ДБГ почва консултации за общ кандидат-президент на РБ

Залагаме на консолидиране на Блока, посочи Кунева
27 мар 2016 12:36, Красимир Ангелов
32
ДБГ почва консултации за общ кандидат-президент на РБ
Снимка: БТА

Националният съвет на "Движение България на гражданите" даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок, съобщават от пресофиса на организацията.

В съобщението се уточнява, че това е едно от решенията на Националния съвет на ДБГ, който се провежда от вчера в Банско. Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата.

ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се посочва още в решението на форума.

Органът е възложил изготвянето на проект за начина на провеждане на Националното събрание на ДБГ, както и на концепция за развитие на устава, които да бъдат предложени на Националния съвет на следващото му заседание.

В изказването си пред Съвета вицепремиерът и лидер на движението Меглена Кунева посочи, че хората в залата - кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези, които провеждат истинските реформаторски политики - без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма.

"Всеки, подкрепен от нас за управленска роля, трябва да е наясно, че имаме задачи в секторите на образованието, антикорупцията, икономиката, изборните правила, администрацията, електронното управление, енергетиката. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват", каза още Кунева.

По отношение на бъдещето на Реформаторския блок, тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока. “Ако друг иска нов политически проект, нека да си го прави, но не може да ангажира РБ през присъствие и блокиране на решения. Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата”  заяви още Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Меглена КуневаДБГРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
РОСЕН преди 8 години
До Анонимен: НЕ НИ ТРЯБВА ТАКАВА ИНСТИТУЦИЯ -ДОСТАТЪЧНО СОФРАДЖИИ ИМА НА ЯСЛАТА И ЗА НАРОДА ОСТАНА САМО ДОЛНАТА *** НА ХЛЯБА.ПАРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ,ДА СЕ ДАВАТ ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА, РОДИТЕЛИТЕ НА КОИТО ПРОСЯТ ОТ ХОРАТА ,ЗА ДА ГИ ЛЕКУВАТ В ЧУЖБИНА. ЧУВАТЕ ЛИ ПОЛИТИЦИ ОТ ВСЯКАКЪВ ЦВЯТ ПАРТИИ И ПАРТИЙКИ -НЕ СЕ БОЙТЕ ,НАРОДА НЯМА ДА СИ ПОМИСЛИ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ДЕМАГОГИЯ ОТ ВАША СТРАНА ЗАКРИВАНЕТО НА ИНСТИТУЦИЯТА ПРЕЗИДЕНТ.
17
0
 
0
 
! Отговори
МИТЕВ преди 8 години
ИЗДИГНЕТЕ КОМАНДИРА СИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ДА ВИДИМ ТОГАВА КАК ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ С БОРИСОВ-КАК ЩЕ ПОДЕЛЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СТОЛ. ДО СЕГА ВИДЯХМЕ ,ЧЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОВЕЛЯТА " ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО -ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ". ЗАТОВА ОЩЕ СМЕ НА КОТА 1989 ГОД., СЪС ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ПО НИСКИ ОТ НАЙ ИЗОСТАНАЛАТА АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА. САМО МАГИСТРАЛИ СА ВИ В ГЛАВАТА -ЗА ДА ЗАДОВОЛИТЕ ЗАПАДНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ,ЗА ПО БЪРЗО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ КЪМ ОРИЕНТА И СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аналният съвет на Движение "България без гражданите" с активната гъжа Пръмова да си гле'а работата.Тая, ако има честни избори, ще спечели само гласа на баба си.Нали затова навремето се омъжи за "член" , свързан с Политбюро!Тогава за престиж и пари, сега за пари и власт...В Библията пише - "По делата им ще ги познаете"! Ако е читава - да работи за създаване на икономика и кадри.Сега работи за собствената си икономика и къдри... Ама одъртя и тя, горката... И не измисли нищо освен лозунги.
15
1
 
3
 
! Отговори
Къш ! преди 8 години
Червената Кунка и нейният кумчо Вълчо направиха всичко по силите си да съсипят екипността в работата на Реформаторския блок именно с артикулиране в медиите на несъгласувани с останалите реформаторски партии "ДБГ инициативи" ! Не само че саботираха всички решения за конструиране на РБ като единна партия, ами постоянно акцентират върху "решения на собствената им партия", като например лансиране на познати от миналото креатури ала' Соломон Паси ! Мисля, че е време да свалят абреатурата "РБ" от казионния си ревер !
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога повече президент - продажник и слуга !!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема по-отвратително същество от тази на снимката. Аз не знам тази за политик ли е родена та народа ходи и пуска глас за нея? Тази не заслужава дори коментара ми. От такива като тази 27 години се ровим в калта и се мъчим. Толкова ли е трудно да се оправи една страна с 7 милиона население господа?
12
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Аз съм за Лозан Панов, защото е от малкото хора със смелост да каже цялата грозна истина:"Затова ако за четвърт век демократично съществуване, държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено. Ако през това време 2 млн. българи напуснаха страната, сред които и голяма част от цвета на нацията, значи така е било замислено. "Колкото до ГЕРБ само Бай *** е по-подходящ от Борисов за техен кандидат. Трудно се намира чак толкова по-нагъл и *** селски тарикат достоен и представителен за мат'риала!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да изметем ***
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип съм дясно мислещ човек ама за тези *** РЕФОРМАТОРИ дето КОСТОВ ги е сложил в един казан и ги бърка ЗАБРАВИ
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и?
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мегленче, ама това си ти! Я виж - за евродепутат ставаш, за вицепремиер ставаш, за министър на образованието ставаш, та за президент ли! И след мандата ще станеш и главен мюфтия! Както е казал народа - "Таз година булка, догодина.....две"
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези "ПОЛИТИЦИ" от тази коалиция на конкурс по тъпотия да бяха ги избирали , пак някой по-умен можеше да се намери. Веднага предлагам да издигнат за държавен глава тяхния депутат Корман Исмаилов. Все пак се е срещал лично в сараите на Ердоган и Давитоглу. За вице може да бъде Раданчо с обратната резба, тъй като това е Европейска мода и много би се харесало на Еврогейатлантиците. Представям си една среща на четири очи между Радан и оня европедал Бендит Комбегдит ако така му беше името на извратен
6
1
 
8
 
! Отговори
naco преди 8 години
Какво е това ДБГ? Ако е партия защо не участва САМОСТОЯТЕЛНО в избори?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тия стари червени чанти не се отказват - само бй ще ги вразуми!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева - президент! Йее, йееееее!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не е Кунева,защото ще се гръмна ритуално.
2
0
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Ха-ха как това червено кривоусто нещо смята да спечелят каквото и да е било след като на изборите през 2014 г. деформаторския блок като цяло едва допълзяха до почти 9% от гласувалите. Дават ли си сметка ,че при едно задължително гласуване ще останат само един неприятен спомен.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама няма ли да преизбирате Страпончо?! Как тъй, от посолството и те ли не го искат вече? Смешници!