Украйна обяви Плевнелиев за личност №1 на 2015-а

Президентът ни имал огромен принос за единството на украинците
25 мар 2016 15:55,
397
Украйна обяви Плевнелиев за личност №1 на 2015-а
Снимка: архив Булфото

Българският президент Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с наградата "Личност на годината – 2015 г.", която се връчва вече 20 години от Украйна. Призът ще бъде даден на държавния глава на тържествена церемония в Киев на 26 март.

Плевнелиев получава отличието за обществената му и политическа дейност в европейски и международен план и за приноса му за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност, се казва в съобщение от президентския пресцентър.

Още по темата

Българският президент получава отличието и заради приноса си за утвърждаване на единството на украинската нация. Плевнелиев е отличен и за последователните си позиции в защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за отстояването на европейските ценности.

Престижната награда ще бъде връчено на българския държавен глава от първия президент на Украйна Леонид Кравчук.

От екипа на Плевнелиев припомнят, че тази година ще бъде отбелязана 20-годишнината на програмата "Личност на годината" в Украйна.

Наградата се връчва на личности с призната от европейската и световната общност професионална и обществена дейност, с принос в различни сфери на обществено-политическия и икономическия живот. Сред носителите на отличието са папа Йоан Павел II, президентът на Латвия Далия Грибаускайте, президентът на Полша Александър Квашневски, президентът на Литва Валдас Адамкус, Върховният представител за Общата външна политика и политиката за сигурност на ЕС Хавиер Солана и др.

По време на работното си посещение в Киев българският държавен глава ще проведе среща с президента на Украйна Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чехъл на годината в действие
99
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев пак президент в следващия мандат.
98
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крастави магарета през девет баира се надушват.
97
2
 
16
 
! Отговори
тя преди 8 години
Колко изкуствена усмивка!
96
4
 
25
 
! Отговори
Баба Пена преди 8 години
Подаряваме им го,с договор никога да не го връщат тук!!!
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ATILLAЗаместник-председателят на руската държавна Дума Владимир Жириновский обобщи радостта на руските власти от терористичните нападения в Брюксел с пожелание европейците да пукнат. Вкупом."Тероризмът е изгоден за Русия, европейците да пукнат!""Терористичните атаки в Европа са крайно изгодни за Русия"Каквото путин мисли Жириновски има смелостта да го каже, но и да не го беше казал не се иска на си Айнщайн да откриеш целите на русия, а именно разпад на НАТО и ЕС страните като съюз защото народа го е казал, Съединението прави силата
94
2
 
20
 
! Отговори
тя преди 8 години
Да си го вземат при тях, за да са в пълен състав, много си отиват!
93
20
 
3
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До пародия--117;Това което пишеш се отнася за Крадеца Гоцето.Никой не пожела да се унижи , като се срещне с него.Натресе ни големия шлем. Да живее Плевнелиев . Единствения адекватен президент. Пак ще го изберем. Да живее Б--я. Русия и русофилите са проклятието за родината ни,Те са най злобните ***, Цялата ни история е пълна с примери за предателствата им Те са АНТИБЪЛГАРИ.
92
18
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Плевнелиев е първият български президент, който не е издънка на ДС, респективно КГБ. И доколкото Москва все още дърпа конците в България, той няма никакъв шанс. :(
91
2
 
18
 
! Отговори
Az преди 8 години
Фалирала държава, управлявана от фашисти, дошли на власт с кървав преврат обявяили безподобното *** за личност н.1 ! Малко е, това нещо е *** н.1 в света !!! ООН трябва да го сложи в златен кафез и да го изложи в Ню Йорк, да знаят идните поколения какво е липсващото звено между *** и човака.
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не искам за братя хора които искаха от нас да се откажем от Пиринска Македония, на мен не са ми братя тия дето превърнаха родината ми в концлагер и откриха всичко човешко у човека. Не искам братя които разболява хиляди с чернобилска радиация. Не им искам и братските цени на Газа и петрола не благодаря
89
20
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Скоро руската зараза в България ще бъде излекувана. Само дъртаци останаха путлерасти, а те не могат да се възпроизвеждат а на младите поколения им е през оная работа за тъпите руснаци. Дъртаци, българосъветската дружба си отива заедно с вас.
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобре беше ако е Сомали обяви Плевнелиев за личност 1, поне има повече цивилизация .
87
14
 
4
 
! Отговори
ДО 135 преди 8 години
КВА РУСИЯ ВЕ ЕЕЕЙЙЙ...ПУТИН СЕ ОС-РА КАТО СВИ-НЯ ,НАРОДА МУ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ И МРЪСОТИЯ. ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ПИЯНИЯ РУСНАК --ПО-ДОБРЕ. БЪЛГАРИЯ Е В ЕС И В НАТО ЗА ЩАСТИЕ НА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ.
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя просто няма дубликат
85
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринРусия да си гледа себе си. Руското робство е към края си.
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да получава направо Украйнско гражданство.
83
1
 
11
 
! Отговори
убавец преди 8 години
Туше ! хахаха тоя е уникат. Предвиждам продължение на политическата му кариера като губернатор на Одеса . хахахахаха
82
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заслужава тая награда,защото е един истински и добър президент. Нека е жив и здрав.
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо бомбите не са в Русия някой ще попита ли, това случайно ли е. Та нали точно Русия води война с тях в Сирия. Или пък може би са заедно и защо атентатите в Турция започнаха след като Русия и Турция се скараха. И че оръжие са идил всъщност