Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
34
 
! Отговори
Като златото преди 8 години
Ще стане като със златото, ще дупнем, ще ваднем и ще го пратим за краваристан за жълти стотинки, а Тиквата пак ще оставят на мира с компроматите от Козяк!
18
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 12Първо че в Черно море няма нефт- факт. Втори- тоя Бойко Мертодив Борисов Тиквата е уникален нагляр- приказва си демагогските простотии , приказва лъжи а никой не му държи сметка. Самоп му се подиграват и го хулят. А на бат ви Тиквата вашите подигравки и хули са му през онази работа.Трябва да се имзете тоя *** със силови действия. Трябва масов протест стигащ до безредици...и то толкова дни докато3 падне тоя *** от власт.!
17
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За голяма мъка на червените тикви , г-н Борисов жъне успехи по всички фронтове. Като истински Българин работи за доброто на народа . Никакви опорни точки на червените *** не могат да засенчат добрите неща , които се правят за България . Браво г-н Борисов , имате още един мандат от благодарните и умни Българи . Апропо другари , защо Корнелия Нинова иска да прави коалиция с ГЕРБ , само така питам за протокола .
16
5
 
20
 
! Отговори
shnell преди 8 години
Мое да почнем,мое и да не почнем.
15
12
 
28
 
! Отговори
ГРЪЦКИ ЛЕЙТЕНАНТ преди 8 години
БОИКАС...ОЩЕ СЪВЕТСКИТЕ УЧЕНИ СА ПРОУЧИЛИ ВСИЧКИТЕ ВИ ВОДИ ОЩЕ ПРЕЗ 60-ТЕ И 70-ТЕ ГОДИНИ, БРЕ БУРЕ ТАКОВА....И НИЩО НЕ СА НАМЕРИЛИ....РУСНАЦИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ НИЩО НЯМАТЕ В МОРЕТО..НИ ГАЗ, НИ МАС, НИ ПЕТРОЛИА....НИЕ ГЪРЦИТЕ ВИ ЗНАЕМ И КАРИЕСИТЕ НА ЗЪБИТЕ ВИ.СЕГА АМЕРИКАНСКИТЕ ФИРМИ ЩЕ НАУЧАТ И ТЕ ЧЕ НЯМАТЕ НИЩО.
14
6
 
44
 
! Отговори
шaмaн преди 8 години
Пред 300 стaрейшини : "Зaпочвaме дa дупчим....."Кои - ти и Лили, ти и Цецо, ГЕРБ жени В.Търново, Aн-Нусрa и Кaтaр, Шел?Ние 0,75 или 0,56 процентa концесионнa тaксa ще получим и ще ни продaвaт ли нa нaс нaшия гaз?
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да думпчиме за едно вече скоро неизползваемо гориво, по-добре да се мъчим да добиваме от възобновяеми източници и да мислим в бъдещето. Стига сме били роби на нефта и грозните компании, които искат да го наложат като основен и единствен продукт !
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли ще дупчат в морето, ще пробият някой нефтопровод и ще добиват............
11
3
 
41
 
! Отговори
БеГе ШуробаЖанак преди 8 години
Всичко ще бъде погълнато от фирмите на стринка, баджанака, шуренайка и т.н.
10
4
 
29
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До ЧестенМи такъв си е: лъжльо.
9
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муахахахахаха...да г-н Тиква, април заповаме да източваме от черноморското дъно нефт и газ! Даааа.....Бах.ти нагблия самовлюбен типаж! Приказва си идиотии, без даже и капка срам да има и по-лошото е , че никой не му търси сметка за тия глупости които ръси наляво и дясно по цял ден.
8
3
 
48
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
A за златото нещо?Що и него да не си добиваме?Че договорите още се крият!!Оправи златото,газта лесно ще тръгне!!
7
4
 
8
 
! Отговори
кур клуб преди 8 години
А дано има повечко нефт и газ.
6
2
 
25
 
! Отговори
Не се заричайте преди 8 години
толкова, нищо не се знае.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До --боко предателя
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
недейте бре
3
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати простака
2
2
 
51
 
! Отговори
Честен преди 8 години
Тоя " добро утро " да каже, пак гледай къде е слънцето!
1
6
 
53
 
! Отговори
-- преди 8 години
Кое е това жалко същество на снимката?