Местан отива при Давутоглу, после учредява ДОСТ

И обеща: Ще уведомя премиера за разговорите си, така е редно!
25 мар 2016 11:30,
62
Местан отива при Давутоглу, после учредява ДОСТ
Архив: Булфото

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан ще се срещне с турския премиер Ахмет Давутоглу следващата седмица. Изключеният от партията си политик ще проведе серия от срещи в южната ни съседка - с лидерите на две от най-големите опозиционни партии, както и с Давутоглу, който е председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието. 

Това обяви самият Местан на брифинг в парламента. Той обясни и че днес сутринта е провел среща с българския премиер Бойко Борисов, за да го уведоми за предстоящите разговори. Така е редно, обясни депутатът и допълни, че ще информира министър-председателят за резултата от срещите и след завръщането си. 

Още по темата

Бившят лидер на ДПС обяви, че новата му партия ще бъде учредена на 10 април в НДК. Преди около месец Местан създаде инициативен комитет за формирането на ДОСТ - Демократи за отговорност, свобода и толерантност. Днес той информира, че в НДК ще има 1000 учредители от България, Западна Европа и Турция. Поканени са и чужди дипломати. 

Местан обясни, че в устава на бъдещата партия ще бъде записано, че лидерът трябва да се сменя на две години, същото ще важи и за областните координатори. 

Местан припомни, че той все още не е лидер на ДОСТ, тъй като партията не е учредена. В същото време обясни, че посещението в Турция е междупартийно, затова и посланикът на южната ни съседка не бил участвал в организирането на визитата.

Бившият лидер на ДПС отново се обяви за построяването на нова джамия в София. Според него не прави чест на столицата на България картината, при която чужди дипломати изпълнявят религиозните си задължения на тротоара пред единствената джамия.

Повод за думите на Местан станаха въпросите към неговия съратник Хюсеин Хафъзов, чието име нашумя през последните седмици с това, че бе засечен да посещава сграда в Люлин, в която местните жители подозират, че се проповядва радикален ислям.

Хафъзов потвърди изнесените вече данни, че сградата е законно регистрирана от мюфтийството и всички действия в нея са законни. 

Лютви Местан пък потвърди думите на Бойко Борисов от интервю в началото на седмицата, че при последното си посещение у нас Давутоглу е поискал ГЕРБ и ДПС да управляват заедно, но българският премиер му отвърнал, че това няма как да стане, докато Делян Пеевски е в Движението за права и свободи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot avgust dosega sa унищожени 5800 терористи от пкк.бройте до десет.......
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато България била под Византийско дали имало някакво недоволство , дори няма инфорамция в История на България всичко изтрито с бутон ENTER
30
6
 
4
 
! Отговори
Веф преди 8 години
Нищо не се е променило значи... Този начин на мислене на българския народ докара до просешка тояга цялата държава, да не говорим за хората, които живеят в нея. Това подмолен и предателски начин на мислене на българина отблъсна турците в страната към Турция, а българите се самоизолираха. Не са драги дори и на руснаците вече. Та българските турци са си български граждани и винаги са живели по тези земи. Но ние им станахме душмани и по този начин зорлем се самоубиваме. Турците и българите са братя
29
2
 
8
 
! Отговори
gtf преди 8 години
?! и какво, значи само пеевски пречи на боко да направи коалиция с дпс... което в същност е факт - герб и дпс управляват заедно, дпс управлява с всяка партия, която е на власт. Този път е хубаво да се спази конституцията и втора етническа партия да не бъде регистрирана
28
2
 
6
 
! Отговори
друг емигрант преди 8 години
Щял да информира мин. председателя... Ами информирай го....... Аз например никога не съм видял турчин или арабин да развеят ЕВРОПЕЙСКИЯ ФЛАГ... Как да им вярвам на тези....? Не били всичките араби лоши... Та те и християните не са всичките лоши, но сектите в религийте са непредсказуеми.Все имали добри намерения, но....
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се възстанови лагера в Белене и този незабавно там !
26
2
 
7
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 8 години
Като си честен и точен към България.... върви в Брюксел. Националната политика на държавата се съобразява с ЕС. Чий ще го търсиш в Турция-страна само в НАТО, но не в Европа засега...Я по сериозно нашите служби да се разтропат....Бяхме сателит на СССР. Сега сме със Западна Европа. Къде е Турция....? Къде е Р. България?
25
5
 
9
 
! Отговори
До vbn 32 преди 8 години
Ти обаче забравяш най-важното,а начина ти на разсъждение е едностранчив. Кюрдите имат право не на една,а на поне 10 собствени партии в Турция,понеже тя окупира около 50-60% от цялата кюрдска територия. Турция няма право на нито една своя партия в България,понеже ние не окупираме нито един квадратен милиметър нейна територия,напротив- Турция окупира 10-15% от цялото Българско национално землище,затова ние имаме право да създадем поне една-две наши етнически партии в Турция. Неприятно,но факт!
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпникът отива при терориста да си получи задачата
23
2
 
12
 
! Отговори
До "турски" преди 8 години
Амчи то и варварите навремето са сринали "Вечния град Рим" и цялата римска империя....за да срутиш нещо не се иска много акъл....Е и ние си срутихме всички производства и развито селско стопанство и какво остана, НЕЩО ПОСТРОИЛИ СЕ?????? Е, още много дълго можем да влачим бедно съществуване, както сме си съществували през"османското съжителство", но ТОВА ЛИ ИСКАМЕ????? А ти престани да издигаш в култ жестокоста, лицемерието, "комбинативните" измами на съседите ни, въобще не ти прави чест......
22
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДА ОТИВА В ТУРЦИЯ И А ДАНО ПОВЕ4Е НЕ СЕ ЗАВЬРНЕ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ И НА БЬЛГАРИ И НА ТУРЦИ ---ДВОЕН АГЕНТ Е САВАТА НО ЩЕ НАСТЬПИ МИНАТА
21
1
 
10
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
А защо не отиде при Медведев- да се допита и до него,можеше също при Ципрас или Георге Иванов? Какъв му е оня Давидоглу- интимен приятел ли,сол та-ш-ак ли?
20
8
 
8
 
! Отговори
gerb преди 8 години
АБЕ БЪЛГАРИТЕ ВЗЕХТЕ МНОГО ДА ГО ОБИЧАТЕ ТОЗ ДОГАН БРЕ.ПО ГОЛЯМ АГЕНТ ОТ СИДЕРОВ ИЗЛЕЗНА!!!!!
19
3
 
17
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Жалки напъни и предателства на един политически труп !
18
5
 
8
 
! Отговори
vbn преди 8 години
ahaa zna4i kato stava duma za bratyata vi kyurdi v Turzia moje da ima etni4eska partiya hdp(bez nito edin 4len ot drugite etnosi 100% kyurdi). A kogato stane vipros za partii koito da zastitavat pravata na maltzinstvata v Bigariya nemoje.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да видим Роси дали има топки да спре етническата партия !
16
2
 
21
 
! Отговори
Кой е Давутоглу ? преди 8 години
До Аноним 23Този Давутоглу е упълномощен от НАТО да се грижи за мира и сигурността на Балканите, Близкия изток и Кавказ, след като свали руски самолет, и се съгласи да се грижи за 3 милиона бежанци, пълномощията му станаха 3-пъти по големи, а Русия е санкционирана от ЕС и САЩ, враг на НАТО заради Крим ,това е положението !
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан да се неутрализира и изхвърли от обращение.
14
3
 
25
 
! Отговори
Аноним преди 8 години
А кой е тоя Давутоглу и на каква позиция е в България, та има искания кой да управлява в нея?! Кво става тука бреее..........
13
1
 
14
 
! Отговори
Юзър преди 8 години
И мен шефа ме привиква отвреме навреме.