Речено - сторено: ГЕРБ пуска къмпингa на плажа

Големият обществен интерес ги накарал да отменят забраната
Обновена: 16 мар 2016 16:21 | 16 мар 2016 16:07, Камелия Цветанова
47
Речено - сторено: ГЕРБ пуска къмпингa на плажа
Снимка: Булфото, архив

Както се разпореди премиерът Бойко Борисов депутати от ГЕРБ внесоха днес промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които пада забраната за къмпингуване на плажа.

Още по темата

Забраната за опъване на палатки и паркиране на по-малко от 100 м от крайбрежната ивица беше приета едва преди десетина дни по предложение на реформаторите.

"Поради големия обществен интерес бяхме длъжни да постъпим по този начин", призна обаче днес Цвета Караянчева, след като съпартийците й внесоха промените в деловодството на НС. 

Водели се разговори с Министерството на туризма, с кметовете на курортните общини, НПО-тата, за промени в закона за туризма в частта за къмпингуването.

"Там ще бъдат заложени абсолютно всички мерки и правила, по които ще се ползват и тези нерегламентирани къмпинги", подчерта Караянчева.

Според нея предишната забрана в никакъв случай не била лоша и също защитавала определени обществени интереси.

В понеделник Борисов обяви, че забраната за къмпингуване ще падне.

"ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран", коментира тогава той.

В началото на март, след като депутатите окончателно забраниха къмпингуването и паркирането в зона А реакцията на обществото не закъсня и стотици излязоха на протест "Къмпинг за вето", които няколко пъти блокира "Орлов мост".

Само че президентът Росен Плевнелиев пусна законовите промени за обнародване в Държавен вестник, но пък сезира Конституционния съд, защото "не счита, че проблемите могат да бъдат решени с налагането на глоби в размер от 1000 до 10 000 лв. за паркиране и къмпингуване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
7
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Давайте, серете наред.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе зеленогорски е за бой
15
4
 
6
 
! Отговори
V преди 8 години
Сори, ама това е демокрация!!! Когато обществото нададе глас, че някой закон не е правилен, управлението е длъжно да реагира. Обществото като мълчи, се продължава по следващата точка в дневния ред. Не харесвам управляващите и пожарникарите във властта, но този път Браво.
14
0
 
13
 
! Отговори
Fo23 преди 8 години
Леле какви *** ни управляват!!!Задължителни избори-ама не разучили конституцията.Забрана след забрана - тука има тука нема!Здравеопазване -МАММА МИА !!!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже тези не цапали да ги питат къде си приготвят храната и дали си носят *** в чантички.
12
2
 
16
 
! Отговори
Един преди 8 години
Гледам какви закони се оптват да прокарат "Реформаторите" през последните година-две и се чудя дали родителите на всеки един от тях не са първи братовчеди...
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** реформатори, *** забрана, *** закон! какво пречи на един селяндурин, независимо дали е с рибарско столче и палатка, или с бентли в хотел, да си хвърля миризливите ***, освен това не само на море, а и на планина? как се решава проблемът с 40 населени места по морето в зона А и само 4 работещи пречиствателни станции, а над 30.000 сгради, попадащи в защитената зона? подходът трябва да е към замърсяващите генерално, а не лобистки ('еколожки' или хотелиерски).
10
0
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
С никого не са говорили. Просто ВОЖДА еднолично им забранил да гласуват и ...хоп веднага послушните обратно.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е проблема в 'дивото' или 'питомното' къмпингуване, нито в колите на 100 метра от плажа! какво правим с хотелите, изпльоскани върху дюните и плажната ивица, както и паркингите към тях? навярно са над 10.000 само по морето? ако законът е еднакъв за всички, тогава трябва и да се разрушат тези хотели, заедно с местата за паркиране. отделно, глоби трябва не за спящите на плажа или в планината, а за онези, които цапат - и то зверски глоби, без значение дали са 'еколози' или хотелски гости.
8
1
 
28
 
! Отговори
До 3 и 5 преди 8 години
Като толкова много искате да отидете до тоалетна използвайте вашата. Къмпингуването не е само за така наречените от коментар "3" хипари. Там ходят доста родители с техните деца. Тези места са доста по приятни за почивка от така известния "Слънчев бряг" и подобните на него сбирщини на пияни и предрусали туристи + бетонирани плажове. Всеки сам избира къде и как да почива лятото и да опазва околната среда. Но за какво Ви се обяснявам, така или иначе няма да го разберете.
7
8
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Странно е, че носталгици-съветофили, които иначе много хвалят едновремешната нудистка-къмпингарска култура по оста Каваци-Смокиня-Веселие-Корал-Арапя-Нестинарка-Юг и т.н., вече са много анти къмпингуването.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
благодарим вожде че ни предостави природа
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кънпингуване.Учете го тоя нашия език!
4
14
 
9
 
! Отговори
Край преди 8 години
Аз съм за да е разрешено от 30 декември до 30 март. През останалото време не.
3
3
 
5
 
! Отговори
aa преди 8 години
пускай-да е готово за бежанците..
2
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хипарите долни сега има да cepaт на воля по плажовете.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега ако махнат и незаконните хотели...