Щом в ГЕРБ са недоволни, да поискат вот на недоверие!

Радан Кънев: Те разглеждат властта като ползване на облаги
17 мар 2016 17:30, Красимир Ангелов
43
Щом в ГЕРБ са недоволни, да поискат вот на недоверие!
Радан Кънев. Снимка: Булфото

Ако Парламентарната група на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие. Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Още по темата
Коментарът му идва в отговор на изявлението на депутатите на Бойко Борисов, в което те поискаха премиерът да освободи всички на държавни постове, назначени по препоръка на тъмносиния председател, а прокуратурата да разследва данни за скандални сделки, в това число изнесени и в медиите, свързани с Кънев и ДСБ.

"Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиерът Бориосов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем", посочи "тъмносиният" лидер.

"ГЕРБ разглежда властта като ползване на облаги и затова ДСБ е в опозиция", коментира Радан Кънев и продължи: "Омръзна ни да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС, чудя се само докога от Реформаторския блок ще търпят това унизително положение и на каква цена".

От ДСБ предполагат, че причина за публичната по думите на Кънев “истерия на ПГ на ГЕРБ” е заявеното намерение на формацията на Кънев да поиска разследване на собствеността на "Булгартабак" и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток.

Радан Кънев посочи още, че конфликтът между ПГ на ГЕРБ и Бойко Борисов не е проблем на тъмносините.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес ПГ на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов. С ядосан тон зам.-шефката на депутатите от управляващата партия Цвета Караянчева настоя премиерът да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

"ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ", обяви депутатката.

В позицията на управляващите се казва, че те искат да разберат от Борисов докога ще търпи лъжите на Кънев и хората му, че са в опозиция.

В отговор на това Радан Кънев свика спешна пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Радан! Не им прощава. След всяка техна издънка следва леко шамарче зад врата.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NISAK COVEK-NESHTASTEN COVEK--RADVAN POMAKUGLU SLUGITELKA NA ZIGAN SEDESEOGLU-MEKEREOGLU NA GSP OGLU SULTAN BULGARISTANDA.
31
4
 
3
 
! Отговори
Каролев преди 8 години
Ама недей ГЕРБ това, ГЕРБ онова, Булгартабак, а отговори дали обвиненията към теб са верни, шматарок.
30
3
 
1
 
! Отговори
БУДА преди 8 години
Куньо, кво стана с 2-та милиона в КТБ, а?
29
3
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 29 анонимник. Йордан Соколов, Трифон Иванов, Франк Синатра-младши - не усещаш ли колко тъпичък пост си направил?
28
7
 
3
 
! Отговори
БОКО Е ВЕЛИК преди 8 години
БОКО Е ВЕЛИК----ВЪРТИ ГИ НА МАЛКИЯ СИ ПРЪСТ ТИЯ ЖАДНИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ , КОМУНИСТИЧЕСКИ МЪРЛЯЧИ И НЕКАДЪРНИЦИ....!ВСИЧКИ ТЕ-----СА АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМИ ОТ ВОЛЯТА НА БОКО....ХА,ХА,ХААААААААААААА....ЕДИНСТВЕНОТО , КОЕТО МОГАТ ДА ПРАВЯТ ---Е ДА РЪМЖАТ И МРЪНКАТ ...САМО И САМО ДА НЕ ИЗТЪРВАТ , ТЛЪСТИЯ КОКАЛ НА ВЛАСТТА!!!!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЕЛА РАДА --Е ***!!!
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Вие как ще гласувате като коалиционни партньори или като българи
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб вреди сериозно на страната ни.а и там много лесно се умира,мишо бирата,вальо танов
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кога ли ще се отървем от ченгесарскат.а герб
23
3
 
3
 
! Отговори
Валери преди 8 години
До 14. А ти кой си, анонимнико? Така всеки може да си казва каквото си иска.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ са си комунисти, дори повече от БСП. И като членски състав, и като реакции, език, и т.н. От същото котило са, дори бих казал, по-лошата част. Лозунг: "Който не е с нас, е против нас".
21
6
 
8
 
! Отговори
//// преди 8 години
Радане - *** си като онази част от човешкото тяло, което най-много използваш. Управляващите могат да поискат ВОТ НА ДОВЕРИЕ, а НЕ НА НЕСОВЕРИЕ!!!!! Ама всичкото ти е на заден ход, защото най е гот!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парламентаната група на ГЕРБ въобще има ли някаква отговорност .Колко представители са там и колко от тях стоят там за да получават само парламентарните си заплати и бонуси
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16,17,18 простотията у нас с лопати да я ринеш
18
3
 
2
 
! Отговори
я стига бе преди 8 години
До на ДСБ отзадок ..ще се коригирам и на маястото на звездичките ще напиша...."Храни се прекомерно много и има опасност да рзазвие метаболитен сидром...;0
17
7
 
3
 
! Отговори
на ДСБ отзад преди 8 години
До С ДСБ напред!Попитали радио Ереван: Що за риба е Радан Кънев ?!....радиото отговрило ...Ми риба ,като риба....***,*** *** !
16
9
 
11
 
! Отговори
баничар преди 8 години
Рада-дълбоката се нареди на софрата с надеждата, че ще получи парче от баницата, но само трохи останаха за нея и за това беснее в момента. Защитава обаче назначените калинки, защото те вливат свежи пари в партията му. Апетита идва с яденето. Харесаха им трохите и искат парче да хапнат сега...
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кукловодите са пуснали Баце по пързалката надолу!Бургаският кмет ще е новият Баце. Неслучайно сарайско-библиотекарския институт го награди с наградата на името на Стефан Стамболов, а лично Митьо Гестапото му я връчи!Прав е един от писалите по-долу - Димитър николов ще е е новият Баце!Мафията си има държава и си прави в нея каквото поиска!
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лично знам как през фирмата на депутат от герб минаха поръчки за въглища по нагласени търговеза 800 милиона лева.по документи всичко е изкарано перфектно