Лимузини за 720 000 лева за социалното министерство

Колите не били за министъра, а за служители
21 мар 2016 20:32, Красимир Ангелов
121
Лимузини за 720 000 лева за социалното министерство
Снимка: Булфото, архив

Стотици хиляди левове е отделило социалното министерство за купуване на десет луксозни автомобила. Изискванията за возилата са високи, а на тях отговарят само два модела коли на един производител, показва разследване на Нова телевизия.

Колите са стрували на министерството 720 000 лева с ДДС. С тях обаче няма да се вози министър Ивайло Калфин, а служителите на ведомството.

Новите возила трябва да заменят онези, които министерството е закупило през 2009-а година. Оказа се, че на зададените критерии отговарят няколко марки, но само два модела отговарят на цената.

"Доставчиците, ако искат да са наш доставчик, нека да се съобразят цената, която ние можем да платим от бюджета", коментира пред телевизията Момчил Масларов от социалното министерство.

Оказва се, че доставчиците са различни, но производителят на двата модела е един и същ. А определените автомобили отговарят на изискванията, защото имат определени екстри, които са описани в поръчката.

Освен че описват определени модели, конкретните параметри говорят и за доста високи изисквания. Моделът задължително трябва да е седан, а мощноста - около 190 конски сили.
 
И още изисквания – колата да е автоматик с 6-степенна скоростна кутия, а цветът трябва да е черен металик.

Соркът за подаване на заявленията изтича в началото на април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У-ВОЛ-НЕ-НИ-Е-Е! Никога досега не е имало такава управленска наглост - довчерашни никаквици да копнеят да се изтягат в свръхскъпи коли при общата мизерия и недоимък! Всичко това трябва да бъде изметено! Някога при бай Тошо имаше 12 Мерцедес 220 за министрите, един Мерцедес 500 за ген. Русков, и 2-3 за Живков. Един Пулман и 2-3 Кадилак Елдорадо за гости. А много преди това един много близък човек, отказвайки служебна кола, казал на министъра си, че ако толкова му е спешно, ще вземе неговата...
86
2
 
1
 
! Отговори
А преди 8 години
Калфин ще се вози със совалка.
85
1
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
Е, добре де! Тези коли от 2009г. дето сега ги сменят с по-нови толкова ли са стари! И те са със същите екстри! Хората карат масово 15-20 годишни коли!
84
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Вече не е социално министерство, а сексуално!На какъв секс подлагат народа, а той си трае!
83
1
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Не се кефя като се плюе на общо основание по държавните служители. Но да разгледаме случая:10 лимузини за министерството, в които няма да се вози министъра? Кой ще се вози? Няма да са редови служители в лимузините, определено! Значи- зам-овете и политическия кабинет. Според сайта им са- 4 зам. министри, 1 парламентарен секретар, 1 началник на кабинета. Общо 6. Защо ще купуват 10 лимузини тогава? Пир по време на чума?
82
1
 
11
 
! Отговори
няма такава държава преди 8 години
Наистина може тези пари за болници, деца, линейки (пр.)да се дадат,а те ги дават за глупости. Горките не са на возиха в хубави коли и още по-хубави искат.По ТВ-новините като дават другите страни ми направи впечатление някой министри как са и със не толкова луксозни коли а нашите политици трябва да са с последен модел.Иначе ако не гласуваме искат да ни глобяват :(
81
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
защо не давате да вее вятъра.
80
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 8 години
Спряха поръчката - засрамиха се. Е не чак толко де по-скоро ги е страх Борисов да ги не уволни. Че той като усети на къде духа вятъра и веднага се ориентира че ще натрупа червени точки като ритне някой чиновник отзад.
79
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Спряха поръчката - засрамиха се. Е не чак толко де по-скоро ги е страх Борисов да ги не уволни. Че той като усети на къде духа вятъра и веднага се ориентира че ще натрупа червени точки като ритне някой чиновник отзад.
78
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Както си е в реда на нещата в най-бедната държава, управниците които са изключително загрижени за социално слабите карат най-скъпите коли! И така докато последния българин "загаси лампата".....
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Емо СоцаКарал съм и съм се возил. Идеална е за БГ чиновниците.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с какво служителите на ведомството са заслужили това? Защо не купихте произведени/сглобени в България? Или по-евтините Дачии? Все са коли.
75
1
 
9
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Да подкрепът родното производство.На тия коли от Ловеч данака е под 20 лв.Е не са маркови но щяха да си спестят сегашното оплюване от хората.В съседните ни държави масово използват Шкоди евтини и добри.Но ние сме по отракани и ни се полагат по добри модели.
74
1
 
3
 
! Отговори
рецепти за хрон. бол преди 8 години
за едни и същи лекарства, от една и съща аптека за м. февруари платих 17.00 лв. от НЗОК 4.98 лв. за м. март 19.35 лв. от НЗОК 3.82 лв. Затова ще има пари за луксозни автомобили. Хиляди са болните .
73
1
 
4
 
! Отговори
ОихАиб преди 8 години
700 хил. лева за 10 коли... Трябва да видите една на НСО колко струва.
72
1
 
6
 
! Отговори
Е Б МУ МАЙК преди 8 години
поглени ни министъра на ПРАВОСЪДИЕТО.....ПОГЛЕДНЕТЕ Я БЕ...елементарна надута КИФЛА???ПОГЛЕДНЕТЕ кметицата на Владая....ТАЯ не само че е надута кифла но преди време се е друсала и се е напивала като щайга по Студенски град..има снимки по бельо...И пак има хора които я защитават ..ЕВАЛАТА БАТЕ...тая е там за да прави условията за живот по-добри по някакъв начин...не да се прави на лоша кифла пред колегите си...тцтц..нема такава държава
71
1
 
3
 
! Отговори
Е Б МУ Майк преди 8 години
До АнонименКВИ болни деца бе брато??!Тия единственото нещо което ги интересува е да ГЛЕДАТ ЛОШО ОТ ЗАТЪМНЕНИТЕ СИ ПРОЗОРЗИ на новите лимузини и да се прават на много важни...Аз много пъти като съм се разхождал с приятели на жълтите павета и като видя някой в костюм и като сме 5-6 човека и като го напсуваме "ШЕ ти *** майката костюмарска крадлива" другите хора почват на нас да ни гледат с лошо...Макар че не съм откраднал и 1 лев..нито съм минавал през трамвайните линии на Руски паментник..тцт
70
1
 
4
 
! Отговори
Е Б Му Майк преди 8 години
Е нали в ЕВРОПАТА ХОДАТ С КОЛЕЛО.....начи немога да разбера Българския манталитет...пишат статия че ше зимат коли за над половин милион....ВМЕСТО ДА ГИ СКЪСАМЕ ОТ УБИДИ И ДА ГИ НАПРАВИМЕ НА ***....крадливите чиновницил...ние пак почваме да се правиме на кой е по умен и по демократичен...Ама то ПАСАТА НЕ било лимозина...Ама те са шефове на Агенции...Ква ЕВРОПА КВИ 5 лева гониме тц....НАПРАВО ДАЙТЕ 1 милион за кортеж като лимузините на Чеченеца мафиот-президент КАДИРОВ???ТОЯ ДЪРЖАВНИК ЛИ Е ИЛИ МАФ
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала, ГРОБ-аджии! И то на фона на стотици болни деца, които се нуждаят от някой лев за животоспасяващо операции!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да погледнем някои от изискванията, които оскъпяват поръчката:- автоматична скоростна кутия- климатроник- 4х4- черен металик- автоматични стъкла и огледала- ...Кому е нужно това рязхищение?Като искат екстри - да си ги ползват у дома си! На работа ще работят, а няма да се кефят на екстри!!!