Търсим изход за "Булгартабак", увери Лукарски

Не е ясно колко ще загуби държавата от свиване на производството
18
Търсим изход за "Булгартабак", увери Лукарски
Божидар Лукарски. Снимка: архив, БТА

Държавата полага максимални усилия за намиране на изход от ситуацията с "Булгартабак". Това увери министърът на икономиката Божидар Лукарски, след като дружеството обяви, че прекратява производството на цигари за Близкия изток, което означава съкращаване на персонала, както и намаляване на количеството тютюн, което изкупува от производителите.

Още по темата
Първите протести в защита на "Булгартабак" се проведоха вчера и те бяха на производители, а синдикатите се заканиха, че са готови да излязат на улицата, за да защитят 400 работни места, които предстои да бъдат съкратени.

"Всеки един протест би следвало да ни притеснява, надявам се да не се стигне до затваряне на производствени мощности на фабрики", призна Лукарски.

Той обясни, че днес предстои среща между протестиращите, асоциации на тютюнопроизводители и ръководството на "Булгартабак", на която ще бъдат обсъдени всякакви проблеми.

Лукарски допълни, че не са правени изчисления какви биха били загубите за държавата, ако "Булгартабак" намали производството си.

Министърът напомни, че до момента са раздадени доста помощи на производителите на тютюн, включително и за преориентирането им към оглеждането на други видове култури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте 1 милиард заем на Шиши да оправи Булгартабак ;))
15
0
 
2
 
! Отговори
основоположник преди 8 години
Една работа за да стане се иска здрава основа.У нас с червена лепкава кал няма как да стане нещо стабилно
14
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Лукарски търси изход.Изходът му е ясен - излиза от министерството и затваря вратата отвън.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименне си в час
12
0
 
4
 
! Отговори
. преди 8 години
Пеевски пак клати държавата.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Разбирачевимат и в русия и Виетнам фабрики,извинявай в баня лука също
10
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ПРИ4ИНАТА ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА БУЛГАРТАБАК Е---ПОДПИСАН ВНОС ОТ ТУРЦИЯ ОТ САМИЯ ЛУКАРСКИ КОЙТО СЕГА СЕ ПРАВИ НА НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МИРИСАЛ
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
все още не са ни закрили,в платен престой сме15 дни, след което чакаме от 1,04 да връчват заповеди за съкращение за всички от софия бт
8
0
 
2
 
! Отговори
Четящ преди 8 години
До макеТи , явно не си "маке", щото ако беше, щеше да знаеш коя фабрика се закрива. А, бе, дай да плюем, това е важното!
7
2
 
2
 
! Отговори
Виготура преди 8 години
Чайте са, нали пушенето е вредно за здравето? Защо се стимулират тютюнопроизводителите и цигарените фабрики, ако тютюнопушенето причинява рак на белите дробове?
6
0
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
25 години съсипвахте и рушахте, сега изход ще търсите.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от причините е възможността върху икономиката да влияят решенията на подобни посредствени и подли хора като Министър Лукарски .
4
1
 
5
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
По добре сива икономика от колкото никаква!-беше казал бившия министър и настоящ реформаторо-капиталист Т.Трайков. Проблема тук не е толкова близкоизточния,колкото напълно затворения руски пазар.Там изнасяхме до 40% от тютюна на помаците и турците от родопите.Сега марко умря и Д.Пеевски усети затваря. Никой световен концерн няма да ги купи и хиляди хора ще останат на улицата.Просто през 2005 когато лидия Шулева опита да го шитне на Бритиш-америкат трябваше да стане а не сега да се чудим.
3
0
 
10
 
! Отговори
маке преди 8 години
нема нищо случайно закриха Благоевград- Бт следва София бт и после ке пушиме само малборо на филип морис над 3000 човека стегат куфарите да бегат у чуждоземско и те така
2
0
 
7
 
! Отговори
WinX преди 8 години
daite oshte 5 miliarda zaem na 6i6i za da opravi durjavata za 400 dni
1
0
 
16
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Единствения вариант да се оправи държавата и да се осигури достоен живот на гражданите е коренна промяна на системата! Промяна на политическия елит с хора които ще са национално отговорни, неподкупни и ще милеят за родината (вън на чуждите слугинажи). Масова национализация на заводи и предприятия който доказано ощетяват държавата и гражданите. Да се развалят приватизационните сделки на наработещите заводи и да се осъдят за безстопанственост купувачите + продавачите = нац. предатели! ДО КОГА?