Кунева сигурна: С ученията показахме, че можем!

Вицепремиерът: "Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС"
Обновена: 6 мар 2016 11:13 | 6 мар 2016 10:51, Красимир Ангелов
98
Кунева сигурна: С ученията показахме, че можем!
Снимка: БТА

С ученията по границата вчера и начинът, по който се справяме с охраната на границите си, ние показваме, че можем. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в ефира на БНР.

Както е известно, в събота се състоя съвместното учение "Граница 2016", което се проведе в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич. На учението присъстваха премиерът Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов и други.

Още по темата

"Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС, защото все повече ЕС ще се разделя на по-бърза и по-бавна скорост. Ще има група страни, които ще вървят все по-плътно заедно”, отбеляза Кунева. Тя посочи, че трябва да изпълним няколко условия, за да можем уверено да влезем в сърцевината на ЕС, която има определящо значение за стабилизацията на нашия регион.

Във връзка с борбата с корупцията Кунева заяви, че страната ни може да се справи, стига да иска. “Ето това е отправната точка, затова как ще изглежда законът за антикорупцията, който аз лично разпратих до всички парламентарни групи, които са декларирали, че подкрепят мнозинството, след като мина на оперативно издание на МС”, посочи вицепремиерът.

Тя изрази очакване, че този път законът ще бъде приет от Народното събрание, като посочи, че най-голяма подкрепа очаква да дойде от гражданското общество. Това е структуроопределящ закон и тест за нормален политически живот, категорична беше Кунева.

"Такава е волята на МС, това са общите рамки. Обявен е на страницата на МС и сега трябва да се концентрираме върху обсъждането и приемането на този закон. Той беше работен с група от експерти, но с много силния ангажимент от страна на моите колеги в МС. Искам да подчертая решителната подкрепа, която получи от премиера. Това ми помогна да изпълня обещанието си, когато законът е отхвърлен на първо четене миналата година. Тога обещах, че ще внеса закон, който е още по-силен", допълни Кунева и продължи:

"Нямаме право да се отказваме, нямам право да се отказвам, така на средата на пътя. Пътят, който сме поели е много важен и може да изведе България към едно много по-сигурно бъдеще и много по отчетливо уважение, което правителството и парламентът дължат на обществото”, каза още вицепремиерът.

Кунева отбеляза, че млади хора напускат страната поради липса на справедливост, "защото им се живее в уредена държава”. Значи някъде е по-лесно, отбеляза вицепремиерът и образователен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
родолюбец преди 8 години
Кунева, с тези жалки учения показахте ЕДИНСТВЕНО че можете да познаете мъжко магаре под опашката.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
M. Kyнева е 5тия конник на апокалипсиса. След нея остават само закрити институции
57
1
 
8
 
! Отговори
Данчо Йвков преди 8 години
Боже , колко тъпотия има на тоя свят, боже...
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво можете, бе?? 200 души и един хамър за два часа. Да се смееш ли да плачеш ли. Най-мизерния пиар на Бако до сега.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако я нарека другарката Пръмова кокошка дали няма да обидя жестоко кокошките ?
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай Боже да не ни се налага да разберем, че нищо не можем, другарко Пръмова!!!
53
0
 
14
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Министъра на образованието се изказва по въпроси, свързани със силовите министерства. Защо бе другарко Пръмова?Можели сме да се справим с корупцията.....да можем , първата стъпка е да отидеш в Сливенския затвор за 10тина годинки. Ама надали...значи толко си можем. Кофти матриал, ко да праиш.
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една трета от коментарите са изтрити,тази предизвиква повече псувни от Тиквата и Миков взети заедно.
51
0
 
27
 
! Отговори
АЕЦ преди 8 години
Кунева-Пръмова вонаги е показвала и доказвала, че е чужда ***.
50
0
 
13
 
! Отговори
Васо преди 8 години
"Значи някъде е по-лесно, отбеляза вицепремиерът и образователен министър". Не е по-лесно госпожа-другарко, а е по справедливо. Ама твоята комунистическа глава не може да го разбере. Особено пък личност, като тебе дето цял живот подир лесното тича и се урежда.
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най много можем ,да сме дупедавци.
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДНО СИ ЗНАЕ БАБА...ЕДНО СИ БАЕ!ДРЪН..ДРЪН ЯРИНА!
47
0
 
10
 
! Отговори
Що така бе, Миме? преди 8 години
Не щяла хем вътре, хем вънка :-DНай ми го искала само вътре. Целият.Или пък ту вътре, ту вънка и после по-бързо - вътре, вънка, вътре, вънка...
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армиятя, след като няма да има право да използва оръжие, с цветенца ли ще се изправи срещу мюсюлманското нашествие? Та, да уточним какво всъщност са "отигравали и тренирали"??? И крайно време е националните предатели вместо в парламента, да са в затвора!
45
0
 
33
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Какво можеш бе Мигленче,армията ни има 20 бронирани машини,5 са на гръцката граница,останалите 15 са в София да пазят премиера ни Борисов от народната любов.Кунева ти докара до мизерия милиони българи!!!
44
0
 
19
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Боко,Лили,Цецо,Цеца....Мадам Куни !!! Все *** !!! Е ,как ще живеем добре ???
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"....... Ще има групи страни, които ще вървят по- плътно заедно.....". Кунева, значи делите страните, групирате се.... Хайде без тези двойни стандарти! Иначе такова групиране заприличва на нещо като махленски клюкарки- тая с оная срещу едикоя си.... Грозно е някак си. Трябва и авторитет все пак - не ви ли стана ясно?!
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая пък на всяка манджа меродия!
41
0
 
21
 
! Отговори
Ставри преди 8 години
Г-жо , какво разбирате от учения ? Или както министъра на МВР сте мултифункционална ? За мен продажниците нямат право на никакво мнение, най-много да поискат прошка от народа.