от БДЦ и Плевнелиев са се обединили около това, че ключовите думи през 2016 г. трябва да бъдат надграждането и растежа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Основен акцент по време на разговора бил поставен върху провеждането на съдебната реформа.

Според президента работата по съдебната реформа трябва да продължи, а и е необходимо да бъде подобрен принципът на случайност при разпределение на делата.

По време на срещата президентът Плевнелиев е предложил да бъде проведен дебат за междинното управление на финансите от европейски фондове, а от БДЦ са подкрепили идеята му.

Мигрантската вълна и засилването на охраната по държавната граница също са били сред обсъжданите теми.

Според БДЦ пропускането на мигрантите трябва да продължи през определени контролно-пропускателни пунктове, където те да бъдат регистрирани, за да не се допусне масово навлизане на имигранти в страната.

По време на разговора е била споделена категоричната позиция за необходимостта от повишаване на боеспособността на армията и за увеличаване на нейното финансиране.

От Български демократичен център са се обявили и за дискусия за реформа на общинското здравеопазване. Според тях налице е краен недостиг на професионални кадри и специализирана апаратура в общинските болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Левски не е герой, а масон или вербован от масоните, човек загърбил монашеството, с това плюл на Христовата Църква и на практика с делото си оскърбил Бога. Православната Църква има най-голяма заслуга за Освобождението на България, а този човек е отлъчен от нея. Така че гвардейци трябва да има там където има важни за България места, а паметника на този човек не е такова. Паметника тряба да бъде и махнат.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако трябва да са някъде гвардейците трябва да са пред паметниците на нашите герои, а не пред президенството!
6
3
 
9
 
! Отговори
Драгомир преди 8 години
По-важно е поста пред президентството да се махне от там. Стоят и изглеждат жалко като хала на държавата ни, но "охраняват" политически трупове. Евреите тайно се надсмиват...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 То има там под бившето кино. Имаше зазидан и един руски камион в бързината, но мутрите които разграбиха сградите го извадиха заедно с черните плочи.
4
1
 
2
 
! Отговори
пфу преди 8 години
Щото са тунеядци за това!
3
1
 
7
 
! Отговори
1492 преди 8 години
Аз пък искам паметник на хан Аспарух и денонощно да има гвардейци до него. Той ми е по важен...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е и толкова важно в крайна сметка.По-важното е, че на празненствата по случай 3-март ще присъства турският посланик, докато руският не е поканен.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно предозиране. Още малко и зенинто-ракетни комплекси ще поискат.