"Граница - 2016" – армия и полиция тръгват. Мигранти, треперете!

Съвместното учение идва дни след призива на премиера Бойко Борисов
4 мар 2016 13:00,
102
"Граница - 2016" – армия и полиция тръгват. Мигранти, треперете!
Снимка: архив, Булфото

Учение "Граница - 2016" ще се проведе в зоната за отговорност на Гранично районно управление – Петрич, съобщиха от Министерството на отбраната.

Днес, 4 март, ще се проведе подготовката и първоначалните тренировъчни действия за съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, което ще започне на 5 март (събота).

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на МВР, МО и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск към страната ни, допълват от военното ведомство.

Полицаите и военните ще патрулират заедно, като бежанците, които влизат в страната ни не през КПП-тата ще бъдат връщани и към Турция, и към Гърция.

Учението тръгва дни след призива на премиера Бойко Борисов към министрите на вътрешните работи да координират действията си срещу евентуален мигрантски поток.

"Ввдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, как – вие двамата. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат", настоя в сряда министър-председателят, в контекста на проблемите с мигрантите на гръцко-македонската граница.

"Ако влязат, докато ги върнем, да имаме готовност да ги държим на едно място, да не се разпръснат... Защото виждате, те си ходят вече с фотографи, с телевизии, с адвокати, с неправителствени организации и в един момент ще излязат виновни държавите, които се опитват да си запазят териториите от нарушението на закона. Ние не трябва да сме в това положение", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
8
 
! Отговори
Акулата от NIKKEI преди 8 години
Нека видят малко храсти и дървета тия войничета че от толкова ***,цигари и алкохол в поделенията ще се самоизбият.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пак не разбрах. Сега ще ги спират да не влизат и ще ги връщат или ще им помагат да не се загубят в гората. Чудна работа, ЕС пратиха кораби даже и наши в Гърция уж да спрат наплива а то какво стана? Май им играят таксита и наплива нарасна. А, бе обърках се вече.
53
1
 
11
 
! Отговори
тоя сайт е супер зле преди 8 години
''Мигранти, треперете!'' мухахахахахахахах от кво че трепярят?от наща армия? муахахахахахахахах
52
0
 
9
 
! Отговори
221 преди 8 години
От далеч личи колко разбираш.Калашника е едно от най-добрите оръжия в света и не е претенциозен от поддръжка.В казармата бях с един 72набор ,но на 250м. картечния разчет падаше веднага.Не е важно на колко години е ,а колко изстрела са произведени с него,ако не се лъжа цевта се сменяваше след 15 000 изстрела.Има клипове в нета дето го сравняват с М16 и виж за какво става дума.
51
12
 
0
 
! Отговори
ananizi преди 8 години
Hahaaa.... te kalashnici sa razvalini sigorno... ot 80 te godini sa... male male... nashite oshte s kalashnici eheeeeeee
50
2
 
14
 
! Отговори
КРЕМЕН 1981-83 преди 8 години
ХАХХА!АКО ЧАКАМЕ ТЕЗ ИЗНЕЖЕНИ ПАРФЮМИРАНИ ГОСПОЖИЦИ СВИКНАЛИ САМО ДА ЛЕЖАТ..ЯДАТ И ПИЯТ ДА ПАЗЯТ ГРАНИЦИИИ...!!!
49
0
 
12
 
! Отговори
тим преди 8 години
от македония няма как да дойдат във българия защото просто гографски релефа не позволява беласица е преградата трябва да прекосят цяла македония за да влязат във българия до сърбия им е по близо отколкото със българия от гърция и най вече от турция може да имаме проблеми но но тези офицери дето са завършили преди 1990 го знят това много добре младите офицери и платените войници не го знаят тези който са били във казармата знаят че от македония няма опасност и старите граничари най дбре го знаят
48
3
 
3
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До Анонимен--56;Правешкия хитрец имаше "прекрасна" стойка на трудовак. Неграмотния овчар Чочоолу ,станалгенерал, също беше като торба.
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като видиш ,,карикатурите ,,на министрите на МВР и МО и става ясно колко ще се разтреперят ,,мигрантите ,, Тоест ,нарушителите на границата ни ,ойто отлично знаят,че няма да бъдат посрещнати както се подобава на охранявана граница. Министри събрани от кол и въже . Каквото е и правителството ,гарантирано от ГЕРБ.
46
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново поредната лъжа и манипулация от ,,свободната преса,, . Снимка на въоражени с автомати . А изречно е наредено, т.н. армия да е без оръжие . Поне по една ,,гьостерица ,,да им осигурят на военните ,та да имат нещо в ръцете . Да се смеем ли, да плачем ли ?
45
2
 
30
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
"Бежанците" трябва да бъдат спрени на 100%,за да не се превърнем ние в бежанци!Границата трябва да се превърне в непреодолима преграда.И не само турската а и част от гръцката,за да няма изненади в стил "Мажино"!Ако не знаят как да стане-да питат!
44
22
 
5
 
! Отговори
БЕЗ МЕН!!!! преди 8 години
НИКОГО НЯМА ДА ЗАЩИТАВАМ ОТ КОГОТО И ДА БИЛО......В БЪЛГАРИЯ!!НЯМА ДА ЗАЩИТАВАМ ШЕПА КОМУНИСТИЧЕСКИ ВЕЛМОЖИ .......ЗА ДА СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА!ДА ХОДЯТ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ ОТ ПОЗИТАНО-20 И ИБРИЦИТЕ НА ВОЛЕН!!!АЗ ---МОГА ДА ЗАЩИТАВАМ САМО ДОМА И СЕМЕЙСТВОТО МИ!!МИГРАНТИТЕ --НЕ ГИ ЗАПЛАШВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!
43
2
 
16
 
! Отговори
hmf преди 8 години
и как възнамеряват да ги върнат на Гърция или Турция ако са влезнали вече на наша територия ??? приказват си само
42
17
 
3
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ ГРАНИЦАТ преди 8 години
...КАТО ТЕ ГРЪМНАТ ВЪВ ВАРНА или БУРГАС ......ДА ЗНАЕШ , ОТ КОГО ТИ Е ...!!ОТ РУСКИТЕ ЧЕРКЕЗИ!!!!!!!!!КАДИРОВ , ПУТИН И АСАД ..МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ!!
41
1
 
22
 
! Отговори
... преди 8 години
Ти се сети бе бойче, къде беше 2014 и 2015?
40
7
 
49
 
! Отговори
Коцето преди 8 години
Вече и първокласниците знаят уравнението: САЩ + Турция = Ислямска държава + Ал Кайда
39
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже Бойко бил казал и учението е готово.Само че набеденият ни военен министър и ??? МВР министърка знаят ли как се подготвя едно учение.Ако ще е излизане от местата за постоянна дислокация и отиване до някъде,то може да се прави и ежеседмично(все пак е необходима почивка и тоалет за участниците).Ще отидат,после върнат.А на анализа ще отчетат,че учението е било поучително и са се справили според възможностите си.И толкова.Толкова слаба и неподготвена армия не сме имали след Освобождениетол
38
3
 
19
 
! Отговори
мишо преди 8 години
Браво , Борисов , изглежда ще трябва да се спасяваме поеденично , но този военен министър и сам можеше да го свърши това , за какво му плащат !!!
37
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ СА ИЗТРИТИ ?!? НАЛИ ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО ? НЕЩО КАТО ДЕМОКРАЦИЯ....... ТОВА Е НАШАТА РОДИНА, ИМАМЕ ПРАВО ДА Я ЗАЩИТИМ, ДА ЗАЩИТИМ ДЕЦАТА СИ. ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,ЧЕ ТАЗИ *** СИ ВОДИ ТЕЛЕВИЗИИ И АДВОКАТИ. ТОВА Е НАШАТА ЗЕМЯ !!!
36
1
 
5
 
! Отговори
До Обективен преди 8 години
Ами крайно време е да станеш атакис. Не мислиш ли?