Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Немска поговорка казва.Най- мръсните с в и н е са винаги с най-белите ризи.
238
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винету е събрсл старейшините ;)
237
1
 
7
 
! Отговори
Пинко преди 8 години
"Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове..."Явно е имало племенен съвет :)
236
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дупчи, дупчи Бойко докато си млад, че като остарееш не ставаш за ***
235
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната глупост....
234
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДУПЧИ,ДУПЧИ, НАРОДЕЦА.ЩЕ СЕ ЗАМОГНЕ ПОЧТИ ТОЛКОВА КОЛКОТО ОТ ЗЛАТОТО ВЪЗДУХАР.
233
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе петрола няма да иде скоро в историята, щото от него само сирене не да започнали да правят, но за разлика от Румъния при нас ще се краде над 90% от печалбата, а при тях само 10 %
232
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tva nedorazumenie muxalboikov vun i ostavka nedoraznumenie kradlivo gerberastko
231
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевБойко е истински ***!
230
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петрола скоро ще иде в историята и няма да трябва на никого... Сетиха се кога да търсят...
229
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бреххх *** *** няма да се спрете цял ден в тази тема няма новина за путин и ся да кълнем тиквата
228
3
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
дано Господи нищо не намерят.
227
5
 
16
 
! Отговори
бойко преди 8 години
да се чете:както подарихме златото, така ще подарим и всичко друо на еврейските началници
226
7
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
mnogo e gotin.znam che mnogo glavochi sa na drugomnenie
225
7
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ "РУСОФ преди 8 години
До месец ще сложим най-добрите американски компресориООО ,ОЩЕ УТРЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ЩЕ ВИ ВИДИ СМЕТКАТА ! ЩО НЕ КУПИХТЕ РУСКИ КОМПРЕСОРИ БЕ ,ХЕМ СА ПО-ЕВТИНИ ,ХЕ СА " ПО-КАЧЕСТВЕНИ " ?!
224
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини"Kакви са тия "старейшини"? Ние в племе ли се превърнахме вече...
223
2
 
31
 
! Отговори
Батко преди 8 години
и да има нефт ще печелим от него колкото и от златото
222
18
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефтЩЕ ДУПЧИТЕ АМА ЩЕ ЯДОСАТЕ ДРУГАРЯ ПУТИН И НЕГОВИТЕ ПИОНКИ В БЪЛГАРИЯ !
221
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,че ми пука, но един нормален политик, трябва да каже с коя фирма имаме сключен договор, какви са условията на договора, другите параметри, прогнозите за печалба.Sorry, но политиците в тази страна не са нормални.За жалост вицът, че в България мафията си има държава е верен.Не, че в другите страни политиците са нормални.
220
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо, отговарям ти за посочения от теб период, който ти сам наричаш след освобождението.Тогава Русия е царска, ако не знаеш, едва през 1917 година става съветска.Провери си какво си писал.Но ако търсиш повод да сложиш грамофонната плоча, няма да я слушам.Лаенето на аба не ми допада.Има много цифри от Афганистан, Виетнам, Иран, Ирак-по-големи и по-кръгли. От фашизма -също.