Комисията "Турция-Русия" се събра, за да се разпусне

Парламентът зоологическа градина ли е, че го разиграват?!
56
Комисията "Турция-Русия" се събра, за да се разпусне
Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото, архив

Временната парламентарна комисия, която трябва да провери намесват ли се Русия и Турция във вътрешната политика на България, се събра на първо заседание, за да предложи да се саморазпусне.

Още по темата

Временното звено бе създадено за два месеца на 19 февруари с решение на парламента.

Седмица по-късно обаче премиерът Бойко Борисов разкритикува решението на сбирка на ГЕРБ. Обясненията му бяха, че той тъкмо бил затоплил отношенията с двете държави, а сега имало нови условия за прехвърчане на искри и им препоръча да преразгледат решението си.

Така се наложи на депутатите от най-голямата партия да признаят, че са избързали като се приели предложението на ДПС да създадат такава комисия.

За да излязат от положението, днес на първото заседание на комисията те решиха, че ще изготвят доклад, с който ще предложат на пленарната зала да реши, че комисията се саморазпуска.

Очаквано идеята не срещна подкрепата на представителите на всички политически сили.

Лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов поиска тя просто да бъде преименувана и да провери за намеса и на други страни освен на Турция и Русия, но да продължи на работи.

От ДПС и ГЕРБ му отговориха, че такова решение не може да вземе самата комисия, защото то е в правомощията на всички народни представители по време на заседание.

"Фактът, че дни след като бе създадена комисията и се чу, че са скръцнали със зъби от Анкара е показателно, че действително някой се меси в нашите вътрешни работи", отсече Каракачанов.

Заради това според него комисията трябва да продължи да работи.

Каракачанов смята, че самото предложение комисията да се саморазпусне е обидно за българския парламент.

"Той не е зоологическа градина, която може да бъде разигравана. За съжаление това предложение за закриване на комисията говори точно за това", упрекна воеводата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.