Кунева сигурна: С ученията показахме, че можем!

Вицепремиерът: "Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС"
Обновена: 6 мар 2016 11:13 | 6 мар 2016 10:51, Красимир Ангелов
98
Кунева сигурна: С ученията показахме, че можем!
Снимка: БТА

С ученията по границата вчера и начинът, по който се справяме с охраната на границите си, ние показваме, че можем. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в ефира на БНР.

Както е известно, в събота се състоя съвместното учение "Граница 2016", което се проведе в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич. На учението присъстваха премиерът Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов и други.

Още по темата

"Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС, защото все повече ЕС ще се разделя на по-бърза и по-бавна скорост. Ще има група страни, които ще вървят все по-плътно заедно”, отбеляза Кунева. Тя посочи, че трябва да изпълним няколко условия, за да можем уверено да влезем в сърцевината на ЕС, която има определящо значение за стабилизацията на нашия регион.

Във връзка с борбата с корупцията Кунева заяви, че страната ни може да се справи, стига да иска. “Ето това е отправната точка, затова как ще изглежда законът за антикорупцията, който аз лично разпратих до всички парламентарни групи, които са декларирали, че подкрепят мнозинството, след като мина на оперативно издание на МС”, посочи вицепремиерът.

Тя изрази очакване, че този път законът ще бъде приет от Народното събрание, като посочи, че най-голяма подкрепа очаква да дойде от гражданското общество. Това е структуроопределящ закон и тест за нормален политически живот, категорична беше Кунева.

"Такава е волята на МС, това са общите рамки. Обявен е на страницата на МС и сега трябва да се концентрираме върху обсъждането и приемането на този закон. Той беше работен с група от експерти, но с много силния ангажимент от страна на моите колеги в МС. Искам да подчертая решителната подкрепа, която получи от премиера. Това ми помогна да изпълня обещанието си, когато законът е отхвърлен на първо четене миналата година. Тога обещах, че ще внеса закон, който е още по-силен", допълни Кунева и продължи:

"Нямаме право да се отказваме, нямам право да се отказвам, така на средата на пътя. Пътят, който сме поели е много важен и може да изведе България към едно много по-сигурно бъдеще и много по отчетливо уважение, което правителството и парламентът дължат на обществото”, каза още вицепремиерът.

Кунева отбеляза, че млади хора напускат страната поради липса на справедливост, "защото им се живее в уредена държава”. Значи някъде е по-лесно, отбеляза вицепремиерът и образователен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая дали има рейтинг от 10%.Пак си я изберете на следващите избори.
19
0
 
40
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Защо назначиха другарката Кунева за министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега,ще го играе поборник за приемането ни в,,. Шенген",естествено от това нищо няма да произлезе,защото отсреща имаме същите бездушни бюрократи,като нея,но тя,ще свири на тази струна,защото това е еднствения и шанс отново да и се вържат 3-4процента овчици.
17
0
 
28
 
! Отговори
в график преди 8 години
Другарката Кунева влиза в график: в понеделник е в правителството, във вторник е в опозиция, в сряда преди обяд е в правителството, а след обяд е в опозиция, в четвъртък между 10 и 11 часа е в правителството и между 15 и 16 часа е в опозиция, в петък е на инструктаж на Козяк, в събота си харчи 20-те милиона долара от Габонската афера, в неделя поведението и се определя от посоката на вятъра.
16
0
 
28
 
! Отговори
user преди 8 години
"млади хора напускат страната поради липса на справедливост", младите не могат да гледат как не се спря да крадеш. Абе няма ли кой да ви нареди до стената и да приключи цялото мъчение на народа. Защо не казвате каква е истината за баретите, които са на улицата? Тези части не се вадят просто ей така, за да демонтрираме сила.
15
0
 
20
 
! Отговори
гост преди 8 години
*** и от армия ли разбираш.Казваш нещо но нищо не се разбира.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някъде наистина е по лесно където кунева и сие ги няма
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно,как трът.лестия ни професионален аскер е понесъл учението? Предполагам било е голямо скимтене борейки се с росата и калта,най-вероятно е имало мрънкане и декларации,че не им плащат достатъчно за такив учения!?
12
0
 
24
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 8 години
Един час учение - стотици човекочаса да говорят и пишат за учения!
11
0
 
28
 
! Отговори
Сержант преди 8 години
Как нямат срама тези ***. Не се накради тази кукувица. Всичко би дала за да е във властта . Очаквайте скоро супер Мунева министър на отбраната. Да е а батала да е а
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крава, ....ама дори и кравите се по-красиви в лицето
9
0
 
32
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Кунева...***... наглост... Ще се оправим когато такива като нея излязат от политиката!
8
0
 
33
 
! Отговори
омръзна ми преди 8 години
Аман от спецове сега и тая дава оценка за нещо от което си няма и понятие като в тоя кюп е и Винету. Да се молим само да не са юрнат насам ,че тогава не знам какво ще говорят.
7
0
 
22
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Това е ОРКА .
6
0
 
7
 
! Отговори
ядрен реактор закрит преди 8 години
Ти ставаш за министър на МЕОТО на ЗДРАЕТО А ПРОПУСНАХ И ЗА ПРЕЗИДЕНТ не ставаш за жена а за прон...... да печелиш пари
5
0
 
24
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
И какво ги научихте- да гледат колоните от нашественици с по-широка усмивка.
4
0
 
31
 
! Отговори
Бял Данъколатец преди 8 години
По сценарий винаги сме много добри.Така по сценарий смучат определен кръг хора евросубсидии вече девета година,а реални резултати от това-нищо,нула,зиро....Да не дава Господ да се налага армията в реални действия да покаже дали ще се справи.На всички политици искам да им кажа че им се.а в устичката алчна маа им .Герберите се държат на власт само заради политическата апатия която е обзела масата отрудени хора,но рано или късно това ще се превърне в социална агресия.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
баба кукумявка пак се изказа като на комсомолско събрание и отчете грандиозните успехи на партията с плам..възторг взор в светлото бъдеще за още по грандиозни успехи!
2
1
 
6
 
! Отговори
Para Or Doxe преди 8 години
V republika bg lagerite i palatkite sa prekrasni!...:-):-):-)a bg anarhiata jivee happy v monarhichna sofia i ne iska v lageri i palatki...perke?!:-)
1
1
 
36
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 години
Кунева не е ли Министър на Образованието ???