Борисов към Кънев: Не се упражнявай на наш гръб!

Премиерът иска да изтегли ГЕРБ от процедурата за избор на нов КЗК
7 мар 2016 17:37,
21
Борисов към Кънев: Не се упражнявай на наш гръб!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви в Брюксел, че днес е разговарял с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и е възложил да се намери начин - ГЕРБ да не участва в процедурата по избор на новия състав на КЗК.

"Повече няма да нося отговорност и да позволявам някой да руши репутацията на ГЕРБ, Цветанов или който и да било в НС. Казват ни предварително, че каквото и да изберем е мафия. Затова съм възложил да намерят законов начин ГЕРБ или да прекратят процедурата, или да не участват", коментира той думите на Радан Кънев, който днес обяви, че процедурата за номинации за новия състав на КЗК е порочна.

Още по темата

"В момента се финализират задкулисните договорки за новия състав на Комисията за защита на конкуренцията като се разпределят обичайните партийни квоти, зад които прозират ясни корпоративни квоти в бъдещия състав на комисията", обяви тъмносиният лидер.

"Няма да дам повече върху нас да се упражняват и да се правят на морално чисти, защото не са. Или да седнат на масата на преговорите и да изберат състав, който да се ползва с доверие и да работи, защото очаквам от нея работа", отвърна му Борисов, макар и задочно.

По думите му те, като най-голямата партия в парламента, изпадат в положението да ги обвиняват в какви ли не грехове.

"А ние нямаме нито един. След като г-н Кънев и ДСБ, и Гражданският им съвет не желаят и дезертират от това да правят предложение и да участват в избора за председател на КЗК, питам защо партия ГЕРБ трябва сама да понесе тази отговорност?", категоричен беше министър-председателят.

Утре изтича крайният срок, в който партиите в парламента могат да номинират кандидати за 7-те места в Комисията.

Досега са издигнати 11 имена, показва справка в сайта на парламента. Сред тях са номинираният от ГЕРБ Росен Желязков, депутатът от БСП Кирил Добрев, зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, издигнат от ПФ, преподавателят в СУ доц. Пламен Киров, номиниран от ДПС и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
РАДАНЕ НЕ ПО ГЬРБА А ПО НАДОЛУ СЕ УПРАЖНЯВЯЙ БРЕ ХАХАХАХА
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да си припомним кой избра ВСС, главния прокурор и направи тематично мнозинство с дпс, абв, мвро, нфсб, ббц и бдп за осакатяване на съдебната реформа. герб милицията може да се пребоядисва, но няма как да избяга от комунистическия си генезис
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nr 15 mnogo si Prost *** aide v gerb zz i dr
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Radan Kanev e umen seriösen Politik ne e Millionen Mutra Novoto ne e Ravno
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колеги коментиращи, защо се обръщате към тоя на снимката с "Бойко", или "Г-н Борисов"?Той си има такива хубави "партизански имена", които точно отговарят на същността и интелекта му ... хайде да не ви ги изреждам, че няма да ми стигнат "оставащите символи". :)
13
0
 
6
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До без отговорност. Ами точно обратното прави бе, г.а.л.ф.о.н.
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко - мачкай комунистите. И червените и сините.Хората си казаха мнението - само ГЕРБ.
11
2
 
21
 
! Отговори
без отговорност преди 8 години
Както винаги пожарникарят страхливо бяга от отговорност! Все някой друг му е виновен!
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неспирен ПР и медийни лъжи - това са ББ и ГЕРБ.
9
4
 
11
 
! Отговори
до Одисей преди 8 години
Костовистите са най - зле
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, а ти искаш да си правите далаверите и да лапате мангизи и никой за нищо да не ви обвинява ли? Цялата държава сте обърнали на разграден двор и подземния свят се е сраснал с управлението. Няма правосъдие и справедливост. Какво, да ръкопляскаме ли? КОЙ докога ще прасеее на наш гръб и колко още ще изкупи с крадени мръсни пари?!?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г- н Борисов Реформаторите участват ли вьв Власта или Не / Радан БРЕМЕНЕН лие или Не / Няма ПОЛУБРЕМЕНЕН ?!?!?!
6
15
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
На всички многознайковци във форума ще кажа: не критикувайте Бойко Борисов без основание, а се радвайте, че го има. Все още. А ако не сте съгласни, може, демокрация е - посочете кой друг премиер от коя политическа сила колко процента ще вземе на първите парламентарни избори, за да го смени. Кой е този, защото аз НИКАК НЕ СЕ СЕЩАМ, МИЛИ МОИ ДЪРДОРКОВЦИ, А ГАРАНТИРАМ, ЧЕ И ВИЕ НЕ СЕ СЕЩАТЕ. ББ И ГЕРБ (ЗАСЕГА!!!) СА БЕЗАЛТЕРНАТИВНИ. ПРИЕМЕТЕ ГО. Останалото е ала-бала - дъра-бъра да става.
5
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Защо, Зеленчука и Дълбоката не мелят ли брашно вейке? Я да видим кой е по-протектван от циoниcткaтa *** CАЩ.Агент Rimjob, ЦРУ
4
7
 
21
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Много жалка страна е България. Първо гласувахте за Царя после и за пъдаря му. Сега олеле боли е боли няма ка да не болу като сами су го правите. Колко от вас гласуваха на времето за Сполуката на БСП или за Жоржи Ганчев после ви лъжвха еазни измикяри като Волен Яне и Бареков сега очаквам и на Слави да му пристанете
3
1
 
14
 
! Отговори
Хидроинженер №1 преди 8 години
Поне трима от номинираните са криминално-проявени лица.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, безуспешно се опитва да промени имиджа си на съдружник на Доган/Пеевски и руската мафия.Лошото е, че толкова *** народ остана в България, че...повечето му и вярват.Винаги той прав, винаги другите му виновни, той е най-принципния...уж ги оставил да се оправят, но влиза на бургия във ВСС...после мрънка и се прави на ударен...а като му зададоха няколко въпроса в Лондин и започна да пелтечи като ученичка...Жалка работа..
1
1
 
18
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Така се прави поитика- по български.