На Пеевски му писна, отказва се от българския бизнес

Няма да купува "Химко", имало негативни кампании срещу него
21 мар 2016 12:07,
109
На Пеевски му писна, отказва се от българския бизнес
Снимка: архив, Bulphoto

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се отказва да участва занапред в български бизнеспроекти. В изявление до медиите той обяснява, че го прави, за да запази от унищожаване всеки потенциален свой бизнес партньор, който "би бил нарочен като "свързан с Пеевски".     

В него той допълва също, че се отказва от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на "Химко" – Враца.

"През м. януари 2016 г. дружеството "НСН Инвестмънт" ООД, в което съм мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на "Химко" – Враца", пише депутатът и обяснява, че  намерението му е било дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца.

"Същевременно необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на "Химко" – Враца", аргументира решението си Пеевски.

По думите му е недопустимо в държава-членка на Европейския съюз, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнесът, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им.

"Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнеспроекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като "свързан с Пеевски", категоричен е той.

"Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на "Химко" – Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най-бедните в страната", се казва още в изявлението на Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 8 години
Циркаджия!
83
0
 
4
 
! Отговори
huhu преди 8 години
Ама къв е сладур на снимката :)
82
0
 
1
 
! Отговори
dps преди 8 години
Peevski e nay golemiyat biznesmen v evropa.sled dogan razbira se....
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ННЕДОПУСТИМО е, пишман бизнесмени като Шиши да се разпореждат в държава от EU@@@!!!
80
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Докато такива като тоя на снимката са в парламента и правят "бизнес" цялата ни Родина ще е на този хал. Когато ги изметем до един (до 9то коляно) ще се оправим!
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе, а барека къде е?
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Делян Пеевски никога не е подавал декларация за данък печълба. Никога не е декларирал печалба от бизнес. Следователно не би трябвало да има нито лев капитал . Той винаги е бил на държавна заплата. Айде органите да се размърдат, а ?
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУРЦИТЕ ТЕ ПРАВЯТ САМ ДА СИ ГОВОРИШ,ОЩЕ Е В НАЧАЛЕН СТАДИЙ, СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ..............
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото ми е известно Делян Пеевски не е бизнесмен . Винаги е бил или Държавен чиновник или политик. Като такъв едва ли разполага с повече от 5 000 лв на книжка. Ако евентуално се окаже, че има повече пари, моля независимият съд да разбере откъде са му ? Щото нали ? Държавен служител, политик на заплата......Щял да се отказва от бизнесе в България ????? Какъв бизнес бе голтак ?
75
0
 
3
 
! Отговори
до ВЕРНО БЕ! преди 8 години
Не са открили най-удобния спечелил затова не са го обявили още.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се самоубие от съвест за откраднатото, тогава ще му повярвам.:)Иначе шегата на страна, дебелия е и Миролио са си продали акциите в Булгартабак, и офшорна фирма от Дубай ги е купила.Познахте, фирмата е свързана с...дебелия.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олигофренската неизключваща се реклама в Днес БГ с пържолата и *** по принцип дразни страхотно, но разгледана в контекста на тази статия, е направо пожелателно-приятна и всеки я приветства.
72
0
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Абе и на нас ни писна от него ! На мама момчето ! Помните ли как като уволниха маика му от тотото се паднаха едни и същи числа в тотото ?!?!Та от тогава и този хубавец върти "бизнес" продължение и под крилото на мама и Доган !
71
0
 
22
 
! Отговори
vt преди 8 години
Какъв инвеститор е този кух дебелак ? Със 150млн кредити от КТБ които никога няма да върне и с чужди милиони от нагласени обществени поръчки така ли се става успял бизнесмен в България ? Това е един кух балон който много лесно може да се пукне ако правосъдието не беше корумпирано и подвластно на определени хора.Да обясни как е спечелил първия си милион,като е бил държавен чиновник,няма да може много ясно.А това,че е депутат а участва в разни дружества и никой не го закача това пък друга тема..
70
0
 
22
 
! Отговори
БРАВО!!! преди 8 години
И НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ПЕЕВСКИ И ПОДОБНИ ***!!!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човеко му сЪ жУвееее!за къв *** са му мангитеако вземе да се гътне катМишо бирата,"ало Ваньо",Чернев и т.н.!то он от един вамек еразбрал!нема да има нужда от театрО кат при Доган!има прогрес вече!ми тъй де!
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пеевски Дубай купи Пеевски България". Подробности четете в Бивол и други медии.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До верно бе, ами много ясно, че има такива които знаят, но няма да ти кажат със сигурност.....Лично при Пеевски за тази информация:)
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е сега босовете на Пеевски да го сменят и да разхождат друг на каишка защото вече стана прекалено неудобен!!!
65
0
 
7
 
! Отговори
преводач преди 8 години
на тоя ермата в помията му се вижда малко а иначе е ненаситник