Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
2
 
! Отговори
матрос преди 8 години
Ьначи се отказваш от южния поток, така ли да разбираме?
218
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото хубаво е, че мафиотите ще се хванат за гушите, ако замирише на нефт.Мафията има своите закони, оцелява най-силният, а силата е преходна, алчността-вечна.
217
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо се активира. Много данни щракаш, но това е един евтин стар номер да изглеждаш убедитеблен.Не е вярно, че целенасочено е било потискано населението , което е избягало от "османското съседство" в тези области.Просто в царска Русия бедността на селячеството е голяма.До 1861 година са били и крепостни.Не може да се води разговор с човек, който целенасочено върти едни и същи фрази с една покъртително подозрителна увереност.И с чувство на неопровержимо превъзходство.
216
7
 
3
 
! Отговори
Айде преди 8 години
ДПС=Русия= газ на "братски" цени, т.е. двойни
215
7
 
4
 
! Отговори
Д-р Га преди 8 години
Всичко става все по-нормално и си идва на мястото. И това е заслуга на Борисов и на ГЕРБ. БСП е в кома и едва ли ще има 5-6% на следващите избори,Радан разтури РБ,ДПС с Доган и Пеевски е една мафиотска котерия и това се знае от всички,Гоце и Патриотите са на прага да влязат в следващия парламент, а Атака всички вече знаят че са сбирщина от неудачници,мързеливци,затворници и бавноразвиващисе човечета....КАКВО ДА СЕ КАЖЕ ПОВЕЧЕ. САМО ЕДИН ГЕРБ ОСТАВА ЗА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ. ТОВА Е.
214
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като говорим за нефтодобив в Русия, половината от прихода от данъци е от добива на горива.У нас горивата ще са на съответните фирми,не на България.В момента концесионната такса за Дънди е 8% без да се упражнява държавен контрол на добива на фирмата т.е. работим на юнашко доверие и комисионни,братко Одисей.
213
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази вечер не върви разговорът по директивата.Не е уместна изтърканата тема за фили и фоби.Темата е, че боко ще дупчи морето и ще стане шейх.Бил е кмет, министър-председател, бил е Буда, има време да стане и Бог, някой малко бърза, но тук едни кухи манерки вече са го провазгласили и си позволявант да говорят от името на народа.Един ден ще стане ясно на кратунковците, че няма народ, защото това управление го унищожи.
212
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusАми хайде ти уреди концесията пък аз ще извадя златото.Ама ти ще си по концесионния договор.Навит ли си?
211
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашия Бойко се върна...така говорят в Европа а сега и в България. Да е жив и здрав.
210
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво. За това цяла България е с ГЕРБ и Борисов.
209
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН СИ КУПИЛ ЕДИН КАМИОН ПАМПЕРСИ ...ЕЙ ТАКА ДА СИ ИМА.
208
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продавам мисли.тел-ххххх ххх ххх ххх.Само сериозни предложения.
207
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ качи още поне 5%. БРАВО НА БОЙКО.
206
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов отново го навря и го натъпка до макарите на Путин. Да му е честито. Да си гледа пияната държава.
205
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН ГО ВТРЕСЕ ПАК.
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МучачосНе само казват ами еНефта в Тюленово -Шабла Е с абсолютно качество и се използва в фармационната промишленист. За разните му там кремове вазелини парфюми . помади и т.н.
203
5
 
2
 
! Отговори
Д-Р ХАДЕС преди 8 години
ПРИЕМАМ РУСОФИЛИ С УДОВОЛСТВИЕ.
202
10
 
2
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ...ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ МИ ПУКА.
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 264Одисей, като добиват западните фирми нефт,за България какво по-точно ще има като келепир?За Дънди прешъс концесионната такса беше 0.75%, ти като човек на властта знаеш ли каква ще е въпросната такса за добива на нефт и газ, защото въпросните горива няма да останат в България, нали не смяташ, че като ни броят за патки пасем трева?!
200
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така...браво Бойко. *** пак напълни гащичките за кой ли път.