Управлението на ГЕРБ – перчене и PR, според БСП

"Борисов да каже истинските причини за спиране на поръчките"
5 мар 2016 15:24,
37
Управлението на ГЕРБ – перчене и PR, според БСП
Снимка: архив Булфото

Перчене и PR стоят в основата на управлението на ГЕРБ. Това смята говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

"Имаме едно перчене и спиране на обществени поръчки, което не топли никого. Нима Борисов не знаеше на кого е дал обществените поръчки преди няколко месеца?", попита депутатът от БСП в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според Мерджанов премиерът има претенции да познава всичко и всички. "Ако някой си мисли, че без Борисов може да се случи нещо, жестоко се заблуждава", каза той. Соцдепутатът обяви и че не може едно политическо хрумване, основано на съмнения и спекулации, да бъде в основата на управленски акт. "Нима не сме премиерска република?", попита още депутатът.

Той припомни, че един от упреците срещу управлението на БСП беше, че то е било управление на задкулисието.

"Сегашното достатъчно прозрачно ли е? Нека Борисов каже истинските причини, заради които спира обществени поръчки", призова още Мерджанов.

Според него, ако няма различия, едва ли ще има смисъл от управляващи и опозиция. "Ние дадохме съгласие по много важни законопроекти, например – за строежа на оградата. Но от това нищо не последва, защото за година и няколко месеца е построена едва половината, при петорно по-висока цена. Без перспектива какво ще се случи през следващите няколко месеца и без гаранция за това дали ще бъдат осигурени допълнително средства", коментира още той.

Според Мерджанов сме свидетели на PR-акции, които са в основата на управлението на "Борисов-1" и "Борисов-2".

Депутатът даде за пример случая с почистващата фирма на летището, подарените метли и сълзите от благодарност.

Социалистът коментира и темата за фалита на КТБ. Той припомни, че партията му още от самото начало искаше да се разсекретят разговорите при президента по темата.

"Участвал съм в тях. Нашето искане от самото начало беше президентът на България да отвори архивите и да покаже какви разговори водихме тогава, когато бяха усилията за затваряне на КТБ. Там се крият много интересни неща и да се каже обективната истина за тази банка", обясни Мерджанов.

Според него всички други доклади нямат смисъл, защото парите ги няма. "Управляващите утежниха българските данъкоплатци с нови задължения, които да бъдат покрити с дълг от 16 млрд. лв., за който ние бяхме против", припомни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
дедо преди 8 години
Със 16 милиарда заем и аз мога да управлявам и да се тупам по гърдите.Няма как мутрата и кокошките около него да не са доволни и първи с анкетата.Всички се хвалят и тупат по гърдите колко добре управляват.Ама не е точно така както си говорят и хвалят.Всичко си е едно и също вече 25 г.
25
0
 
1
 
! Отговори
Червен кмет преди 8 години
Бития и оня другия ако ме разбирате какво друго може да измисли. Пръстите на двете ми ръце не стигат за да покажа колко пъти БСП я клатят на избори. Да не говорим за последните кметски такива. Пълен провал е да нямаш поне едно кметско място в областен град. Питам тогава за какво им е на ГЕРБ PR i перчене. Резултатите друго сочат. Мерджу си е от край време популист номер 1.
24
6
 
2
 
! Отговори
куку преди 8 години
нагли ЧЕРВЕНИ ***
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едни исъщи червени фашисти избиват народа вече повече от 70 години.
22
7
 
19
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
*** АКО БЯХА ОСТАВИЛИ ОРЕШАРСКИ ДА ТЕГЛИ 1 МИЛИАРД ЗАЕМ КТБ НЯМАШЕ ДА ФАЛИРА А ТЕ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ОРЕВАХА СВЕТА И НЕ ДАДОХА ДА СЕ ТЕГЛИ 1 МИЛИАРД А СЕГА ТЕГЛИМ 21 МИЛИАРДА ЗАЕМИ И ВСИЧКИ МЪЛЧАТ,ЗАЩО МЪЛЧИТЕ БЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ГИ ВРЪЩАТ ИЛИ ТЕ НЯМА ДА СА В БЪЛГАРИЯ.ОСТАВКА ЗА ГРОБАРИТЕ И НА СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
21
10
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
До Анонимен 11"Борисов ще си изкара мандата,ще изкара и трети без съмнение,а след това ще го изберем за президент стига само той да реши-не е решил,не е станал президент. И всичко това е защото наистина си върши работата по най-добрия начин,и в името на България. Дори и враговете му знаят всичко това."И ЧАК ПОСЛЕ ЛИ В ЗАТВОРА ...... бай СТАВРИ ША ОСТАРЕЕ... не вервам да окъснее
20
1
 
11
 
! Отговори
мдяяя преди 8 години
Вярно е !
19
8
 
7
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Мисля, че е крайно време БСП - лява България да смени червеното знаме със седемцветното знаме с цветовете на дъгата. По-ще им отива :-)
18
16
 
5
 
! Отговори
Ха! преди 8 години
Чичковите червенотиквеничковчета нямат право да критикуват което и да било управление, защот тяхното беше еманация на нищо неправенето и на корупцията.
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кого му пука какво мислели лузърите от бсп?
16
13
 
25
 
! Отговори
Кико преди 8 години
E e тоя *** на снимката е един от най-противните и гласни ***! Той и оная тахтаба Янаки Стоилов са типичен пример за казионни, никому ненужни, *** паразитиращи на държавната-партийна хранилка и никога не свършили реална работа за един лев дори! Гади ми се!
15
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, абе чудя ви се вие имате ли акъл щом критикувате Бойко Борисов? Та това е човекът спасил ни от управлението на Орешарски!
14
11
 
16
 
! Отговори
анархист преди 8 години
Независимо че са прави сополциалистите,това не променя факта,че са същите алчни и нагли крадци като всички останали партии и най-вече учениците им герберунгели!
13
16
 
30
 
! Отговори
КОЙ преди 8 години
ЧЕ КОЙ В ГЕРБ НЕ Е КОМУНИСТ БОЙКО ЛИ,ЦЕЦО ЛИ,МЕНДА ЛИ,ЦАЧЕВА ЛИ,БЪЧВАРОВА ЛИ,Л. ПАВЛОВА ЛИ ,ПЛЕВНЕЛИЕВ ЛИ '"КОЙ" ВСИЧКИТЕ СА ИЗДЪНКИ КОМУНИСТИ И КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗА БЪДЕЩЕТО А С ТЕЗИ ЗАЕМИ ОГРАБИХА И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
12
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако глупостта беше престъпление то всички бълг*араци щяха да са с по 10 доживотни присъди.Справка, избора на Тиквата за кмет, премиер и Генерален Вожд на кИнефЪ Бг.
11
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов ще си изкара мандата,ще изкара и трети без съмнение,а след това ще го изберем за президент стига само той да реши-не е решил,не е станал президент. И всичко това е защото наистина си върши работата по най-добрия начин,и в името на България. Дори и враговете му знаят всичко това.
10
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Управлението на ГЕРБ перчене и PR"................... това го разбра целият свят само простите бъл*гараци не го разбраха.Срещнали се на полянка прабългарин и славянкацуни-гуни, вади-тури нароили цяла тумба чукундури.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не така др. MUIO , няма да ми обиждаш любимия тъпун.гер Станишев . Айде холан .
8
13
 
38
 
! Отговори
MUIO преди 8 години
Боко е най тъпия министър председател
7
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерджанов, Мерджанов, много сте малко, а и много сте нагли, за да давате акъл. Колкото пъти сте взели властта, толкова пъти сте докарвали страната да катастрофа. Добре ще бъде да се скриете, но вие нямата морал да го направите. Знаете ли какво е морал? Това не означава да крадете, да лъжете и да изопачавате истината. Колкото по-бързо напуснете властта, толкова по-добре за България. А, между другого, къде остана Станишев? Скри се в Европа, нали? Защо ли?