От Турция не очакваме изненади, на гръцката граница е критична точка!

Борисов присъства на откриването на модернизираната база в Безмер
Обновена: 27 мар 2016 14:50 | 27 мар 2016 12:20, Красимир Ангелов
81

Снимка: БТА

От страна на Турция изненади към момента не очакваме, но на гръцката граница е критичната точка за мигрантския поток сега. Затова ще помогнем на военните, за да направят просеки край границата, за да имаме готовност за изграждане при нужда на леко преградно съоръжение, тип "Бруно". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемония по откриването на модернизираната База за предно разполагане "Безмер".

Борисов каза още, че е против изграждането на ограда със страна член на Европейския съюз, каквато е Гърция и допълни, че в същото време "хората очакват от нас да защитим границата си".

"Това дори не са и бежански лагери, защото те просто са придвижени от единия до другия край на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата "лагер". Там е критичната точка и затова сега с горските стопанства ще им помогна малко на военните да направят просеки, за да имаме готовност за такива съоръжения" посочи още премиерът.

Премиерът присъства на откриването на модернизираната база в "Безмер". “Модернизираното летище ще може да се ползва при нужда и от гражданската авиация при аварии и тежки метеорологични условия”, посочи той.

Пистата бе удължена и вече е 3000 метра, изграден бе и карго терминал. Така летището придоби пълна оперативна съвместимост със стандартите на НАТО за разполагане на стратегическа транспортна авиация, а можем да участваме и в мисии за спасяване на граждани, отбеляза от своя страна министърът на отбраната Николай Ненчев.

Пред журналисти той съобщи, че в началото на април ще се проведе съвместно учение на военни части и граничната полиция за защита на морските граници на страната.

На въпрос за размера на вложените инвестиции, Ненчев отговори, че са изпълнени проектите за модернизация на авиобазата по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността през периода 2014-2016 година. Модернизацията е струвала около 62 милиона лева, от които 7 387 000 лева са от програми на Министерството на отбраната.

Четири от самолетите Су-25, които по време на ремонтните работи временно бяха пребазирани в авиобазата "Граф Игнатиево", са върнати на летище "Безмер".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
Дочоолу преди 8 години
На гръцката граница пак щели да зреят дренките.
42
0
 
6
 
! Отговори
Ханко от с Осеня преди 8 години
Той бат Бойко е против играждане на граница с европейска страна, ама него никой не го пита, защото суверенът сме ние, а не той. Освен това граници винаги е имало и ще има за престъпниците и терористите. Нормалните хора минават през официалните места.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След победата на руската империя на злото с китайската ли ще се заемете??След победата и над китайската,каква и коя нова империя на злото ще борим,а??Или ще чакаме такъв живот,че само си викам дано?!?!?!Да,ама тези,които се борят-има за какво!!!За 50 цента литър бензин при 65 ТРИЛИОНА общ външен дълг!!!Вие за какво се борите с вашите коментари или си заработваме от редакцията и "Козяк" паричките на коментар??Пращате население на изток и на запад да емигрира,а тук давате бази без пари!!!
40
3
 
5
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Ако един ден стане нещо такова Цялата Зона ще бъде изравнена с Земята с всичко живо в тея и то за много кратко време Дано това никога да не се случва
39
25
 
3
 
! Отговори
глас народен преди 8 години
Ще съм безкрайно радостен ако един ден точно от Безмер излетят самолети, които ще помогнат за унищожението на руската империя на злото!
38
28
 
5
 
! Отговори
Катерина Стоева преди 8 години
Винаги русофилите са били национални предатели!Да си русофил значи да си българофоб!Да си българофил значи да си русофоб!Всеки, който издига в култ една враждебна нам държава, не е българин!
37
3
 
15
 
! Отговори
США преди 8 години
БЕЗМЕР Е ВЕЧЕ НА КАРТАТА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ ПОНЯЛИ КРАВАРИ.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говори неолиберизма,молим стадото да свиква с бомбите които поставяме по гари и летища в цяла Европа,молим стадото да ни извини за диваците със които ще го омешим но така по лесно ще изгубите чувство за националност и лесно ще преживеете лисабонския договор във който се отказвате от национален суверинитет
35
1
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Дърветата са високи и клоните здрави. Въже има за всички.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
краят на диктатора идва
33
16
 
7
 
! Отговори
!!! преди 8 години
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."ЗАХАРИ СТОЯНОВ
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взех руско гражданство защото не искам да умра във Франция като ***-Жерар Депардийо
31
17
 
13
 
! Отговори
смерть россии преди 8 години
ДО 48 - Мен ме е освободила Царска Русия, тази която болшевиките съсипаха, същите тези които съсипаха и Царска България и ни поробиха 50 години. Виждаме какви са резултатите от комунистическото робство и руското влияние. Има ли 1 държава, която е била с Русия и да не е била съсипана? Европа я е имало и ще я има много след Русия, като не ти харесва тук марш в матушката ти, нещастнико, марш в Путиновия рай от който всяка година бягат хиляди руснаци. Ще си единственият случай на емигрирал в Россия!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
База арена армеец,познайте колко тона кокаин ще миават от там с гриф строго секретно
29
16
 
15
 
! Отговори
смерть россии преди 8 години
Приемете фактите, педеруски ***, българофоби, безродни путинофили и всякаква друга подобна ***. Вече сме от правилната страна, страната на най-богатите, развити и цивилизовани държави. Матушката ви Россия сама реши да се самоубие като се обяви против целия цивилизован свят, като реши да заграбва територии и да поробва държави. За щастие мечката е гладна и е хваната за врата, скоро ще фалира като СССР а вие ще ходите на казаните да търсите храна, понеже няма кой да ви плаща да цъкате минуси!
28
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неблагодарни русофилски ***. Това вас няма как да ви радва, понеже обръчът около матушката ви все повече се стеснява. Но нас нормалните българи ни радва, защото НАТО ни изградиха безплатно ултра-модерно летище.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиера - очаквайте още изненади , такса въздух 90 лева на месец
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пазете самолетите,Бойко дане задигне някои.
25
2
 
17
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
***. До леговището на мечката открива американска база. Ти си предател пожарникар. Бай Тошо поне знаеше със кого да се целува. Вечно изненадан ще е народът.
24
0
 
9
 
! Отговори
абдал салам преди 8 години
Къде е това Безмер ,че трябва да оставя един пакет в един самолет,пък се загубих по пътищата.