Докладът на "Аликс партнърс" за КТБ ще бъде разсекретен

НС прие поправки в Закона за банковата несъстоятелност
9
Докладът на "Аликс партнърс" за КТБ ще бъде разсекретен
Снимка: Reuters

Докладът на чуждата фирма "Аликс партнърс" за фалита на КТБ ще бъде разсекретен. Това решиха депутатите като приеха на първо четене поправки в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от ДПС.

Още по темата

Инициативата е на Делян Пеевски, а под проекта за промените сложиха подписи и Йордан Цонев и Петър Чобанов.

Целта на промените е публично да бъде обявен докладът за КТБ и всички факти и обстоятелства около фалита на банката да излязат наяве.

Досега докладът беше предоставен на депутатите в секретната секция и те не можеха да изнасят данни от него заради клаузи за конфиденциалност.

С промените в закона се задължава синдикът и временният синдик на банка в несъстоятелност да вадят на показ и да публикува на електронната си страница доклада, с изключение на препоръките в него, за да не се попречи на компетентните органи да си съберат дължимите суми.

"Публичността и възможността да бъдат видени от хората списъците с кредиторите на КТБ се дължи на инициативата на ДПС, още от миналия парламент и началото на кризата в КТБ", посочи Цонев.

По думите му, заради огромния обществен интерес, истината за случилото се трябва да стане обществено достояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М А Ф И Я !!!ДОКЛАДЪТ Е ФАЛШИВ!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АнонименОбяснението е елементарно - щом т.н. "големи" медии в компанията на сайтовете на Делянчо и Недялко мълчат - значи изнесеното от разследващият журвалист Григор Лилов е истина.....:)))
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалистДа така е, и от няколко дни не мога да си обясня, защо "големите" медии нищо не казват по въпроса???Иначе обвиняваме други страни в пропаганда, а това какво е !!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Нема да е лошо да не лъжете читателите си - няма доклад на "Аликс Партнърс" - доклада е на фирма менне създадена 5 месеца преди да и възложат случая КТБ - и това и е единственият такъв - фирмата менте е "Аликс Партнърс Сървисис" - капише.....
2
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Разследващият журналист Лилов доказа с документи,че това е фирма...менте и има общо с американската АП,колкото аз с КТБ.От там вече не е трудно да се разбере,какво е държавното...задание и какво е...стършел свършил;нищо и...половина.
1
2
 
5
 
! Отговори
на здраве преди 8 години
ПЕЕВСКИ И ЦОНЕВ СА НАЙ-ЧЕСТНИТЕ ХОРА В СВЕТА !! САМО С ТАКИВА ГЕНИИ ЩЕ ПРОГРЕСИРАМЕ !!