Борисов към ГЕРБ: Няма да гоня някой, който работи

"Капитанът в Брюксел, на кораба - бунт", коментира премиерът призива на своите
Обновена: 17 мар 2016 19:09 | 17 мар 2016 19:03,
91
Борисов към ГЕРБ: Няма да гоня някой, който работи
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че разбира нервността на депутатите от ГЕРБ, които поискаха от него обяснение докога ще търпи ДСБ. Министър-председателят обаче обясни, че не дели министрите на партии. Затова той ще обясни на депутатите от ГЕРБ, че както той, така и те ще подкрепят здравния министър Петър Москов докрай.

По-рано днес  групата на ГЕРБ в парламента излезе с декларация, в който настоя Борисов да освободи кадрите на ДСБ от властта. Депутатите призоваха лидера си да отиде при тях в парламента и да обясни докога ще търпи двойната позиция на Радан Кънев и хората му.

”Вярно ли така са казали”, попита Борисов, който е в белгийската столица и констатира усмихнат: "Капитанът в Брюксел, бунт на кораба”.

Премиерът обеща, че ще се срещне с депутатите си, защото е дисциплиниран.

Още по темата
”Ние нямаме споразумение с ДСБ, а с РБ и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз”, обясни обаче той. Борисов предположи,  че хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на Реформаторския блок, които не излизат от него, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта.

”Аз никога не съм делил хората кой от кой партия е в управлението. И ако те са добри професионалисти, аз нямам причина да ги гоня. Така че, ако искат да стоят да работят, да работят. Но не е морално да даваш акъл като опозиционер”, каза още министър-председателят

Той призна и че двуяката позиция на РБ да не знаят самите те какви са, пречи на работата на кабинета.

”На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят”, обясни още Борисов.

Премиерът се извини на Радан Кънев за думите си, че е казал, че има стотици назначения на ДСБ във властта, както и за думите си, че шефът на тъмносините искал смяната на главния прокурор.

”Това, че не е  искал смяната на главния прокурор, аз бях останал с обратното усещане, извинявам се, че съм го разбрал грешно. И другото, извинявам се, че казвам, че стотици били назначенията, добре –не са стотици, но са достатъчно. Човек трябва да има доблест когато излиза да говори да знае какво приказва“, коментира Борисов.

На зададен от страна на медиите въпрос премиерът и лидер на ПП ГЕРБ посочи, че няма противоречия между него и Цветанов и ПГ на ГЕРБ. ”Те се изнервят на моята добрина и толерантност и на това, че ми се качват на главата и аз продължавам да казвам –не, те са по-добрите ни партньори, рано или късно ще се върнат. Това ги изнервя, защото структурите вече им омръзна да ги слушат “, допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сътвориха 24 млрд лв дълг като завариха 5 и резерв 9
47
2
 
6
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Герб отива в небитието като СДС.
46
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Поредният сценарий и шумен ПР. Абе работа нямате ли бе? Докога ще се ръфате за власт?
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Борисов има електроцентрала в Обштина Доспат,ортаци са със бившият кмет гн Пържанов.Сега и новият кмет гн Елин Радев и той ште строи заедно със асвалтажията гн Борисов.Това го писаха господата от село Црънча.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ильольоминат!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов излезна по голям диктатор от Тодор Живков.А Цветан Цветанов по голям диктатор от Парламента.Българите си ги създаваме такива некадърници да властват без да са грамотни и човещни.Това неса хора,това са едни страхотни тарикати които са пекани във всички мафиотски сфери.Имали по големи *** във Европа и Америка от нашите 2 та Борисов и Цветанов.Кажете ми драги Българи.
42
0
 
9
 
! Отговори
лъжливото овчарче преди 8 години
Пожарникарят сам си е виновен, че вече никой не му вярва. Той лъжеше и продължава да лъже до забрава. И дори, случайно, той да каже някоя истина, пак никой няма да му повярва. Като на Лъжливото овчарче. Дето се казва, агент Буда е жертва на собствената си глупост!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, клишето: ..." номера от селски вечеринка го знаеш". Нещо ново подай
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, не мой нам с таким пунтам!
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работели добре. Дете в майчина утробата разплакаха, а какво ли би станало ако работеха зле?
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, не, не... Живеехме в някаква , пиеса, където политиците са цирковите артисти, клоуни някакви.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Р"и"форми щели да правят? Какви реформи, никой не ни казва. Това е някаква опорна точка, заклинание някакво...
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко вървяло на добре? За кого? Аз не викам, не чувствам нещата да вървят на добре за народа. Който, или които твърдят, че вървите на добре, да посочи ФАКТИ!
35
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 8 години
Само аз ли имам проблеми с българския на Бойко? Много несьързано се изказва - нищо не му разбирам.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган към Борисов ..няма да гоня НЯКОЙ който работи...
33
11
 
2
 
! Отговори
Ванга преди 8 години
Баба Ванга е казала:"Начело на България ще застане мъж от народа, с трижди благословена глава без коса. И тогава България ще тръгне към най-холемия си възход."
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят . Е, как, г-н премиер, значи ще подкрепите приятелят ви Москов да приравни целия български народ към престъпниците, да пробута сделката за софтуера за официалната обида към болните хора за 470 х.лв., след което спечелилата фирма-консорциум ще спечели МИЛИОНИ ЛЕВА от продажбата на апаратите-четци, което ще има право да извършва ЕДИНСТВЕНО ТЯ? Това как се нарича? И какво крие?
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народът ще те изгони с него. Не се коси.
30
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
някога се занимавах с охрана *** напоследък бившия ми шев маи сее разгонил митев като си зел да плещеш глупости се засрами щото сигорно зарад гажето ти работих в раиона ми се види и зарад теб а какво получих дългия женати бе свястна ама ти си мошенник с извинение
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете тази снимка. Това на снимката човек от бялата раса ли е? На фона на нашия премиер дори Ердоган прилича на европеец.