ГЕРБ е силна, защото е възникнала от нищото

Обществото трябва да знае за полит двуличието, заяви Цветанов
20 мар 2016 13:28, Александър Попов
96
ГЕРБ е силна, защото е възникнала от нищото
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ иска ясно да покаже на обществото кой носи отговорност заради своите представители. Това каза Цветан Цветанов, зам.-председател на партията, в ефира на БНР във връзка с декларацията на парламентарната група, с която призовават премиера Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев.

"Декларацията е продукт на всичко това, което наблюдаваме през последните месеци и по-специално от ясна изразената позиция от ДСБ, че те ще бъдат в опозиция, но паралелно с това те остават в изпълнителната власт, което няма как да бъде обяснено като политическа логика в едно управление, в което има и коалиционно споразумение. С колегите многократно сме споделяли тези тревоги пред премиера Бойко Борисов. Те започнаха да се натрупват много осезаемо по време и след местните избори", поясни той.

Още по темата

"Смятам, че е напълно закономерно да се каже истината и да се идентифицират като ясен политически субект – дали подкрепят правителството, или ако са в опозиция трябва просто да изтеглят кадрите си, които може би имат професионални качества, но са заели длъжностите си благодарение на това, че ДСБ е част от РБ, а той от коалиционното споразумение", обясни Цветан Цветанов.

По думите му, парламентарната група на ГЕРБ не е против т. нар. "хора на Радан Кънев", а иска ясно да покаже на обществото кой носи отговорност заради своите представители.

"Не казваме, че сме против тези хора, ние казваме кой ще носи политическата отговорност, ако има проблем или провал в дадена секторна политика, където такива хора управляват. Защото в България политиците трябва да носят политическа отговорност и когато се явяват на избори те казват това, което са направили на техния управленски мандат и това, което биха направили, ако им се гласува втори управленски мандат. А опозицията е тази, която трябва да критикува управляващите и да може действително, когато отива на избори да казва: "Те не направиха това, а ние ще направим това и ще го направим много по-добре", посочи той.

Цветанов подчерта, че желанието на парламентарната група е обществото да узнае истината за подобно двуличие в един от политическите субекти, които подкрепят правителството.

Той добави, че ГЕРБ е силна, защото е възникнала от нищото, нямала е абсолютно никаква зависимост към никого и не е разчитала на никого, който да помага, за да се развие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Герб е силна,а ДПС са предатели.Народа пак ще избере ГЕРБ,защото ДПС и БСП сринаха държавата за 20г.
53
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин Цветанов, ГЕРБ са силни, защото 80% са бивши комунисти, а те знаеха как се изгражда силна държава - остава само да спрете лакомията на някои и ще възвърнем държавата на хората.
52
1
 
6
 
! Отговори
жвакуум преди 8 години
От нищото излиза.....нищо.
51
1
 
10
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Непорочно заченати с подкрепата на американското посолство, ЕНП и СИбанк.
50
1
 
14
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ГЕРБ Е СИЛНА ЗАЩОТО Е ВЪЗНИКНАЛА ОТ МАФИЯТА !!!
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и през комунизма не е имало такова двуличие, лицемерие и чувство за безнаказаност в така наречените "управляващи".Може да крадат до насита, да казват по медиите, че така трябва, да се усмихват, и да спят спокойно.Не мога да си го обясна, нито като търпение на нас, обикновените хора, нито на уж "опонентите" им...
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gerb e simvol na nay loshite kachestva na bg politik
47
3
 
17
 
! Отговори
болшевики преди 8 години
Най-червените болшевики и русофили са тези от тиквения герб! Пожарникарят-агент Буда е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Цацата е бил член на БКП, Близашки е бил член на БКП, Плевелът е бил член на БКП.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги Цветан е на мисълта титан. Този човек е много вреден и безкрайно непотребен! Блокирани реформи и огромно празнословие от милиционерското съсловие! Вече години лъжи и фалцети с милиционерски конфети!
45
3
 
17
 
! Отговори
чист Българин преди 8 години
Само в България пожарникар и милиционер по- партийна линия става ПРЕМИЕР ( Бойко Методиев Борисов ) = БКП !
44
3
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ГЕРБ е силна защото идва от БКП !
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако България беше нормална държава, тоя нямаше да нещо повече от учител по физическо в някое треторазрядно училище.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От едното нищо може да излезе само едно нищо! Вашите червени книжки се подават от задня ви джоб.
41
2
 
20
 
! Отговори
Стар преди 8 години
Поредната лъжа - ГЕРБ е поредна колона на БКП и КГБ, така че не е възникнала от нищото случайно, Цвъки. Всичко си е точно - и връзката на шофьора на Григор Шопов, и партийния червен билет в джоба на вашия лидер. Трагедията е че има една група българи които ви се вързват и все още гласуват за вас, но те са 10-12% от всички избиратели и това е самата истина. Вие господине имате 12% от всички българи или за вас гласувата задължително всички които сте укстроили на работа в държавния апарат.
40
1
 
23
 
! Отговори
Метролог преди 8 години
Цецо пак ми счупи тъпомеро!
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цвък е един демагог, а двамата с ББ са решили да играят театър "доброто и лошото ченге" за пореден път. Цвъки обявява "бунт" и "революционна обстановка", а ББ "успокоява революционерите". Плоско......милиционери играят театър - естествено за онези гласували за тях.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бравос Цецероний! Добре се справяш! Който не е с нас е против нас! И до къде ще я караме така? Бокича фюрер, ти министър на пропагандата, а? Несъгласните на лагер, а? Това ли ти са представите за държава?
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ иска тоталитарна държава - Тиквата да е фюрер, а Цецо да коли и беси всеки дето е против... Еми няма да стане!
36
25
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Браво!Говори скромно, защото е скромен човек. Но всъщност ГЕРБ е силна, защото лидерите и са силни хора! Силни, родолюбиви, умели в политиката и грижовни за хората.
35
2
 
17
 
! Отговори
ДС преди 8 години
До Стоян Стояне, ако управляваше ДС щеше да е ОК !!!! В ДС хората бяха с ХУМАНИТАРНИ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ !!!! Сега управлява Пожарна безопасност и ВИФ !!!!