Цветанов чака пари от Брюксел за бежанците

Няма финансиране за 12 км ограда в Хасковско
50
Цветанов чака пари от Брюксел за бежанците
Снимка: БТА

Правителството полага максимални усилия да се осигури необходимото финансиране за доизграждане на възпиращите съоръжения като част от мерките за ограничаване на бежанския поток. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов, който днес провери изпълнението на проекта за възпрепятстващо гранично съоръжение на територията на Хасковска област, в района на ГКПП "Капитан Андреево".

Досега са изградени 12 километра от оградата, като общата й дължина ще бъде 33,6 километра.

Цветанов изрази надежда, че страната ни ще бъде подпомогната с европейски средства за доизграждане на съоръжението. По думите му няма осигурено финансиране на 12 километра от оградата в Хасковска област.

Според него общият комплекс от мерки, които трябва да предприеме правителството за ограничаване на бежанския поток, включва и осигуряването на високопроходима техника, предаде БТА.

Миналата сряда беше приет на второ четене в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Законът за електронната идентификация, каза още Цветанов. Той отбеляза, че са отпаднали текстове за личните документи, които са свързани със специалния закон за личните документи.

Той смята, че в новите лични документи ще има възможност както за биометрични данни, така и за електронна идентификация, "ако се прецени, че това е необходимо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо като е такъв патриот и милее за Европеиските пари на който се бави трансфера за България да се изнася за Сирия да се влючва по скоро в ИД за да руши Омразната Ифраструктура на Сирия За да засилва Бежанският Поток към България
12
1
 
7
 
! Отговори
chach преди 8 години
na vseki 500 m edin avtomatchik.i torba patroni
11
1
 
21
 
! Отговори
как вървят? преди 8 години
Цецо, зарежи оградата ами кажи, как вървят апартаментите в София?
10
2
 
20
 
! Отговори
в пандиза преди 8 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NA ZVETANOV SAMO PARI MU SE VARTIAT V GLAVATA--NENASITEN E .
8
1
 
22
 
! Отговори
комисионер преди 8 години
Кой го интересува оградата? Важното е кой ще гепи комисионните!
7
0
 
17
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Защо не пуснете днешното видео на ВВС, как турски граничари бият с палки бежанци в лодка, близо до Лесбос?
6
3
 
11
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Цветанов не е за тази работа!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехее, цели 12 километра забиване на телени ограждения! С това темпо само още година - година и половина и сме готови :) Както казва коментар 1, унгарците за срам ни направиха.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВРОПА АКО ИСКА ДА Я ПАЗИМ ОТ БЕЖАНЦИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ТОВА, ЗАЩОТО НЕ САМО ОГРАДА Е НЕОБХОДИМА, НО И ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЙНОСТИ! И НЕКА ПОВТАРЯТ ПОСТОЯННО, ЧЕ РАЯТ НЕ СЕ НАМИРА В ЕВРОПА, НИТО КЪДЕТО И ДА Е ПО СВЕТАТОЙ Е НА ДРУГО МЯСТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗАСЛУЖИМ! БЕЖАНЦИТЕ ПРЕДИ ДА ТРЪГНАТ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РЕАЛНО ИНФОРМИРАНИ, А НЕ ЛЪГАНИ! И ДА НЕ СИ"ЗАБРАВЯТ"ДОКУМЕНТИТЕ ЗА САМОЛИЧНОСТФАЛШИВИТЕ ДА ЗАБРАВЯТ! И ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ЖЕРТВИ СА НЕ САМО ТЕ, НО И МЕСТНИТЕ, КОИТО ГИ ПРИЕМАТ! И ДА СЕ МОЛЯТ!
3
1
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ако не спрем "бежанците",сами ще станем бежанци.......И с тия прескъпи огради направо се оляха!При наличие на толкова безработни,да се хвърлят милиони за неща дето струват хиляди си е чисто престъпление!Мобилизация на безработните,една прилична заплата и оградата е готова за няколко месеца!Ама нали трябва пари да се усвояват....И минирането май няма да се размине.Засега няма да го позволят,но трябва да имаме готовност,при военно положение ограниченията ще отпаднат.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето и първият който чака и копнее Емигрантите да ни Окупират
1
0
 
32
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Тази ограда сигурно струва на километър колкото километър магистрала.Унгарците си направиха оградата за няколко месеца и тяхната не пада сама.СРАМ!!!