Борисов днес: Помага на Станишев, подкрепя Москов, обича Радан

Премиерът не вижда нищо опасно в искането на Турция да е в ЕС
9 мар 2016 16:30,
60
Борисов днес: Помага на Станишев, подкрепя Москов, обича Радан
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов свидетелства по делото срещу бившия министър-председател Сергей Станишев.

Около половин час той обяснява пред съда какъв документооборот минава през кабинета на министър-председателя.

Както знаете делото срещу Станишев е за 7 загубени документа, а процесът започна след като самият Борисов подаде на прокуратурата сигнала за липсата им. 

"Колкото и да е странно, опитах се да помогна на колегата Станишев", каза Борисов пред съдебната зала, цитиран от "24 часа". Премиерът обясни, че документооборотът е толкова голям, че всеки би могъл да пропусне нещо. Той призна, че не вижда злонамереност в действията на Станишев и че вероятно предшественикът му е изгубил документите поради небрежност.

Още по темата

В Съдебната палата премиерът коментира и призивите на опозицията в парламента за оставка на здравния министър Петър Москов. Те заваляха след решението на Конституционния съд да отмени здравната реформа.

"Опозицията има много да чака за оставката на здравния министър", каза Борисов. Той съобщи, че сутринта е говорил с Москов и той го уверил, че няма нищо тревожно и ще бъдат направени всички промени, свързани с решението на КС.

"Той е достатъчно грамотен човек, разбира от това, което прави и ако има някаква неточност, ще я поправят", категоричен беше Борисов. "Естествено, че продължавам да подкрепям министър Москов", допълни той.

Премиерът коментира и отношенията си с лидера на ДСБ Радан Кънев, с който заедно направиха сегашния кабинет, но който мина в опозиция заради бавната съдебна реформа.

"Радан Кънев го обичам много, но няма как да си едновременно в опозицията и в управлението. Това е все едно аз да направя опозиция на управлението на ГЕРБ", каза той.

Премиерът разкритикува и медиите за това, че ходят из бежанските лагери и питат мигрантите нямат ли намерение да идват в Блгария.

"Правите лоша услуга да ходите и да ги подкукуросвате да идват в България", каза Борисов. Той обаче призна, че сърцето му се къса като гледам хилядите хора по лагерите.

Премиерът коментира и желанието на Турция да се отворят няколко глави на преговори за членство в ЕС. Според Борисов той подкрепя това, защото тогава ще могат да се поставят условия на Анкара и той не виждал нищо опасно в това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
12
 
! Отговори
ясен преди 8 години
ТОВА НЕ Е ПОМОЩ Б.Б. ПРОСТО ЗНАЕ КЪДЕ СА ТЕЗИ ДОКЛАДИ ЛИ Е КАКВО ЛИ Е - ПОМАГАЛ ХАХА ВЕЧЕ СТАВАТ СМЕШНИ С ДЕЛОТО СЪС СТАНИШЕВ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ Е НЕВИНЕН ЯВНО СИ ТЪРСЯТ РАБОТА ИЛИ НЕМОГАТ ДА ОТКАЖАТ НА Б.Б. ДА СЕ ПОХВАЛИ ЧЕ Е ПОМОГНАЛ
15
0
 
3
 
! Отговори
сексолога преди 8 години
Хетеросексуален или...?
14
1
 
7
 
! Отговори
Машалла преди 8 години
У турция вкарват у затвора пидира.стите ,а и ГЕЙ парадите са забранени и полицията им бие обратните........
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бежанците: Европа не вие длъжна да ви храни. Оправяйте си бъкийте в държавите.
12
0
 
4
 
! Отговори
обръснато :) преди 8 години
Мани,мани,мани... Куийн ор Султани
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква небрежност говори тоя като ли, че не става въпрос за важни държавни документи а все едно си е загубил ключа от мазето.
10
0
 
5
 
! Отговори
абе сайта преди 8 години
не моем разберем, критика към Тиквата поддържаме ама нещата като опрат до "коалиционни партньори" триеме? Нека и Кънчо да хапне малко, те ви демокрация :)
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Естествено, че продължавам да подкрепям министър Москов", допълни Борисов." Ама как да не подкрепяш нищо ,че липсва лекарство за онкоболни цитостатик, който се прилага при химиотерапия.Най-лошото е, че последиците от провалените курсове водят до метастази и прогресиране на заболяването, информира Darikn... Какво да коментира човек повече.
8
1
 
27
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
"Той призна, че не вижда злонамереност в действията на Станишев и че вероятно предшественикът му е изгубил документите поради небрежност."Отново в ролята на Фурнаджийската лопата - доцент Бойко Методиев Борисов :)
7
0
 
25
 
! Отговори
Лозан Панов преди 8 години
ББ вече трябваше да е следствен за онзи СМС.
6
0
 
18
 
! Отговори
бокеееее преди 8 години
такава фурнаджийка се оказа тииии, щеш не щеш излиза ти явния образ маmа ти интересчийска. Спатиите ти ги фанах още на първата оставка, кажи ся къв ше е повода за втората? Колкот повече "градиш" десеторно по-назаде дърпаш тва измъчено географско понятие България, до тва я сведохте урoдu мръснu
5
0
 
27
 
! Отговори
капалъ преди 8 години
До преди 30 дена се притесняваше от безвизовия режим с Турция,а днес даже не го притеснява приема на Турция в ЕС...Просто безмислици от този човек ...... Такива са му и партньорите дето ги обича и подкрепя.
4
0
 
14
 
! Отговори
ист преди 8 години
Гарга на гарга, око не вади.Днес ти му помагаш, утре той на тебе.Народът да духа супата.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция да е в ЕС ???Няма проблем, естествено то да има едно нещо поне, за което да имат собствено мнение герберите щеше да е добре.Няма проблеми, и за Македония се съгласявайте, а те нека да продължават да малтретират българите.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво показва това дето става ?1. В тва министерство има хора които прескачат законите2. Хора дето сикат да прескачат законите какви са - престъпници3. За да се случи това води до една мисъл че май ГЕРБ не са партията Граждани за Европейско Развитие на България.Отговора е ГЕРБ СА КРАДЦИ КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ НАЧЕЛО С БИГ БОСА ИМ!
1
2
 
18
 
! Отговори
фалш преди 8 години
Скоро всички ще сме изпепелени в ТСВ.Вече няма значение кой е в опозиция ,кой прави далавери и краде фондовете.Няма да има значение и модела КОй .Няма да има значение ,че Радан пише във фейсбук .Няма да има значение кой е в ЕС и тн .