Украйна обяви Плевнелиев за личност №1 на 2015-а

Президентът ни имал огромен принос за единството на украинците
25 мар 2016 15:55,
397
Украйна обяви Плевнелиев за личност №1 на 2015-а
Снимка: архив Булфото

Българският президент Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с наградата "Личност на годината – 2015 г.", която се връчва вече 20 години от Украйна. Призът ще бъде даден на държавния глава на тържествена церемония в Киев на 26 март.

Плевнелиев получава отличието за обществената му и политическа дейност в европейски и международен план и за приноса му за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност, се казва в съобщение от президентския пресцентър.

Още по темата

Българският президент получава отличието и заради приноса си за утвърждаване на единството на украинската нация. Плевнелиев е отличен и за последователните си позиции в защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за отстояването на европейските ценности.

Престижната награда ще бъде връчено на българския държавен глава от първия президент на Украйна Леонид Кравчук.

От екипа на Плевнелиев припомнят, че тази година ще бъде отбелязана 20-годишнината на програмата "Личност на годината" в Украйна.

Наградата се връчва на личности с призната от европейската и световната общност професионална и обществена дейност, с принос в различни сфери на обществено-политическия и икономическия живот. Сред носителите на отличието са папа Йоан Павел II, президентът на Латвия Далия Грибаускайте, президентът на Полша Александър Квашневски, президентът на Литва Валдас Адамкус, Върховният представител за Общата външна политика и политиката за сигурност на ЕС Хавиер Солана и др.

По време на работното си посещение в Киев българският държавен глава ще проведе среща с президента на Украйна Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
1
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Една рядка васална и предателска личност,нямаща нищо общо с уменията на голямата дипломация.....
179
0
 
2
 
! Отговори
МИШО преди 8 години
ПРОДАЖНИЦИТЕ НА НАРОДИТЕ СИ ,СЕ НАГРАЖДАВАТ И ЦЕЛУВАТ ЕДНИ НА ДРУГИ.ЩЕ МУ ГО НАКРИВЯТ НА ПУТИН ,ЧЕ НЕ ПРИЗНАВАЛИ РЕФЕРЕНДУМА ЗА КРИМ.ВИДЯХ ,ЧЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИ ОТ ЕДИНИЯ КРАЧОЛ , В ДРУГИЯ. СМЕШНИЦИ -МЪЧАТ СЕ ДА СЕ ОПРИЛИЧАВАТ С ЕДИН ПРЕДАТЕЛ ОТ ДВАДЕСЕТИЯ ВЕК ,АМА ОНЯ НЯМА СТИГАНЕ-ПРЕДАДЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ.
178
1
 
5
 
! Отговори
матрос преди 8 години
Лошо, много лошо, подписахме си смъртния акт.
177
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев обяви Яиценюк за мъжкар на годината.
176
2
 
14
 
! Отговори
Марешки Президент преди 8 години
Еми да си го взимат Украинците.Ние Българите не сме видели кой знае колко добро от него!
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Палачинков "Абе верно ли че Василев умрел?Знае ли някой?" ХА ако е верно че Василев-са е гушнал букета - днес е ще да е хубав слънчев ден :)
174
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
гадни укРаинци сътрудници на гестапо през 2 св война аз бих отказала подобнонещо
173
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смехотворна държава, обявява за личност един клоун - цирка е пълен /евроатлантически/
172
0
 
16
 
! Отговори
ПРОТОКОЛНО преди 8 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ТИЯ СА ИЗПЕРКАЛИ ТОТАЛНО!
171
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
262- а ДАЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ СЕ СРАМУВА ОТ ТАКЪВ КАТО ТЕБЕ, НАПЪЛНО НЕГРАМОТЕН!?
170
3
 
19
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
АЗ СЪМ ВЪВ МОСКВА И Е ЗА СМЯХ ПРЕД НАРОДА СИЖИВЕЯ И РАБОТЯ.СЪДРУДНИЦИТЕ МИ ЩЕ МИ СЕ СМЕЯТ ЧЕ ИМАМЕ ТАКЪВ ПРЕЗИДЕН ЩЕ МИ ТРЯБВА ДА ИМ ПОКАЖА КОМЕНТАРИТЕ НА НАРОДА НИ КАК СЕ ПОДИГРАВАТ С ПРЕЗИДЕНТА СИ.
169
1
 
14
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
ОЛЕ ЛЕ ОЛЕ ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ УКРАЙНА НЕ Е ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ИМЕНО УКРАЙНА ТЕЗ УБИИЦИ.КОИТО ХИВИ ЗАПАЛИХА ХОРАТА В ОДЕСА ИМАШЕ ЕДНО МОМЧЕ НА 12 Г И ХЕНА БРЕМЕНА МЕЖДУ ЗАПАЛЕНИТЕ ХОРА.ЕВРОПА ГИ РАЗБРА НАШИЯТ БАЙ *** НЕ МОЖА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ СА УБИИЦИ ТЕЗИ ФАЩИСТИ.БЪРЗАЙ ДА СИ ПОЛУЧИШ НАГРАДАТА ДНЕС Е 26.03.2016 Г ГОЛЯМ СМЯХ ЗА ЕВРОПА И ПОЗОР
168
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мале голям смях пада,Украйна тази фашистка диктатура го обявила за личност! голямо признание!
167
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 241СЛАВА НА УКРАЙНАДраги Украинци,Много сме щастливи от високото отличие.Като жест към вас, ние българите съобщаваме, че сме готови да ви предоставимг-н Плевнелиев за следващите 50 години.Вземете го и вижте как ще си паснат с един друг титан на демокрацията, койтоживее и работи при вас - Саакашвили Вратовръзкоядишвили.
166
1
 
23
 
! Отговори
Оушън Нюз преди 8 години
Росен Плевнелиев е номиниран за най-висшата военна награда на Папуа Нова Гвинея - брилянтов банан и копие със златни палмови листи и платинени листа от захарна тръстика. Росен е номиниран като главнокомандващ със препоръки от Канадската неправителствена организация за подкрепа на хомосексуализма в Нова Гвинея. Президента на Папуа Нова Гвинея е издал указ да бъде изпратен единствения самолет на Гвинея за да докара Плевнелиев на празничната церемония по връчване на наградата.
165
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До славянинТова у нужника ли го измъти за православието? Византийците католици ли са? Ба хти тъ паците др ищат тука!
164
1
 
10
 
! Отговори
Затворко преди 8 години
До АнонименСъвсем вярно е че глупостта не ходи по горите, а при такива като теб. Когато някой започва да малтретира етнически руснаци, то майката родина е длъжна да им окаже помощ, а факта че руснаците са войници го доказаха на урките и ако Путин не ги спира до сега да се избесили по Киев водачите на Хунтата.
163
11
 
2
 
! Отговори
До славянин преди 8 години
Нека не се заблуждаваме, православието от около три века е не нещо друго, а основна идеологическа доктрина на руския империализъм и средство за промиване на мозъци и вербуване на агенти за влияние. Наградите за принос в единството на православните народи са именно това - плащане на агентурата и наемането на нова агентура. Под единство на православието в Русия разбират единство в подчинението към руската църква, която пък е подчинена на Путин и КГБ. Православието в наши дни е част от хибридната война на Русия срещу България
162
9
 
2
 
! Отговори
? преди 8 години
Бях изтрит след като казах историческия факт че повече украинците са дали жертви във войната с турците за руския мерак за контрол над проливите което наричат някой "освобождение" след 5 века, пак ли ще ме изтриите?
161
3
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааа..241 преди 8 години
До славянинЕВАЛЛА!!!ГОВОРИШ АБСОЛЮТНИ ИСТИНИ -----КАТО , ДЕЛФИЙСКИЯ ОРАКУЛ!!ЯВНО , ЧЕТЕШ ДОСТА....!!!!!!!!