БСП бойкотира Плевнелиев, Цветанов се разгневи

Отсъствието им от залата – неуважение към президента
Обновена: 18 мар 2016 11:08 | 18 мар 2016 10:52, Камелия Цветанова
39
БСП бойкотира Плевнелиев, Цветанов се разгневи
Снимка: архив Булфото

Дори и обръщението на президента Росен Плевнелиев, който дойде в парламента да обобщи политическите консултации, които проведе с партиите, стана повод за кавга между управляващи и опозиция.

Още по темата

От БСП поискаха не само речта на държавния глава, но и реакциите на депутатите след нея да бъдат предавани пряко по БНТ и БНР, но предложението им не се хареса на мнозинството и те не го приеха.

В знак на протест социалистите излязоха от пленарна зала.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува поведението им, защото според него това показва неуважение към президентската институция.

"Когато има обръщение на президента в парламента, това е знак на уважение към институцията Народно събрание, но когато депутатите са в пленарна зала, трябва да изразим нашето уважение към президента независимо от това дали ни харесва, или не и заради това се учудвам защо от БСП отсъстват от залата, това е притеснително", коментира Цветанов.

Според него заради зададения добър тон на политическите консултации при президента те са се превърнали в последните години в единствения смислен дебат.

"Нямаше партия, която да не участва в тези консултации и която да не е оценила по достойнство темите за обсъждане в дневния ред и защо сега трябва да развалим всяко едно добро начало, когато това ще излъчи съответния позитивизъм за хората, че българските политици могат да е обединят около националните интереси", разкритикува Цветанов левите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Институцията е толкова окаляна от този президент, че вече към нея не може да се изпитва уважение. А самия Цв. мисли ли, че българите го уважават?!
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя БСП, но карикатурата Опундалиев не заслужава внимание!
8
44
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
КОгато коментирате, / плюете/ Президента,хубаво е първо да идете до огледалото, да видите кои сте вие, да си бръкнете в джобовете и да видите , имате ли два лева за едно кафе , Отворете и скрина, и вижте си дипломите , до кой клас сте я добутали , и чак тогава юруш с плюнките.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква "пастирка" е щом не може да си събере стадото ?
6
3
 
31
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 8 години
Ако подлоста, корупцията и гьонсуратщината можеша да се измерват, единицата мярка щеше да е един "ЦВЪК"!
5
1
 
46
 
! Отговори
Цветановщина преди 8 години
Цветанов отново демонстрира нагло малоумие. След като е радетел за уважение към президентската институция защо отказва да речта на Плевнелиев да се излъщи по БНТ и БНР?
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза!
3
1
 
26
 
! Отговори
до Цв. Цв. преди 8 години
"Когато има обръщение на президента в парламента това е знак на уважение към институцията Народно събрание."И откога Цецо с 6-те апартамента има уважение към институциите ????"...но когато депутатите са в пленарна зала трябва да изразим нашето уважение към президента"И защо да трябва?Вашето изразяване на уважение към президента си е ваше,г-да депутати.И вашето уважение към институцията Народно Събрание,което във всъшност сте вие,сте си самите вие,депутати.Ние хората нямаме уважение към вас
2
26
 
1
 
! Отговори
a преди 8 години
ЦЕЦО, ПОНЕ ТИ СИ МЪЖ ,НИМА НЕ ГО ВИЖДАШ ТОЯ..
1
1
 
30
 
! Отговори
УУУУУ... преди 8 години
ТОЗИ НА КАКЪВ СЕ ПРАВИ???????????? И ТЕБЕ НЕ ТЕ ИСКА НАРОДА ...........