Войска на браздите с Турция, Гърция, Македония и Сърбия

Ненчев пратил писма, че не е заплаха за съседите
37
Войска на браздите с Турция, Гърция, Македония и Сърбия
Снимка: Булфото, архив

Армията е изцяло готова да се включи в охраната на българските граници, съобщи във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БТА.

Още по темата

"Усилията са да бъде покрита цялата зелена граница, за да могат българските власти да знаят кой влиза в България", посочи той.

Ненчев каза, че е изпратил писма до министрите на отбраната на Турция, Гърция, Македония и Сърбия, в които ги уведомява, че присъствието на български въоръжени сили по техните граници не би следвало да се разглежда като заплаха, а като опит за справяне със ситуацията.

Той каза, че ще инициира среща със своите колеги от съседните държави.

Министърът подчерта, че средствата за охрана на границата от военнослужещите ще бъдат целеви и ще бъдат осигурени от бюджета.

Във Велико Търново Ненчев участва в кръгла маса на тема "Образователните политики на Министерството на отбраната и националната сигурност".

В експозето си той посочи, че силно променената и влошена среда за сигурност изисква от Министерството на отбраната да предприеме конкретни стъпки, включително свързани с образователната система.

Като нови моменти министър Ненчев открои удвояване на приема във висшите военни училища и възможността съкратени служители на Министерството на отбраната да могат да се връщат в системата при условие, че не са минали 10 години от съкращението им и остават повече от пет години преди пенсионирането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
24
 
! Отговори
Ханкубрат преди 8 години
Нашата армия не е заплаха за никой след окупацията 1944та... После беше част от заплахата но на СССР.... А сега сме просто посмешище...
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е страната на неограничените възможности.Как от свинар се става МО,как социолог ръководи МВР,а мадам yes ни образова децата.Как се става президент и премиер и как един милиционер се събужда милионер.Как мадам В е медийна икона.Как на 33 можеш да притежаваш половината България.
1
12
 
19
 
! Отговори
хм преди 8 години
до 1да не би герб да създаде ид? или герб започна война в сирия и либия? като тролите мислете. струва ли си за едни кирливи 50 лева да се излагате?