ДПС: Терорът няма вяра, удря ценностите

От партията зоват за обединение на обществата и народите
22 мар 2016 15:47,
40
ДПС: Терорът няма вяра, удря ценностите
Снимка: архив Булфото

И ДПС осъди терористичните атаки в Брюсел от тази сутрин.

"Поредицата от терористични атаки срещу мирни граждани и посланията на организаторите им са ясно доказателство, че тероризмът не различава език, вяра, цвят на кожата и култура, и цели унижението на основни човешки ценности, разделение в обществото и в международната общност", се казва в позицията на движението.

Тримата съпредседатели припомнят позицията на партията си, че  борбата с тероризма може да бъде успешна само, когато обществата са единни, народите заедно.

"От името на Движение за права и свободи и от наше име, поднасяме най-искрените си съболезнования към семействата на загиналите и изразяваме своята надежда за бързо възстановяване на пострадалите. В този тежък момент, ние скърбим заедно с целия белгийски народ!", пишат още Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да няма като всички терористи са ислямисти?
25
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Добре казано , ''сляпо подчинение'' на която и да е религия води до кофти резултати.Всъщност и християнството преди векове това е бил проблема.Но с времето се приело точните науки и логиката да са равносилни на вярата, и това е променило нещата.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тероризма е управление чрез страх,това че е свързан с определена религия автоматично я прави враг на свободния свят и води до предубеждение към изповядващите тази вяра.Нека те се замислят дали това е тяхната вяра и трябва ли да се гордеят със случващото се
23
0
 
6
 
! Отговори
от 28 преди 8 години
А за будисти не знам защото не следя тяхната преса, не защото нямат такива.Така че всички си имат своите окачалки.Но исляма в момента възпроизвежда най много такива.
22
2
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Има много случай в които католически християни правят атентати, явно не четеш новините редовно.Разгледай случаите в Америка.Е тях ги наричат атентатори не терористи .Но това вече си е терминология.Как се допуска да има толкова откачени хора е друг въпрос.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се зададе въпросът - какво е ислям!
20
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Вяра и религия в 21 век?***!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицемери нещастни.
18
1
 
2
 
! Отговори
честит преди 8 години
бе няма вяра, няма вяра ама ... тия дето в Париж направиха уийствата, тия в Мадрид, Лондон, Ню Йорк на 9/11 , както и тия дето са сега в Белгия ..КАК ТАКА ТЕ ВСИЧКИ СА ОТ ТВОЙТА ВЯРА, ВЕРИЦАТАТА ТИ ***....
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Византия налага християнстеото по тези Земи така че сегашните християни са мюслумани синове на Атила
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От дУпИсЕ са същите терористи.Вън от България.
15
1
 
4
 
! Отговори
бай ганьо преди 8 години
Ще сме "благодарни" пак на рашките още мн.дълги години че ги изпогониха от бърлогата им за да найлуят из европата както им душа сака... вятър посяха там па ние ще я жънеме бурята тука...
14
1
 
2
 
! Отговори
Пешев преди 8 години
Ами да се обединим, но вашите братя- араби не искат, а УБИВАТ. УБИВАТ. А вие....май сте ...доволни....ДОВОЛНИ!Нещо неясно?
13
3
 
18
 
! Отговори
терор преди 8 години
Напротив,терорът в момента има вяра и тя е ислям. Само мюсюлмани правят тези масови убийства.Партията ДПС трябва да се забрани.Нищо добро не е направила за България.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята си отмъщава страшно на невежите лакомници!Стойте и гледайте като добичета в скотобойна. И чакайте някой да ви помогне!
11
1
 
3
 
! Отговори
User преди 8 години
До дНевежеството е страшно нещо да знаеш ! Оная кутия с движещите се картинките вътре, промива жестоко, да знаеш. Не я гледай повече от час на ден...
10
4
 
0
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Трябва да почетеш още малко, за да ти се избистрят фактите. Още мъничко и ще успееш
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо казва алах е велик точно преди да натисне бутона, и да се взриви?
8
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са потурчени няма християни в България , има само потурчени Българи с български имена
7
15
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език