Мултикултурализмът приключи, призна Митов

Европа да се научи на уважение към себе си, призова той
Обновена: 24 мар 2016 11:07 | 24 мар 2016 10:00,
109
Мултикултурализмът приключи, призна Митов
Снимка: архив, Bulphoto

Ерата на мултикултурализма е приключила, заяви външният министър Даниел Митов. По думите му провежданата политика на концептуален мултикултурализъм е създала голям проблем в Европа.

"Европа години наред се опираше на ценности като толерантността, за да интегрира хора. Толерантността е пасивна ценност – толерираш някой, когото смяташ за не равен (...) не изискваш от него нищо повече от същата толерантност. Толерантността създаде гетата в Западна Европа, където голяма част от хората не можаха да се интегрират", подчерта първият ни дипломат.

Още по темата

Според него истинската ценност, която Европа трябва да прилага, е уважението – първо към себе си и корените си и после към другите.

"И в името на хората, които загинаха, ние сме длъжни да защитим Европа – категорично да защитим начина на живот, който тези граждани искат", подчерта Митов пред bTV.

Според него след падането на Берлинската стена Европа е живяла в условията на "голямо спокойствие, комфорт, разглезеност", но се е оказало, че степента на политическа интеграция не е достатъчна за бърза и адекватна реакция в ситуация като тази в Брюксел.

Митов беше категоричен, че разговорът има две измерения – външно- и вътрешнополитическо.

"Трябва да кажем средното – Европа трябва да продължи да приема много насериозно не само заплахата, а и идеята, че граничи не само с географски ландшафти, а и с опасни идеи. Идеи, които се стремят да разрушат самата Европа, идеите върху които стои. Европейската цивилизация е атакувана от няколко страни", заяви министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
Чифи Митов преди 8 години
Като всеки бг министър на ВнР след '90-а и Дани-ел е от 'избраното' племе. И доживяхме след четвърт век историята пак да се повтори и от телевизора пак да чуем: "МултикултурализЪма е едно недоносче!"... Прочее, илюзия е, че малцинствата (черни, кафяви, еднополови и др.) печелят от преференциалното третиране, което им оказва мулти-култи идеологията. Печели само Моше. Но да не чуем един ден и друг мохабет от него: Юд.аизЪма е едно недоносче...
73
0
 
3
 
! Отговори
Pre преди 8 години
Vai, kakvo sha pravi Daniel s jena si anglichankata?:-):-):-)
72
1
 
3
 
! Отговори
dp преди 8 години
Мултикултурализъм е поначало празна измислица като понятие.Културата (цивилизоваността) или я има или я няма, като я няма да се търси в някакви"инакви" ценности е празна работа, разни политици възсядаха тая вълна докато им носешегласове.
71
1
 
4
 
! Отговори
просто и ясно преди 8 години
Европа за европейските народи, останалите кой откъде е.
70
0
 
4
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Пухчо,допреди една седмица друга песен пееше...
69
4
 
11
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Според мен исляма трябва да се забрани.Всички мюсюлмани, които не са убийци да си сменят религията.Не разбирам как нормален човек може да изповядва тази религия.Който откаже - депортация.Няма как с толерантност да се оправим с този проблем.Не може с толерантност да се излекуваш от рак - трябва да се реже.
68
17
 
3
 
! Отговори
Маев преди 8 години
Обичам, когато някой се изказва тъй подготвено!Браво Митов!Убиецът Брайвик от Норвегия също е срещу мултикултурализЪма. Уби 70 души. Всеки, който е срещу мултикултурализма и иска чиста нация и монокултурна среда, трябва да е готов да убива като Брайвик! Или като Хитлер.И да се превърне в едно монокултурно и безкултурно животно.
67
13
 
3
 
! Отговори
Божо преди 8 години
ислямските откачалки наричат европейците "еврогейове", "***" ... !!! путиновите талибани наричат европейците "еврогейове" , "***" ...!!! Прав е Митов - Европа е атакувана от няколко страни !!!
66
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Евро.ейци,ако не знаете къде да си заврете ценностите,мога да ви подсетя.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов взе, че прогледна. Меркел обаче си остава напълно сляпа и ще е добре ако на секундата бъде заменена с някой, който да има очи и уши за това, което му казва народа.
64
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
Да си пазим интереса-това е всичко.Нашия интерес е спокойствие,сигурна работа,евтини суровини,силна държава,слаба престъпност,сигурни граници.ВСИЧКИ СРЕДСТВА В ЗАЩИТА НА НАШИЯ ИНТЕРЕС СА ПОЗВОЛЕНИ.После ще му мислим кой е герой,кой престъпник.Господ да си ги подрежда.Пазете интереса на Западната цивилизация-това е важното в момента.
63
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
До ВладиТова е доста елементарно разсъждение.Всяка идея води след себеси рискове и преимущества-трябва да вземем доброто и да изолираме лошото.В случая с мултикултито беше ясно още в самото начало какво ще стане.Грешката е на политическия и финансов елит на света и сега трябва да си плати за това-не ние да плащаме.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият начин да се интегрират повече *** е спортът. Половината национален отбор на Германия е от натурализирани германци, Щвейцария - почти всички са такива, Белгаия също, Франция също. Спортът действително издига тези, които се трудят и по честен път се опитват да успеят в живота. За съжаление, повечето африканци и араби са изключително мързеливи и малцина от тях успяват да се спасят от лапите на исляма, чрез спорта.
61
12
 
8
 
! Отговори
Бетина преди 8 години
Ами Митов - аз не видях особена ТОЛЕРАНТНОСТ на твоята говорителка ЖОТЕВА за живеещите в квартал Моленбек. Точно обратното, цялата и душа излъчваше ПОГНУСА И СРАМ от живеещите в този квартал?!!! Това обаче не коментираш!
60
3
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
За пръв път Ви поздравявам!Споделете с обикновените хора как да противодействаме на тази заплаха у нас.
59
2
 
3
 
! Отговори
мултикулт преди 8 години
Комент. ??? (21) е прав, а тоя Митов яко се е объркал. Мултикултурализмът, си е навлязъл от десетилетия в Европа, а сега още повече ... Управляващите в Брюксел, обаче бъркат липсата на ред с демокрацията ... Тия същите си въобразяват, все още явно, правилата за Европ. граждани ще свършат работа и за ВСИЧКИ в Европа! Е дано сега след последните събития си извадят главите от пясъка. И както пише един друг коментатор, защо се представят нещата, като: сигурност или свобода, а ЗАЩО не И ДВЕТЕ?
58
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мултикултито ще свърши когато забранят исляма.Който вярва в ислям да отива в Сирия, а не да идва в Европа.
57
14
 
2
 
! Отговори
Влади преди 8 години
Защо малко хора си дават сметка, че проблемът е по-скоро социален и след това верски. През последните два века в урбанизирания Запад винаги са съществували маргинализирани маси от млади хора, които нямайки друг шанс в живота прегръщат радикални идеи за сриване на съществуващия свят и взаимоотношения. В началото е Великата френска революция,после идеите за комунизъм и социализъм( еврейски идеи, м/у другото), после са футболните фвнове, с техните войни. Джихадистите са същата порода неудачници.
56
2
 
30
 
! Отговори
от Германия преди 8 години
Във всяка европейска държава има цели квартали където полиция на влиза - там освен араби, зачулени и забрадени няма да видиш - това са хора, които са се самоизолирали и си живеят в своя собствен свят. Полиция в тези квартали не стъпва от страх - препитанието на тези хора най-често са помощи изкарани от честния данъкоплатец, а те правят поредното дете за още помощи. Това е резултата от "интеграцията". А колко по-лесно щеше да е да ги екстрадират обратно като не искат да се впишат в обществото.
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толерантност - към събратята ни и към приятелски настроените народи! А не към навъсените враждебни орди от кафяво-черни същества.