Светла Бъчварова от БСП се отказа от имунитета си

Цацаров го поиска заради "неизгодна сделка в особено тежък случай"
Обновена: 21 мар 2016 19:43 | 21 мар 2016 18:41,
17
Светла Бъчварова от БСП се отказа от имунитета си
Снимка: Архив Булфото

В уведомление до председателя на НС народният представител от БСП Светла Бъчварова се отказа от имунитета си във връзка с искането на главния прокурор, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По-рано днес тя коментира, че случаят, заради който й се иска имунитетът, е от 2010 г. и веднъж вече разследващите органи не са констатирали нарушения.

Главният прокурор Сотир Цацаров по-рано поиска имунитета на Бъчварова заради "неизгодна сделка в особено тежък случай".

Според държавното обвинение Бъчварова е предоставила 9 хил. декара земеделски земи за "съвместно научно изследователска и опитно-производителна дейност" без решение на управителния съвет на Селскостопанската академия, в който заема председателския пост.

Досъдебното производство е установило, че академията е загубила 1 326 671,36 лв., което класифицира случая като особено тежък.

„Земята е била отдадена за срок от 10 години, а месечната цена е била в размер на 17 500 лв., което е по 1,80 лв. на декар на година с ДДС. Според извършените експертизи нормалната пазарна цена за отдаването на земя под наем или за обработване в този регион е между 70-80 лв. на декар. При това положение разликата между 70 лв. и 1,80 лв. представлява щетата за държавата", обясни Цацаров.

По думите му не всички анализирани договори в доклада на АДФИ са отчетени като престъпления, но за тази конкретна сделка Прокуратурата счита, че налице е престъпление.

Ако бъде призната за виновна, Бъчварова ще бъде наказана с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накъдето и да се обърнеш- от 26 години - навсякъде едни и същи "Чичовци" и "Чичолинки" от торбата на чичо САМ!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички кадри на БКП-БСП са доказани крадци. Те са генетично увредени и няма спасение . Без да крадат не могат да живеят , а след това стават депутати от БСП за награда .
9
3
 
3
 
! Отговори
11 млрд губим от ТЕЦ преди 8 години
Още през 1-ия мандат, Герб искаше да закрие Селскостопанската академия, чиито разработки бяха признати по света. Затова сега ядем отровни турски зеленчуци и вносни отпадъци и ***, вм. храна. Не може от опитна научна дейност да се иска печалба. Печалбата идва от научните резултати. От неизгодните договори за американските Марици, сключени от Иван Костов и СДС Б-я губи 11 милиарда, но Цацаров е сляп за тази огромна загуба. Всеки месец правителството на Борисов взема средно по 2-3 милиарда заем
8
2
 
3
 
! Отговори
Наука, не аренда, Ца преди 8 години
Това не е даване под аренда, а опитна научно-изследователска дейност. До 1989 г. една Франция, например, засяваше всичките си площи със слънчоглед само с български семена, защото имахме селскостопанска наука. Сега за Цацаров няма наука, има само аренда, както според В.Рашидов в културата и изкуството трябвало да има печалба,като в кварталната бакалия, а, ако няма, Герб закрива театри, Ансамбъл "Филип Кутев", Селскостопанската академия, която при всеки мандат на Герб, става негова жертва. Затова
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това на снимката ли е Бъчварова?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров не може никой да го пипне за 7 години мандат вместо да го уволнят няколко пъти досега както някой обикновен работник в частна фирма за бездействие и мързел. Това е разликата между юридическо- политическа мафия и обикновените хора, че първите са недосегаеми.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не да се отказва от имунитета а да върне откраднатото комунистката
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много важно кой,какво се отказва. Напишете нещо за заснетите ченгенца каналджии. На записа ясно се вижда как нещастниците с униформи допускат преминаване на граничната бразда от нарушители. Още преди две години се знаеше че тези стресирани торби са каналджии и престъпници. Ударете на картата една права линия от Бургас до Видин и на юг от линията де що има държавен хрантутник на бесилото. Тикваров кога ще ги стигнем Румънците?
3
3
 
3
 
! Отговори
до цацаров преди 8 години
БРАВО ПООГЛЕДАЙ и ДРУГИТЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТТА НА ЧЕРВЕНИТЕ.
2
1
 
12
 
! Отговори
а преди 8 години
г--н цацаров неизгидни сделки са и ТЕЦОВЕТВЕ МАРИЦА 2 И 3 ВОДАТА В СОФИЯ И ЗЛАТНИТЕ ЗАЛЕЖИ В 4ЕЛОПЕ4 СТРОИТЕЛСТВОТО НА ХЕМУС И МНОГО ДРУГИ А КАКВО ЩЕ Е МНЕНИЕТО ТИ ЗА НАЕТАТА 4УЖДА ФИРМА ЗА ..ЕКСПЕРТИЗА НА ВОДНИТЕ РЕСУРСИ И НЕИНАТА ОЦЕНКА ЗА БЬДЕЩИТЕ ЦЕНИ НА ВОДАТА ---СОФИЯ--8 ЛВ ЗА КУБИК ЯМБУЛ---4 ПАЗАРДЖИК--4 СПИ НАРОДЕ СПИ
1
4
 
0
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ОТ 89 ГОДИНА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ВЛАСТТА Т.С. ПРОКУРАТУРА И ДР.ОРГАНИ КОИТО СЛЕДЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА,НЕ СА В ЧАС,ТЕ ГО РАЗБИРАТ САМО ФИЗИЧЕСКИ,НО НЕ И ЮРИДИЧЕСКИ.НЯМА НИКОГА ДА СЕ ОПРАВИМ,ДОКАТО ВОДАТА НЕ СТАНЕ10 ЛВ И ТОКА 1 ЛВ.