С 16 души и 106 000 лв. крепим Бокова за ООН

Представиха екипа, който ще работи за кандидатурата й
Обновена: 21 мар 2016 14:01 | 21 мар 2016 14:00, Красимир Ангелов
21
С 16 души и 106 000 лв. крепим Бокова за ООН
Ирина Бокова. Снимка: Булфото

Бюджет от 106 000 лева е предвиден за кампанията на кандидата на България за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, обявиха от екипа за координация на работата по кандидатурата, който беше представен в МВнР.

Всички средства за кампанията ще бъдат контролирани най-стриктно и ще бъдат отчитани по надлежен ред, посочи Райко Райчев, директор на Генерална дирекция "Глобални въпроси", който оглавява оперативната работна група.

Още по темата

Той припомни, че оперативната работна група се е събрала на първото си съвещание през февруари, в което е участвала и самата Ирина Бокова. Приети са оперативен работен план и концепция на кампанията. Дадени са съответни инструкции на нашите посолства и постоянните ни представителства. Ще се определи по един представител на всяко посолство, който да отговаря за кандидатурата и да следи процеса до самия избор на генерален секретар, заявиха още от екипа.

Предвиждат се три основни фази в кампанията. Първата е до началото на април, когато се очаква да се организира първото изслушване на кандидатите в Общото събрание на ООН. Следващият период е от изслушването до края на юли, когато се очаква да започне разглеждането на кандидатурите в Съвета за сигурност на ООН, а третият етап е до самия избор на генерален секретар, който се очаква да бъде в края на септември - началото на октомври.

В екипа са включени 16 старши дипломати, ще участват и експерти.

Сред членовете на работната група са Мария Павлова, директор на Дирекция "ООН и сътрудничество за развитие", Борислав Костов, директор на Генерална дирекция "Двустранни отношения", Мария Донска, началник на отдел "ЮНЕСКО" в Дирекция "Права на човека" в МВнР, Мария Спасова, директор на Дирекция "Права на човека", Данаил Чакъров, директор на Дирекция "Международно право и право на ЕС".

Към настоящия момент има седем кандидати за генерален секретар на ООН, припомни Райчев.

Както е известно, Ирина Бокова бе номинирана за генерален секретар на ООН с писмо от министъра на външните работи на 9 февруари 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Харчете,вашата им.....комунистическа!Сега ви е паднало.Една учителка с 30г.трудов стаж получава 550лв.заплата,а пенсията и ще е 250лв..
7
1
 
4
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
С тези пари и прахосан човешки ресурс , можеше да се помогне НА НЯКОЯ ЗАДЛЪЖНЯЛА ОБЩИНА , видяхме , колко много са те. Да си последен по ПРОИЗВОЛНО ПОСОЧЕН показател от живота на човечеството и да ПОМПАШ МУСКУЛИ , ЯВНО Е МУТРЕНСКА ЗАРАЗА.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne harchete parite ni.Merkel shte e
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не, след Бан Ки Мун - Мун От Банки!
4
0
 
5
 
! Отговори
8 преди 8 години
А НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ КОЛКО ЛЕВА СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ПОЛИ ГЕНОВА ЗА ЕВРОВИЗИЯ?!
3
6
 
6
 
! Отговори
Еди преди 8 години
До Бокова-унизителна каУви, на народите с къса памет, преходите им са дълги.... :/
2
7
 
8
 
! Отговори
ФАКТ--НЕОСПОРИМ преди 8 години
С КАНДИДАТУРАТА НА БОКОВА , РУСИЯ ИСКА ДА УНИЖИ БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ В ЕС.БОКОВО ---ТРОЯНСКАТА КОБИЛА НА РУСИЯ В ООН!АБСОЛЮТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕКНЕФЕЗ--КОН!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като прочетох колко Дирекции има за една и съща работа, направо свят ми се зави. Ето затова в Бг бюрокрацията е най-голяма.