Плевнелиев от Украйна: Не признаваме референдума в Крим

Президентът прие наградата си за "Личност на годината"
27 мар 2016 07:30, Красимир Ангелов
962

Снимка: Президентство

"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с украинския президент Петро Порошенко в събота в Киев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. По време на срещата с Порошенко Плевнелиев потвърди подкрепата на страната ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

"България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", посочи още президентът и призова за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната. Според Плевнелиев Украйна има ключова роля в енергийните доставки за Европа и е изключително важно да въведе европейското законодателство в областта на енергетиката.

Държавният глава изрази и подкрепата си както за либерализирането на визовия режим за украинските граждани, така и за предприетите от Украйна реформи.

Часове след срещата си с Порошенко, Плевнелиев бе удостоен с наградата „Личност на годината - 2015“ на Украйна. По време на церемонията президентът обяви, че категорично подкрепя “правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство”.

"Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти”, посочи още държавният ни глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
2
 
8
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Още малко търпение и никой няма да си спомня не само какво е изрекъл,но и кой е.Така мисля аз.
422
3
 
4
 
! Отговори
МИТЕВ преди 8 години
До Анонимен: В ЗАМЯНА НА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ПЪК ,ВИЕ ЛИКВИДАТОРИТЕ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИ ,БЪЛНУВАТЕ ОТ 26 ГОДИНИ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО -ДОЛУ КОМУНИЗМА И НИЩО ДРУГО. САМО РАЗПАРЧАДОСВАТЕ И ЛИКВИДИРАТЕ НАПРАВЕНОТО СЛЕД 1944 Г.
421
1
 
6
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Тия които не признават какъвто и да е референдум....показват що за"хора" са!?.....
420
4
 
17
 
! Отговори
Нико преди 8 години
Не признаваме тебе за президент
419
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както казваше мой познат: драмата на хората е в разминаването на желанията и възможностите им.И да искате, и да не искате-не можете.Между другото бежанците ще създадат хуманитарна криза в България, натовски турски войски ще влязат у нас да помагат и няма да излязат.Това ще е наказанието за България.Всички екстрасенси го знаят.
418
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Признавате или не, историята не е това, което очаквате, а онова, което се случва.Освен това масовото преселване на бедни, ниско културни, необразовани и негативно настроени към ценностите на европейската цивилизация маси от хора, е вълната, която ще преобърне закостенелите ви разбирани и слаба държава.Живеете във времена на промени, свиквайте, по-точно-оцелявайте, ако можете.
417
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кой го интересува дали пък и какво ще коментират съветските медии. То сега няма избори иначе тогава са доста активни във атаките срещу националните ни сайтове. Те това го могат. Той комунисти освен да ЛЪЖЕ , УБИВА., и ДА КРАДЕ друго не може
416
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като руските другари не успяха да превърнат България в троянски кон сега е ред да опитат със тяхното творение Македония. Защото те създадоха това недоносче, нашите пишман националисти които са си комунисти по душа няма как да оправдаят това деяние на господарите им от Кремъл
415
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
601 Защо какво лошо е направил според теб
414
8
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
тоя ще успее да влезе в историята .... ама няма да е с нещо добро за съжеление
413
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
599 Мозък пане ти колко деца имаш защото той е баща на трима сина
412
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За шумкариете ли пишеш дето обираха мандри когато ги нямаше горските. За убийците които в разрез с Женевската конвенция убиха невъоръжени ранени германски войници при Жабокрек ли .Гнусни червенотиквеници до кога ще ни тровите въздуха
411
5
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 596 преди 8 години
Аз съм този, който твърди, че първото ти изречение е абсолютна кле.ве.та. Кой български държавен глава, бе? А за втората гениална фраза ти припомням, че на тези "въоръжени терористи" им викаха "партизани" и те бяха част от борба против фашизма, също като тези, на които англичаните пускаха оръжие с парашути. Паметниците на героите бяха разрушени от "демократите". Не посмяха да пипнат барелефа на комуниста майор Френк Томпсън, защото от Посолството на Великобритания им скръцнаха!
410
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кои сте вие, за които е нормално Русия да организира сваляне на българския държавен глава? Кои сте вие, за които е нормално руски подводници да стоварват въоръжени терористи на българския бряг?
409
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независима България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. Нейните доброжелателства за наший народ щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението.
408
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои сте вие, за които Русия е агресор?
407
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диалогът вече е монолог, защото подчертано започнаха клишетата. За да изглеждат по-прави и повече, се изчистват коментари, защото замъгляват блясъка на глупостта.
406
5
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Жалко за нас,че този човек говори всичко това от наше име.
405
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До патриотПатриотче самозвано, Нейно Превъзходителство Мария Захарова кара другите да подскачат! Много е умна и бързорека. Много е интелигентна и може да насоли когото трябва и на английски, и на китайски. А е и хубава! Наш Чехлю вече е в руската преса, забелязали са нещо много дребно и нищожно, покрай гафа с Украйна. Сама такива като теб - при.ми.тиви не могат да разберат колко вредно е да пресичаш пътеката на Големата мечка. Тя помни много!
404
1
 
7
 
! Отговори
Dedo Simo преди 8 години
До Анонимен Българите са русофили открай време! Далече преди Освобождението ни от турското робство, заслугата за което е на Русия. Защото не ви досрамя даже и на турците , като Боко , да целувате ръка!