Нова ограда може да препречи пътя на мигрантите у нас

Възможността е строежът да е по границата с Гърция
12 мар 2016 09:18, Петя Славова
45
Нова ограда може да препречи пътя на мигрантите у нас
Снимка: архив, Булфото

 В България се обмисля възможността за строеж на ограда по границата с Гърция, за да се препречи пътя на мигрантите към Западна Европа, пише унгарският седмичник Heti Világgazdaság.

 „Българското министерство на отбраната е готово, ако е необходимо, да построи скоро ограда на границата с Гърция“, каза българският министър на отбраната Николай Ненчев, цитиран от Агенция "Фокус". Около четиристотин български военнослужещи са разположени на границата с Гърция, като министър-председателят на страната заяви, че скоро към тях ще се присъединят нови 500. 
 
Властите на страната се стремят да разширят съществуващата вече 30-километрова ограда по границата с Турция с нови 130 км. В момента около 2 хил. полицаи са разположени по 260-километровата българско-турска граница. 
В събота в България ще пристигнат австрийските министър на вътрешните работи и на отбраната Йохана Микл-Лайтнер и Ханс Петер Доскозил. Те ще се срещнат с българския министър-председател и ще обсъдят възможното изместване на миграционните потоци. 
 
Миналата година повече от 30 хиляди мигранти са влезли на територията на България, но по-голямата част от пристигащите пътуват към по-богатите страни в ЕС. Сега българските власти се опасяват, че този брой може да продължи да се увеличава, след миналата седмица бе затворен т.нар. "балкански" маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
До ЖЕЛЮ МИТЕВ ЖЕЛЕВТогава огради нямаше, а сега е думикрация - нещо, което не е демокрация, а демокрация на думи! И ограда си нямаме, макар че две редовни и две служебни правителства разправяха, че я строят и похарчиха милиони и милиони за 30км. при задача 130! И трябваше унгарски вестник да ни осветли по въпроса! А имаме свобода уж и демокрация - пак уж! Ето това е думикрацията!
31
0
 
6
 
! Отговори
ь преди 8 години
Както пишат нормалните колеги, възстановяването на охраната на границата по модела отпреди прехода, е единствено разумното и сигурно решение! Но в главите на властимащите не може да влезе тази идея! Страх ги е да не се разсърди някой отвън! Поне защото не бил питан, да разреши! Ние все пак имаме известен суверенитет, както Унгария, нали! И можем да го упражняваме! Ако ние не уважаваме себе си и се държим като страхливци, никой няма да ни уважава! Сами трябва да се опазваме - това е!
30
1
 
7
 
! Отговори
boby преди 8 години
Това лято на Силистар може да се очаква масов наплив на имигранти, да ми мислят там...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нова ограда може да препречи пътя на мигрантите у нас."Така е има нужда и от нова ограда. Да напомням ли, че първата не е да спира мигрантите, а бе предназначена да спира вноса на развалено свинско месо от Турция? Сега трябва и една за мигрантите. И олеле какви думи използвате днес.бг "да препречи" - все едно ние им ограничаваме свободата като не им даваме да преминат свободно оттук в България и да вземат помощи от хиляди долари, заради това, че са преминали или заселили - оттук/тук.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам какво правим ще, когато пуснат серийно летящите автомобили... вече има прототипи, въпрос на време е да се случи. и тогава гадовете ще започнат да валят от небето, буквално!
27
1
 
14
 
! Отговори
Честен човек преди 8 години
От ден на ден все по опасно става.Я да връщаме комунизма, че при бай Тошо и пиле не мажеше да прехвръкне. И народа живееше спокойно. Бе... хубав живот беше. Виж за калпазаните и мошениците бе лошо.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата борба на еврогейзерите е арабелите да не влизат през шенгенска Гърция и Италия, а през НЕшенгенска България. На Румъния са издадени строги нареждания да връщат обратно в България всеки мигрант и е логично да предположим, че същото ще сторят Сърбия и Македония, докато тук се напълни с арабели до пръсване. Борисов трябва да е наясно, че това ще стане ако не реагира бих казал мъжествено като Георге Иванов, президентот на МакедонИя.
25
1
 
14
 
! Отговори
граничар 1987-1989 преди 8 години
В допълнение на колегата от по-долу, имаше гранични застави, на 20-30 км.по протежение на границата, с автомобили и електросигнализация. В някои участъци имаше и минно поле. Всичко беше разрушено.Гръцката граница е само през планински била, в участъци над 1500м. височина. Не може да пуснеш една телена мрежа и да разчиташ че тя ще спре някого. Това са приказки за балъци.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да пратят и гранични полицай а нашите *** на полето ..
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако българите са недостатъчни за защитата на държавата, трябва да искаме помощ от Русия и Путин, примерно два батальона от Вимпел биха охладили доста мераци за нарушаване на граничната ни бразда.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес чета какво казва д- р Берон за мигрантите, той твърди, че от Африка ще дойдат в ЕС още 80 милиона мигранти. Затова скромното ми мнение е да се възстановят всички гранични съоръжения с Турция и Гърция, включително и да се изградят минни полета. Да се сформират нови бойни поделения към гранична полиция, които да охраняват границата със стрелба на месо. Ако това не се направи от България няма да остане камък върху камък, заради глу.постите на Меркел и на брукселската администрация назначена от янките и работеща срещу собствените си европейски народи. Ако българите са недостатъчни за защитата
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и свобода на коментарите в "днес"...
20
1
 
9
 
! Отговори
до 753 преди 8 години
Добре бе човек,прав си!Е,и?Какво те интересува?Това си е наш проблем,както казва Кръстникът-това си е наша работа!Нали в Турция всичко е по мед и масло,коментирай нещо си в техни сайтове,нас не ни мисли!Хайде да не ти обяснявам на кого е присъщо злорадството,имаш интелект,ще ме разбереш.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиша от турската граница. Газовия саджак е напекъл котела с двете свински глави и месото пада от костите. Приготвил съм и подправките, повечко чесън съм сложил и магданоз и ще стане па.ча един път. До казана съм сложил и дамаджана с чернено вино и очаквам пристигането на новите българомангали, да ги нахраня за добре дошли.
18
0
 
17
 
! Отговори
цар боби преди 8 години
До 753ако сами не направим първата стъпка независимо от религията си не само ние и децата ни ще страдат както нас
17
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
До Анонимен 13 : Мините може да се настройват за килограм/натиск, така че по-леки създания няма да ги активират.
16
0
 
11
 
! Отговори
Бай минчо преди 8 години
Ето един интересен факт: тази ограда е планирана да се състои от метални конструкции. Специалисти са пресметнали, че ако бъде построена от бетон, то тя ще бъде 8 пъти по евтина и няколко пъти по-здрава
15
2
 
16
 
! Отговори
цар боби преди 8 години
да бе мигрантите да не са *** като нас да седят тука за 500лв. в държавата на абсурдите и да ги мачкат 240 *** както си искат *** тъпия народ
14
1
 
7
 
! Отговори
ha преди 8 години
До Дедо ГогоИ торбички свинска мас - огранена по възможност
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А мините?! Кога!? Сами ли да минираме?