Кунева сигурна: С ученията показахме, че можем!

Вицепремиерът: "Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС"
Обновена: 6 мар 2016 11:13 | 6 мар 2016 10:51, Красимир Ангелов
98
Кунева сигурна: С ученията показахме, че можем!
Снимка: БТА

С ученията по границата вчера и начинът, по който се справяме с охраната на границите си, ние показваме, че можем. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в ефира на БНР.

Както е известно, в събота се състоя съвместното учение "Граница 2016", което се проведе в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич. На учението присъстваха премиерът Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов и други.

Още по темата

"Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС, защото все повече ЕС ще се разделя на по-бърза и по-бавна скорост. Ще има група страни, които ще вървят все по-плътно заедно”, отбеляза Кунева. Тя посочи, че трябва да изпълним няколко условия, за да можем уверено да влезем в сърцевината на ЕС, която има определящо значение за стабилизацията на нашия регион.

Във връзка с борбата с корупцията Кунева заяви, че страната ни може да се справи, стига да иска. “Ето това е отправната точка, затова как ще изглежда законът за антикорупцията, който аз лично разпратих до всички парламентарни групи, които са декларирали, че подкрепят мнозинството, след като мина на оперативно издание на МС”, посочи вицепремиерът.

Тя изрази очакване, че този път законът ще бъде приет от Народното събрание, като посочи, че най-голяма подкрепа очаква да дойде от гражданското общество. Това е структуроопределящ закон и тест за нормален политически живот, категорична беше Кунева.

"Такава е волята на МС, това са общите рамки. Обявен е на страницата на МС и сега трябва да се концентрираме върху обсъждането и приемането на този закон. Той беше работен с група от експерти, но с много силния ангажимент от страна на моите колеги в МС. Искам да подчертая решителната подкрепа, която получи от премиера. Това ми помогна да изпълня обещанието си, когато законът е отхвърлен на първо четене миналата година. Тога обещах, че ще внеса закон, който е още по-силен", допълни Кунева и продължи:

"Нямаме право да се отказваме, нямам право да се отказвам, така на средата на пътя. Пътят, който сме поели е много важен и може да изведе България към едно много по-сигурно бъдеще и много по отчетливо уважение, което правителството и парламентът дължат на обществото”, каза още вицепремиерът.

Кунева отбеляза, че млади хора напускат страната поради липса на справедливост, "защото им се живее в уредена държава”. Значи някъде е по-лесно, отбеляза вицепремиерът и образователен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
16
 
! Отговори
Ташко преди 8 години
АЯ НАГЛА ИОСОБЕНО ПРОТИВНА НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА ПРАВИНЕУСПЕШНИ ОПИТИДА НИ МАНИПОЛИРА.АЗ ПИТАМ КЪДЕ СА НАД 20 МИЛИАРДАЗАЕМИС КОИТО ЗАРОБИХТЕ ВСЕКИ БЪЛГАРИН?КОГАЩЕ ДОИДЕ В БЪЛГАРИЯ РУМЪНСКАТА ПРОКУРАТУРА ЗА ДА ВИ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО ВИВ ЗАТВОРАЗА НЕПРЕКЪСНАТОТЕ ВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 26Г? СЪСИПАХТЕ РОДИНАТА НИ,ДНЕС СЪМ КУПИЛ ОТ ХОЛАНДИЯ,КАРТОФИ ОТ ФРАНЦИЯ.ТОВА НАПРАВИХТЕ ВИЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,НИЩО БЪЛГАРСКО ДА НЯМА ПО ПАЗАРА ПОД ДИКТАТ НА НАЧАЛНИЦИТЕ ВИ ОТ С.А.Щ
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не го искат в селото, той за попската щерка пита. Та на тоя навлек й същата работата.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Е това еВсезнайко е ТЯ!
37
0
 
14
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
ПРОСТО И БЕЖАНЦИТЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,В СИРИЯ ВЪПРЕКИ ВОЙНАТА УМИРАТ ПО-МАЛКО ОТ БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ЩЕ И ДА ЧУЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,НИКОЙ НЕ ИСКА МИЗЕРИЯ
36
0
 
23
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Специалист по всичко.Какво разбира от учения?Голям смях!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не трябва ли в този случай кака Руми да ни облъчва? Утре като стане проблем в образованието, сигурно Бъчварова ще се изтъпани да ръси с лайномета. От всичко разбират тези калинки бееее.
34
0
 
9
 
! Отговори
Сър Стенли Ройс преди 8 години
Сух целия вътре за теб...и да хвърлиш боба, като има вакуум!
33
1
 
15
 
! Отговори
СТИГА преди 8 години
Стига вече с досиета от ДС , Кунева е туркиня прикрита от ДС .В момента работи на заплата от ЕРДОГАН .Не се шегувам проверете в Нета .Докато не си изчистим държавата от чужди агенти няма да има Пенсия и Заплата съразмерна на ЕС .
32
1
 
13
 
! Отговори
bahmaamu преди 8 години
Krivata usta ne vuzdarja i se izaka po vuprosa i tq..
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази пък какво е показала.
30
1
 
15
 
! Отговори
еври дей сем шит преди 8 години
Нямам нужда от секс,правителството ме оправя всеки ден!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като я гледам тази,виждам салата от много кисел лимон с дресинг от оцет и лимонтузу.
28
0
 
25
 
! Отговори
Йонко преди 8 години
отвръщава ме физиономията е вече даже, сега няма да правя секс цяла седмица
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къв шенген бе човече тия мислят че ние доматите с колците ги ядем .. все едно сме слепи че в българия може да влизат тъпите американци а ние ако искаме да отидем ви трябва виза ..
26
0
 
27
 
! Отговори
Е това е преди 8 години
З кви учения говориш, Кунева ? Ти на кои учения си министър - я си виж скапаното образование, къде си ръгнала да се занимаваш с други работи.
25
0
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
И така със учениябавно и полека,ще сме Европейци,след шест седем века!
24
0
 
25
 
! Отговори
taipai преди 8 години
*** сме че гласуваме за тия смешници
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До ФорумцитеИскаш да кажеш Партиеца нали?Щото познавам комунисти които си живяха в малка селска къщичка и със стар Москвич!
22
9
 
11
 
! Отговори
До Форумците преди 8 години
Братя Как искате да Сме Демократи като до 1989г. Бяхме комунисти? "Комуниста боята си мени но Айдушкия нрав-НЕ"!
21
0
 
11
 
! Отговори
Мюслюм Шебек преди 8 години
Знайм ва!