Опитите да скарат Русия и България ще се провалят

В Москва са убедени, че ще преодолеем трудностите
170
Опитите да скарат Русия и България ще се провалят
Снимка: Reuters, архив

Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал, заяви днес заместник-директорът на Четвърти европейски департамент на руското външно министерство Леонид Абрамов, цитиран от ТАСС. Той говори след молебен в памет на загиналите руски войници в Руско-турската война от 1877-1878 г. 

Още по темата

"Ние помним, че и в онези времена победата се раждаше не само в кървави битки, но и в политически баталии. А от българска страна и тогава имаше дейци, които активно сътрудничеха с османската администрация, но те загубиха, каза Абрамов. Няма съмнение, че и сега са обречени на провал редовно предприеманите опити на отделни конюнктурно настроени политици да зачеркнат нашата историческа дружба".

Представителят на руското МВнР добави, че "както и тогава, тези опити вредят преди всичко на интересите на българския народ" и изрази увереност", няма да успеят да ни скарат с българския народ".

"Мощният пласт от духовни, културни, създадени за десетилетия икономически връзки няма да позволят на антируските семена на неомакартизма да поникнат. В България няма почва за него. И не се съмнявам, че здравият смисъл ще възтържествува", посочи руският дипломат.

"Ние ще преодолеем всякакви временни трудности в руско-българските отношения", отбеляза Аврамов и добави, че "българският народ е значително по-мъдър от отделни политици, той добре познава и помни своята история". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: москвадипломатРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не признавам никого за русофил, ако не прави поне едно от следните: Да емигрира по собствено желание в Русия, да кара руска кола, да си купи руски смартфон (какво ли е тва), да предпочете да се лекува в Русия, а не да събира пари за Германия, Израел и т.н., да прати детето си да следва в Русия, а не в Западна Европа / САЩ, да си обърне парите в рубли и да ги сложи в руска банка....Мога да продължа до утре. В противен случай се нарича шизофрения wink emoticon
101
4
 
8
 
! Отговори
Партизанката преди 8 години
Психиатрите открили нова болест-Русофобията.От световната психиатрична организация съветват да избягваме хора със тези симптоми: мрази всичко руско,по форумите обижда на "путинофил",възхвалява Сащ,твърди,че България "цивилизовала "Русия,че при цар Борис е било много хубаво,че комунизмът и православието са отживелица,не е чел Достоевски или Пушкин,мисли че в Русия е вечна зима,че всички там са пияни и ходят с ***,и че рускините са ***.При досег с такъв индивид-звънете на съответния телефон.
100
2
 
3
 
! Отговори
До Ноа преди 8 години
Тонеже си много тып и дрънчиш изтъркани клишета, ще кажа, не за теб - няма да стигне до скълчето ти, а за другите форумци. Двигателите на "Мотор- Сич" са абсолютно съвременни и тях ги слагаха на най-продавания в света граждански (и военен) хеликоптер -Ми 8/17. След разтурянето на кооперацията с Русия, руснаците започнаха производство на модернизиран двигател в Казан, а укрите се хванаха за палците - западните конкуренти не бутат!Какво ще правят моторите на Ролс-Ройс, Прат & Уитни, Джен.Илектрик
99
3
 
3
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
До Анонимен 127"Мотор-Сич" в Запорожье е толкова модерен и напреднал в техническо отношение завод, че да ти е драго когато затвори врати. Бегай там бате щом ти е мило. Модерната техника независимо каква се внася от запада и САЩ. Свърши времето на руските първобитни техники. Стой си в ония времена където гащите са били с копчета. Комунисти прости.
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 115А ти защо мислиш, че една държава трябва да си прави всичко сама, че икопчетата за ***. Русия внасаше много неща до ембаргото. Сега всичко се промени - хеликоптерните двигатели не идват от запорожье, а по-нови се правят в Казан. "Мотор-Сич" в Запорожье ще умре, ще почине без купувачи - западняците това целят. Лошо нещо е да слушаш съветите на чичо Сам - западняците вече разбират кой е врагът им - този, на който са основният конкурент. А търговията съществува хилядолетия.
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бретй, голям историк се извъди! Панславизмът възниква поне век след Екатерина Велика. Аз се чувствам славянин, а ти? А-а, ти не си славянин, келт, гот, но не славянин. Най-вероятно си от автохтонното население на земите ни, което по-късно нарекли траки, ходило на екскурзии до Памир и Хиндукуш, па се върнало! Защо квичите срещу братята пущуни, мигранти били, ами вие?Защо говориш на славянски език и то от същата група източнославянски говори, на която говорят омразните ви руси? Ех, слабоучени!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой опита ли се да проследи, откъде дойдоха всичките дрязги? Защото аз проучих въпроса - някакъв кретеноид московски журналяга, който си е въобразил, че разбира български, прочел нещо и решил, че му е дошъл звездният час. Видял статия в "The Bulgarian Times" и хукнал да вдига шум, защото там било написано точно това. Но муньото не е разбрал хумора и натиснал паник-бутона! Абе, кажи му "журналист" и не го обиждай повече! Но и нашите поплювковци неостанаха назад! Достойно се окакаха. Квит сме!
95
2
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
"А от българска страна и тогава имаше дейци, които активно сътрудничеха с османската администрация, но те загубиха, каза Абрамов."А, я виж ти така ли било?Абрамов нещо се е объркал май.Защо тогава не кой да е, а лично княз Дондуков-Корсаков назначава палача на Васил Левски, участника в турската съдебно-следствена комисия издал смъртната му присъда Иванчо Хаджипенчович, сътрудник на османската власт, за член на Висшия съдебен състав след Освобождението?
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 128Така мислила и лисицата, каато вървяла след коча. Стига с този разпад - няма да е състои! А РФ е в добри отношиния с Китай, Индия, Иран, Армения, Казахстан, Таджикистан, Монголия, Сирия, Египет, Алжир, Индонезия, почти цяла Африка, вкл. ЮАР, Бразилия, Венецуела, Никарагуа, Куба, въобщи повечето мезо- и южноамерикански страни. А, да не забравим Гърция, Сърбия. Та намали питието и се опитай да знаеш и мислиш!
93
7
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
Те от бившите им съюзни републики никой не ги иска,тръгнали за България да се кахърят. Че се и намират нашенци да подражават на завоевателите.
92
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
91
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
90
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия има лоши отношения с всички страни с изключение на северна корея,асад в сирия,венецуела.нещата ще се нормализират след разпада на русия и с края на руския империализъм и агресия. същото стана с япония и германия след втората световна. руската империя след разпада на ссср предстои отново да се разпадне. дребния упорито работи по въпроса
89
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА РУСОФОБИ- ЕДНА ЦЕНТРАЛА ПЛАЩА НА ***, КОИТО ДРУСАТ ПО ФОРУМИТЕ НЕ НЕ- ВИЕ СТЕ РУСОФОБИ- ДЕНОНОЩНО. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ТОЛЕРАНТЕН, ДОБЪР И КРОТЪК И НАЙ ВЕЧЕ БЕДЕН, В СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ХРАНИ НИКОГО, ЗАТОВА НАЙ ВЕЖЛИВО МОЛИМ ВЕЖЛИВИТЕ- СТОЙТЕ СИ У ВАС- НАС НИ ЗАОБИКАЛЯТ И БЕЖАНЦИТЕ ОТ ВОЙНАТА- БЕДНИ СМЕ, ТУК СА ДЕДОВЦИ И БАБИ, КОИТО НОСЯТ ИКОНОМИКАТА ЕДВА, ЕДВА НА НЕМОЩНИТЕ СИ ПЛЕЩИ- ТУК МЛАДШИ СЪДИЯ- 1720 ЛЕВА В ГЕРМАНИЯ НЕУК С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1470 ЕВРО.
88
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги ми русофоби, наредихте се на опашката на гробокопачите на Русия, но мечтите ви за пореден път няма да се сбъднат. Няма да сте първите, нито пък последните, които копаят гроб на руснаците, но странно защо, поне за вас, упорито не щат да паднат в него. Е, да ви кажа, и сега, повече от очевидно е, няма да стане, колкото и да ви е мъчно и колкото и да се пенявите. Русия е оцелявала в много по-трудни времена, ще оцелее и сега, обаче за нас не съм сигурен ще ни бъде ли...на там вървят нещата...
87
14
 
9
 
! Отговори
истината . бг преди 8 години
Няма да стане тая, 2,6 милиона млади българи заминаха за западните държави не за русия, останалите пенсионери едва едва вкарват атака с под 5 процента в парламента, столетницата умря...русофилството е на изчезване
86
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 107Лъжецо руснаците внасят лекарства от ЕС и САЩ, двигатели, кораби и пр. от Украйна всички руснаци ревнаха от санкциите стига си лъгел, обиждаш ни, бойните кораби та русия се правеха в Украйна за това се опитаха да купят боен кораб от французите но те не са глупавипродадоха го на Египет
85
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт руснаците са с карани с целия свят с изключение на диктатора Асад с който и с него се биха скарали ако не беше руската база там и взаимния им интерес да разрушат нато и ЕС като ги залеят със сирийци, други приятели руснаците нямат на този свят
84
3
 
24
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
Честит празник братя българи!Поклон пред падналите за свободата на България!група кан Телериг
83
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109на теб пък какво ти взеха бе?!! Кирилицата от клавиатурата ли?!!