Манталитетът на ГЕРБ е от края на 80-те години

Ако играят театър - без нас, заяви Радан Кънев
20 мар 2016 11:15, Александър Попов
93
Манталитетът на ГЕРБ е от края на 80-те години
Снимка: Булфото, архив

Ако ГЕРБ са недоволни от кадровата политика на правителството, може да поискат вот на недоверие. И това не е ирония, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по bTV.

"Когато се демонстрира конфликт между парламента и правителството, независимо дали това е театър или не, да си изиграят театъра докрай, но да не ни набъркват нас, ние сме извън тази работа", категоричен бе той.

Радан Кънев останал неприятно изненадан и от исканото извинение към ГЕРБ и правителството за поведението си, поискано от депутата от управляващата партия Валентин Радев.

"На кого? Това чак ме шокира. Има някакъв манталитет, който е много плашещ – манталитет на недосегаемост, сходен с късните 80 години. ГЕРБ не е БКП, няма чл. 1 на Конституцията. Аз ги гледам и в парламента същите хора – Радев, Цвета Караянчева, на Атанасов гвардийката. Като чуят критика към ГЕРБ, те скачат, започват да викат. Сега искат извинение, защото ги критикувам. Те в момента са сърдити, че получават сериозна, основателна критика, докато сегашната псевдоопозиция – БСП и ДПС, им се подмазва и се ослушва за някой къшей от властта", заяви Кънев.

Според него ГЕРБ не се ядосват, защото ДСБ "преяжда с власт", а защото имат независима опозиция, "която не могат да купят и да прилъжат, с която нямат общи икономически корени  и интереси, както с БСП и ДПС".

"Нямат политически аргументи, не могат да се сбият политически с нас, защото когато излезем на терена на политиката, се принуждават през най-високо ниво, премиера, да се приемат нашите тези", каза лидерът на ДСБ и даде за пример обществените поръчки.

По повод обвиненията за назначения на членове на ДСБ във властта, той посочи, че от споменаваните лица само Добромир Валачев, зам.-областен управител на Габрово, и Цветомир Георгиев, зам.-министър на вътрешните работи, са членове на неговата партия, а огромната част от хората дори не ги познава и не е знаел, че заемат тези позиции.

"Има единични хора, които аз лично съм предлагал на премиера, като зам.-министър Николай Николов в енергетиката – човек, който няма нищо общо с ДСБ. Шефът на "Терем" Стоил Яков е мое предложение, с което, към днешна дата мога само да се гордея", коментира Кънев.

Лидерът на ДСБ потвърди, че неговият кум – адвокат Васил Танков, има граждански договор с "Терем" за юридически и консултантски услуги, но отрече да го е уреждал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: ГЕРБДСБРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък за последните две години не казаха другарите от герб лоша дума за ДПС, ами та нали точно те държат цялата съдебна власт и почти всички служби в сферата на сигурността. А какво да кажем за икономическата власт ами тя в чии ръце е защо няма декларация в тази посока, защо другаря Цветанов там е безмълвен. Скъпи другари има неща които са големи колкото Еверест и мечове да ги скрити и с милион декларации
60
0
 
7
 
! Отговори
dan преди 8 години
Кънев като сте в опозиция бламирайте коалиционното си споразумение с ГЕРБ и нещата ще си дойдат на мястото
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toq mina i gungito ot selqmeta po magistralni svirki odi se gramni be pomiqr proz
58
2
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
МАНТАЛИТЕТЪТ НА ГЕРБ ВСЪЩНОСТ Е КОМУНИСТИЧЕСКО- ДЕПЕСАРСКИ. ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА Е ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН, ЧЕ КУПУВАТ ВСИЧКИ ИЗБОРИ. ВСЪЩНОСТ ***, КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ СА КУПЕНИ С ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ СА БЕДНИ И ЕДНИ 20-30 ЛВ. СА ДОСТАТЪЧНИ ЗА ДА ПРОДАДАТ ГЛАСА СИ.
57
4
 
10
 
! Отговори
преди 8 години
Вижте, проблемът на ДСБ е чисто хранителен. Тъмносините винаги са имали голям апетит и след като гладуваха толкова години, очакваха, че Бойко ще им даде много голямо парче от пицата. Как да стане това, като електоралната им тежест е нищожна, 2-3 софийски квартала. Ако не бяха толкова кресливи и да изчезнат, никой няма да забележи.
56
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази политическа еднодневка още ли се изявява публично?
55
6
 
14
 
! Отговори
:-D преди 8 години
По-голямо театро от Радан даже и Волен не ни е представял. :-DИ този наrлец да обвинява други в театралничене е меко казано смешно.:-DФръцльо!!!
54
11
 
5
 
! Отговори
herr paul преди 8 години
Приятелю Odysseus,безсмислено е да спориш и обясняваш на *** и ограничени промити мозъци. С радио не се спори. Важно е мислещите хора да са активни когато трябва и да не позволяват мутрите, милиционерите и техните безмозъчни гласоподаватели да им определят бъдещето. И аз и ти знаем, че ДСБ е единствената ни надежда нещо да се промени в тази нещастна държавица. И съм сигурен, че и много още хора това е надеждата. Приятен ден и успех.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво коментираме,народа на изборите каза за кои е! Съпоставете всички партии и гласовете за тях и тогава ще разберете кои има право да говори и кои не!
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То бива да си нагъл но поведението на Р.Кънев е просто глупаво и нагло!
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като ГЕРБ искат да запазят статуквото /заедно с ДПС и БСП , това го показаха в Брюксел/ и ДСБ излязоха в опозиция, отговорността за министрите е на ББ , а не на Кънев. Състава на правителството се определя от министър председателя, това и малките деца го знаят. Но не Радан Кънев, а робите на ББ /така трябва да се наричат неговите хора/ са с определени психически отклонения /всеки сам за себе си различно/. А като се има предвид,че повечето са комунисти, целта е ясна, да продължат ограбването
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нито една "демократическа" партия не се заяде с комунистите, а се ядат помежду си?
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя не става да оглавява ДСБ.На Националното Сьбрание миналата неделя болшинството делегати бяха за моментално официално излизане от властта и иницииране на нов проект за борба с корупцията и мафията.О4акванията бяха 4е това ще бьде подложено на гласуване,но нищо подобно не се слу4и.Юнака на снимката пренебрегна гласовете на залата и наложи своята разкра4ена позиция.Сега плува в кафява вода,но той сам си е виновен.А беше многократно предупреден.Тази позиция е негова ли4на а не на ДСБ
48
4
 
16
 
! Отговори
*** преди 8 години
Радан Кънев-дребен софийски адвокат, говорител на известен политически манипулатор в сянка с прякор Лаборанта.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново под слънцето, ДСБ играе същата игра като Атака със златното пръстче. Уж били в опозиция, пък същевременно управляват.
46
5
 
7
 
! Отговори
художника преди 8 години
Радане, твоя манталитет е описан подробно в една книга на Алеко Константинов.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя кога стана калайджия, кога му почерня зад..никът?
44
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какво е това чудо РБ -куп партиики с незначителен електорат успели по някакво чудо да се докопат до парламента.И това съвкупление от незначителни електорални единици непрекъснато виси по родните телевизии,определя дневния ред на държавата,акъли раздава -уж били най умните -вятър работа,всичките до един неудачници успели да се вредят в това нищо наречено РБ.Но вижте ги платени коментатори по всички телевизии и без електорат ама акъл раздават.Пълен цирк е тая държава,но някой иска да ги забележим
43
1
 
11
 
! Отговори
честит преди 8 години
Има нещо дълбоко противно у сегашния "дИесньи". Примерно, че всички са ЧЕРВЕНИ:-Иво Инджев - ченге, самопредложило са на ДС.Самия завършил в СССР където само най-верните биваха зпращани- Кристиян Таков -главния съветник на Президента - внук на Пеко Таков, един от най-силните в Полибюро;- Президента - син на висши ТЪМНО ЧЕРВЕНИ партийни функционери, той самия член на Комсомола доколкото знам... Е хайде точно па тия да не се правят на антик-комунисти става ли?
42
1
 
16
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Тези "политици", тези смешници окончателно ще затрият България. Играят си на "тука има-тука нема", "на ти куклите, дай ми парцалите". Абсурдният театър, който разиграват, само и само да останат на власт, си е само за тях, да не изпуснат далаверата, комисионните. Еййй, ненормалници, в държавата няма производство, не се създават работни места, хората плачат за работа, те седнали да се замерят с политически еквилибристики. В кой паралелен свят живеете, бе ***? Знаете само жълтите павета. Срам!!!