Първанов против санкции за негласуващите

Кандидатурата на Нинова за лидер на БСП е естествена, смята той
15 мар 2016 15:07,
32
Първанов против санкции за негласуващите
Снимка: архив, БулФото

АБВ преди всички подкрепя идеята за задължителното гласуване като временна мярка, но е недопустимо да се налагат санкции при негласуване, това обяви председателят на АБВ и Президент (2002-2012)  Георги Първанов.

"Да глобяваш българина или да го лишаваш от социални помощи е категорично недопустимо", заяви още той и добави, че не знае как ще бъдат санкционирани българите в чужбина, ако бъдат въведени глоби.

Още по темата

"Много важно е да напомним, че е недопустимо да се налагат санкции при негласуване, когато държавата не е осигурила конституционните права на гражданите като правото на достъпно здравеопазване. Да глобяваш българина или да го лишаваш от социални помощи е категорично недопустимо", допълни още бившият държавен глава.

По въпросът с дистанционното гласуване, Първанов съобщи, че АБВ биха подкрепили формата, който предлага Реформаторският блок - с обвързване с електронната идентификация, също и част от идеите на ГЕРБ с един изборен регион "Чужбина".

На пресконференцията Първанов сподели още, че намира кандидатурата на Корнелия Нинова за лидер на БСП за естествена и вероятно няма да бъде и единствената, предаде Агенция "Фокус".

Председателят на АБВ добави, че ще следи с интерес и внимание, но без да коментира подобни номинации, за да не се намесва в този процес и във вътрешните работи, на която и да е от партиите.

Георги Първанов бе категоричен, че АБВ няма да даде тон за изострянето на политическия климат в България.

Според председателя на партията, левицата в европейски мащаб се намира в сериозна криза.

"Нека този процес да се развива, но по-важно е да има промяна, а не само по отношение на ръководството, но и да има същностни промени в лявото пространство.“ - добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в гърция е така - би трябвало да ти отнемат шофьорската книжка ако не гласуваш но от няколко години закона не се прилага.
23
0
 
5
 
! Отговори
валя преди 8 години
А ще ми платят ли ако не са си изпълнили изборните обещания?
22
0
 
18
 
! Отговори
гьоре преди 8 години
аз пък предлагам да премахнем изборите в тоя им вид партиите да излязат пред парламента въоръжени със сопи и бухалки и кой то се добере до пленарна зала значи е влязъл но само членовете симпатизантите ще раздават бинтове и марли и това да се предава по телевизиите ,даже тед кочеф може да наише сценарий и направи филм,който ще се продаде успешно в цял свят и с него ще избием дълговете , та да живеем като бели ора
21
0
 
1
 
! Отговори
Мегатъпо преди 8 години
Как хем ще е задължително,хем няма да има санкции,ако не гласуваш?Еми тогава как ще ме задължат?Аз редовно гласувам,лаская се отмисълта,че така намалявам тежестта на купения вот и от там мястотона "***" в определяне на битието ни,въпреки че малко бия надонкихотщина.Но нали замисълът е такъв,да се намали ролята на паритеи да се увеличи ролята на идеите.Може да не е вярно,но звучи добре.
20
1
 
12
 
! Отговори
a преди 8 години
Ако избраният със задължително гласуване излъже тези, които са го избрали и не прави това което е обещал, задължително по една тояга от тези, които задължително са гласували.
19
1
 
17
 
! Отговори
Конституцията преди 8 години
Член 42 от Конституция на Р. България(1) Граждани, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказиние лишаване от свобода, имат ПРАВО да избират държавни и местни органи и да участват в допитване до народа.АЗ ИМАМ ПРАВО ДА ГЛАСУВАМ, АЗ НЕ СЪМ ЗАДЪЛЖЕН. Ако ме ЗАДЪЛЖИТЕ нарушавате Член 30 (1) от Конституцията на Република България
18
1
 
11
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
Господа политици ,дано някой прочете това.Ако не одобрявам кандидатите ви ще гласувам както казват на куково лято .Вие до урната може да ме закарате , но като ви нарисувам едни големи и рошави топ.и пак ще стане на моята .Така че за да искате да гласувам направете промените за които се говори, намалете хрантутниците,престанете да забравяте че ние сме ви избрали, работете в полза на България- па елате ме вижте.Месец преди изборите ще чакам пред секцията .Иначе час по рисуване
17
13
 
11
 
! Отговори
Незнайко преди 8 години
Кой е този неприятно изглеждащ човек и защо трябва да ни вълнува какво е казал ?Бай Ставри от Долно Муткурово пък каза, че тая пролет ще е много дъждовна.
16
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 8 години
Задължително гласуване - само ако включат и опция "за никой от предложените", със същата тежест като всички останали опции, а не със статут на невалиден вот! Без това - да си гледат работата да гласувам за партиите им!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Bogdanov преди 8 години
DO koga ste tarpime,razlichni''SAMONASTANILI SE''PARTIINI STRUKTORI,,S 15 % ot glasivalite ,PLATENI,NAGLASENI I TEM PODOBNI,DA SE SMYATAT ''IZBRANI OT NARODA'',I DA SA V UPAVLENIETO????TE ''ZATOVA SEGA SA PROTIV ZADALJITELNOTO GLASUVANE.!!!!UTRE,MNOGO OT TEZI ''GLASCHATAI'',STE POMRAKNAT V ''ZABVENIE""BALGARINA,BEZ DA MU ''BRAKNESCH V DJOBAT'',bez da go sankzionirasch,toi''BAI GANIO'',NE SE ''DISZIPLINIRA.!!!!
14
0
 
15
 
! Отговори
Da преди 8 години
Ako направят и бюлетина - за никой от предложените :)
13
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
За гласуването е прав.На сила не може да се заведе никой.А като цяло е напълно вреден политик.
12
0
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Боли ги фара ,че ще рисуваш нали ще цоцат от Бюджета 5 г.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие за 50 лв. ли сте ! Мен колкто по 50 лв. са ми взели за минаване на зелен светофар.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да си рисуваш гласът ти ще бъде зачетен и разпределен между получилите над 4 % така ,че няма смисъл пак печелят те.На последните Избори избирателната активност беше много ниска и за това го правят задължително.На последните президентски имаше 700 000 невалидни БЮЛЕТИНИ и пак изборите бяха законни.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и внасянето на здравни осигоровки е задължително и като не го правиш ти прекъсват здравните права да ама за гласуването може всеки да гласува наравно с този които е внесал хиляди левове данъци в бюджета които ще харчат тези които избере неграмотния които не е внесал и 2 лв. в тоя бюджет а напротив получава от него помощи.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да те накарат на сила да гласуваш !Как може на едни да дават пари да отидат да гласувмат за тях а на други да вземат пари ,че не са гласували. Няма да отида ще ги прежаля тия 50 лв. Достойнството ми струва повече .
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агент Гоце е гнусен комунист,те. крадец,демагог и безделник. А преди това и доносник.
6
1
 
20
 
! Отговори
ако преди 8 години
Аз личноАко стане задължително ще ида да рисувам по бюлетините
5
1
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Против задължителното гласуване съм и много ми е интересно как ще ме наказват след като и сега на предстоящите избори наесен ще ме наказват? Сигурно както предлага лъжепатриота В. Симьонов с глоба от 50 кинта. Ама да му е ясно, че лично ще работя и ще агитирам , точно в Бургас той и лъжливите скатаджии НИКОГА да не помиришат повече властта.