В интерес на България е Европа да остане единна

Парите, които ЕС отпуска за Турция не са много, смята проф. Тагарев
4 мар 2016 14:00,
38
В интерес на България е Европа да остане единна
Снимка: Reuters

В пряк интерес за България е Европа да остане единна и да търси общи решения за миграционния проблем, настоя пред Bulgaria ON AIR военният експерт проф. Тодор Тагарев.

"Много е лесно да кажем: "Няма да ги пуснем, дайте да ги спрем, тези са някакви чужди, те ще ни попречат". По-трудно е да се намери решение. Да, Скандинавските страни въвеждат ограничение, Германия се опитва да въведе някакви ограничения, но това са страни, които приеха стотици хиляди мигранти - близо милион. Ние сме приели неизвестен брой, а още по-малко са останали в България. Това, което сме видели тук е нищо в сравнение с Дания, Швеция и т.н.", обясни проф. Тагарев.

Европа не е едно лице, което взима решения - то се постига чрез многото усилия на разумни хора, които гледат към бъдещето, отбеляза експертът.

Парите, които ЕС отпуска за Турция не са много, предвид проблема, който може да бъде създаден с мигрантите, смята професорът.

Тагарев подчерта, че не е специалист по Турция и Близкия изток, но според него съседката ни има да решава много проблеми и хората, които преговарят с нея трябва да вземат това в предвид.

"Проблемът е в турската политика, която е много сложна. Турция е голяма държава - тя граничи със Сирия, Ирак, Иран. Така че този проблем за нея е многомерен. Той има най-различни въздействия. Има опасения в Турция, че може да се стигне до създаването на държава, която да заеме част от територията й. Това е много сериозно опасение", подчерта експертът.

В България, ако има такова опасение, политиката ни ще бъде изцяло фокусирана върху този проблем, заяви той и добави, че Турция го има. "А ние казваме: "Ето ви малко пари, спрете ги там, задръжте ги далеч от Европа", коментира още той.

Проф. Тагарев не смята, че сме закъснели с мярката "военни и МВР заедно на границата".

"МВР си носи отговорността за охрана на сухопътната граница, а армията има задачата да помага, ако тръгнат огромни потоци", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ай сиктир преди 8 години
О да , всеки вижада че откакто сме в Европата направо цъфтим. България е във "невиждан възход", както всяка държава в ЕС напоследък - ами я вижте Гърция, и тя е във "възход".Жалки ПРЕСТЪПНИ ПРАВИТЕЛСТВА, упражняващи геноцид върху народите си
21
0
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Българите нямат вина за предизвиканите кризи в близкия изток и съответно резултатите от тези злини ни подминават. Ти тагарев не ни обяснявай лицемерните либерастки и т0лерастки глупости за споделяне и "солидарност". Тук никой не е канил африканци и ислямисти а в Германия бяха с плакати "Добре Дошли", сега да се оправят с добре дошлите както намерят за добре, но ние няма да им оправяме бакиите.
20
0
 
5
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Този е някакъв пишман-експерт говорещ пълни глупости. Когато се взимат разрушителни за европейските народи решения, ние трябва да се изолираме и да търсим собствени решения в интерес на българската бяла нация. Това правят и умните лидери от Вишеградската Четворка. Продажниците като Меркел работят по плана Калерги за геноцид на европейските народи чрез претопяване. Гледната ти точка пишман-експерте, че като виждаш някакви хора да се хвърлят от моста трябва и ти да ги следваш е меко казано глупава
19
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
Докато има прости хора т.e луди като тоя се не го прибират щото имал човек в ловеч системата така щее никакво единство няма 20 години един луд радослав не го поглеждат ама единство има къдее морала питам аз докога смятат такива да ни занимават с простотии
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпи каскети, сега е момента да емигрирате в любимата ви раша. Путин ще ви пази, а вие ще му лъскате бастуна.
17
2
 
17
 
! Отговори
Ами да! преди 8 години
Единна Европа барабар с България управлявана от тикви! Какво по-хубаво за Европа...
16
5
 
17
 
! Отговори
Академик преди 8 години
За професори като този - въже. Това е един от многото търтеи, които *** европейски геййски *** за пари. Тоя ненормалник и майка си би предал за пари.Явно е професор по надупване. Толкова ли няма нормални хора, че дават думата на такива урунгели. Ама това са воените ни експерти, то и армията и полицията ни е такава - предателска. А на експерта му пожелавам да го изпратят в Брюксел на работа. Може пък да му се усмихне късмета с някой закъсал за секс бежанец
15
1
 
11
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Снимката казва всичко...
14
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е ислямистка държава,разтърсвана от проблеми,които сама си е създала.Три милиалда са страшно много.С много по малко пари може да се затвори границата така както беше преди 1989.Тогава врабче не можеше да прехвръкне през границата.И тогава Турция ще се напълни с терористи и ще се изтрепят вътре в страната си.Най-добрият ислямист е мъртвият ислямист.
13
1
 
17
 
! Отговори
Чубака преди 8 години
Днес.бг, какво целите с тази снимка, която сте прикачили към новината?Съчувствие, съпричстност, толерастия...?
12
0
 
16
 
! Отговори
Батя ви преди 8 години
Сега ми стана ясно защо всичко, което този "професор" е казал, звучи абсолютно кухо.Оказва се, че е работил в Министерство на Отбраната и бил военен експерт, участвал и в едно служебно правителство.Когато и военните започнат да стават професори, работата съвсем не отива на добре. Има много кадърни хора, на които може да се даде трибуна, но те просто не са удобни, защото казват истината! А кой обича да му казват истината в очите?
11
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Преди да се " канят всички" мигранти, ЕС трябваше да вземе общо решение отчитайки мнението на всички страни членки, а не след това! Всяка пък страна този "?" трябваше да го реши с Референдум, а не от шепа управници! Tочно ззаради това ЕС е изправен пред разпад - не се зачете мнението на гражданите! Естествено България няма интирис от разпад. Но и не сме го предизвикали ние!
10
6
 
7
 
! Отговори
до колкото знам преди 8 години
До макето2,5 млн българи избраха ес ...не разбирам , защосмяташ , че някой иска да ходи при братушките ?? който е поиска е отишъл и никой никого не спира да ходи при когото си иска . важно е да не се опитва да продаде интересите на България
9
0
 
15
 
! Отговори
гхахахха преди 8 години
По-скоро в интерес на Европа е България да остане...
8
1
 
16
 
! Отговори
Батя ви преди 8 години
Този не знам кой го е провъзгласил за професор, но от това, което прочетох стана ясно, че е пълен демагог и съвсем добре би се сработил с политиците в парламента.Много общи приказки, малко полезна информация в тях.
7
0
 
17
 
! Отговори
е добре де преди 8 години
това думи на експерт ли са ?Европа не е едно лице, което взима решения - то се постига чрез многото усилия на разумни хора, които гледат към бъдещето, отбеляза експертът. може и експерт да е но по агрокултури . а решението за бежанците го взе еднолично меркел без консултации , да не говорим , че е имала разумен поглед към бъдещето
6
0
 
14
 
! Отговори
а бе преди 8 години
до 5ти меркел за европа ли я имаш ?? кой друг от ес иска емигранти ??
5
5
 
16
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Тези пари които Еврогейския съюз дава на Турция отиват именно за финансиране на такива талибани за да идват насам ....такъв автогол не бях виждал ...от къде един дрипав афганистанец ми вади 10 000 евро ...ЕВРО !?
4
0
 
24
 
! Отговори
Денев преди 8 години
В България има много предатели на дребно и едро. Предателите на дребно позволяват да съществуват тези на едро. Пример за предател на дребно е дори човек изхвърлящ си фаса или мазната хартия на улицата.
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗМОЖНО НАЙ СКОРО ДА СЕ ПРЪЖДОСА ОТ ТОЯ РАЗПАДАЩ И СЕ И РАЗЛАГАЩ ЮДЕО-САТАНИНСКИ ЕС И ДА СЕ ВЪРНЕМ ДЕТО НИ Е МЯСТОТО ПРИ НАЩШИИТЕ РУСКИ ПРАВОСЛАВНИ БРАТЯ